A védekezése miatt nyert az Olaj Székesfehérváron

Így értékeltek a résztvevők a vasárnapi NBI/A-s mérkőzés után.

Alba Fehérvár - Szolnoki Olaj KK 63-73

Dzunic Branislav: Megérdemelten nyert a Szolnok! A negyedik negyedben egyenlő állás után sokkal jobban játszottak védekezésben, és támadásban egyaránt. Mi kapkodtunk, nem mindig vállaltuk fel a legtisztább dobásokat kintről, ez is az oka annak, hogy rossz dobószázalékkal dobtuk a hármasokat. Nem mondhatok a csapatomra egy rossz szót sem, mert mindenki megfelelően állt hozzá, egyszerűen ma este jobb volt az ellenfelünk.

Dragan Aleksic: Fizikális, kemény mérkőzés volt. Meg tudtuk állítani az Alba támadásait, illetve nem engedtük a gyors, tranzíciós játékukat, és ezáltal nem tudtak sok hárompontos kosarat elérni, és hibákra kényszeríttettük ellenfelünket. A mi védekezésünkre nem lehet panasz, kikényszerítettük a pontatlan passzokat és dobásokat. Mindkét csapatról elismeréssel szólhatok, akár a bajnoki döntőben is találkozhatunk.

Kyron Cartwright: Nagyon fizikális mérkőzés volt, minden pályára lépő játékos a győzelemért harcolt. A végjátékban sajnos kiütközött, hogy egy "fiatal" csapat vagyunk, sok hibát vétettünk, ezeken múlt a győzelmünk.

Vojvoda Dávid: Amit az edzőnk kért tőlünk, hogy az Alba gyors támadásait próbáljuk megállítani, az abszolút sikerült. Ez a 63 pont, amit kaptunk az Albától azt mutatja, hogy nagyon jól védekeztünk az egész mérkőzésen. Nem mondom azt, hogy a legjobb támadójátékunkat nyújtottuk a szezonban, de próbáltunk az Alba betörő védekezése ellen néhány extra passzt vinni a játékba. Gratulálok a csapatnak, az Alba és mi is megmutattuk miért jutottunk tovább a FIBA EC második csoportkörébe.

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus