Armwood szerint szörnyű időszakot zárt le a DEAC

Úgy véli, hogy a keretük bárkivel felveszi a versenyt, de most már csak szeretnék elkerülni a playoutot. 

Ugyan ősszel még felsőházi helyen is állt a DEAC újoncként, azóta nagyot fordult a világ Debrecenben és sorozatban tizenegy mérkőzést veszített el a társaság, így a kiesés veszélye is erősen felrémlett. Hétvégén azonban megtört a jég és Berényi Sándor alakulata idegenbeli győzelmet aratott Pécsett, ezzel érdekes keretbe foglalta a mélyrepülést: utoljára éppen a PVSK ellen, december 15-én tudtak nyerni Lilovék, azóta most először hagyták el győztesen a parkettet. 

"Szörnyű volt az elmúlt időszak. Mindenki nagyon nyerni akart a klubnál, de valamilyen okból kifolyólag nem tudtunk rájönni, hogy hogyan, vagy hogy mit kellene tennünk. Viszont soha nem adtuk fel. Ez a győzelem adott némi levegőt nekünk egy másodpercre, de aztán muszáj visszatérnünk a munkához, mert még mindig vannak hátra mérkőzések a szezonból" - mondta a tizenegy meccses vereségsorozatról és a hétvégi sikerről a Kezdő5.hu-nak Isaiah Armwood, a DEAC centere.

A keretben az utóbbi időben, a nehéz időszak során voltak változások, a korábbi három légiós helyett már öt külföldi játékossal támad a társaság, hiszen visszatért Dallas Lauderdale és megérkezett Goran Martinics is.

"A keretünk elég jó ahhoz, hogy felvegyük a kesztyűt a legtöbb csapattal szemben, de mindannyunknak, klubként ugyanarra az oldalra kell kerülnünk és ott is kell maradnunk. A playoutot el kellene kerülnünk, jelenleg ez az elsődleges célkitűzésünk" - értékelte a helyzetet Armwood.

Egy esetleges sikerszéria felépítéséhez most azért komoly bravúrra lenne szükség, hiszen a szerdai hétközi mérkőzésen a listavezető Szolnokot látják vendégül Debrecenben - idegenben 29 pontos vereséget szenvedtek még az alapszakasz első körében. 

"Szerdán is ki fogunk menni a pályára és teljesíteni fogunk, megpróbáljuk megteremteni magunknak az esélyt arra, hogy nyerhessünk, aztán meglátjuk" - mondta röviden a játékos.

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus