"Fel kell ismerni, hogy milyen csapata van Körmendnek"

Constantinides szerint nagyon nagy dolgot tesz ez a csapat idén, amihez neki nem sok köze van - külön gratulált a sérülten játszó Hollinsnak - Forray szerint elfáradtak és elfogytak, de külön kiemelte Ferencz Csabát. 

Egis Körmend - KTE-Duna Aszfalt 70-63

Antonis Constantinides, Körmend: A mai mérkőzés ennek a csapatnak a 66. mérkőzése volt ebben a szezonban. És, mint az egyik legfiatalabb átlagéletkorú csapat, ez óriási terhelést jelent a játékosoknak. Ezt a tényt nagyon-nagyon sok ember elfelejti, amikor számonkéri a teljesítményt a csapattól. Ezekben a sikerekben nekem nem igazán van részem. A mai győzelem a játékosok és Gasper Potocnik, az előző edző érdeme és nem az enyém. Fel kell ismerni, hogy milyen csapata van Körmendnek. A legjobb 16 közé kerültek a FIBA Europe Cupban és most a magyar bajnokság legjobb 4 csapat közé 66 lejátszott mérkőzés után. Ha nem tudják, hogy mit jelent ez a terhelés, akkor elárulom, hogy ez nagyon-nagyon kemény a játékosok számára. Talán én vagyok az egyetlen, de ma nagyon büszke voltam rá, amit csináltak. Az elődöntőben a Szolnok ellen kell játszanunk. Sajnálatosan nagyon rövid időszak áll rendelkezésre a felkészülésre, a sérülések kezelésére. De biztosan 3 esélyünk lesz legalább egy győzelmet „ellopni” a Szolnoktól, amennyiben meg tudjuk védeni a hazai pályánkat és akkor a döntőbe tudunk kerülni. Ha ezt véghez akarjuk vinni, akkor el kell ezt hinnünk. A játékosokkal megbeszéltük, hogy igazi harcosoknak kell lenniük ezekben a párharcokban. Nagyon bízom benne, hogy egy mérkőzést meg tudunk nyerni Szolnokon. Természetesen ez nem könnyű, mert elismerem, hogy az idei szezonban a Szolnok a liga legjobb csapata. A mi esélyünk jelen pillanatban kisebb, de megpróbáljuk ezt folyamatosan növelni. Még egyszer szeretnék gratulálni a játékosaimnak, különösen Andre Hollisnak, mert ez volt az első alkalom, hogy egy profi játékosnál láttam, hogy nem törődve az egészségével sérülten vállalta a játékot. Nem találni könnyen még egy olyan játékost, aki ugyanezt megcsinálja, mint Ő. Nekünk, mint a csapatnak ez nagyon nagy motiváció. Hatalmas köszönet a szurkolóinknak, akik hatalmas energiát adtak nekünk különösen a második játékrészben. Remélem, a Szolnok elleni párharcban még többen lesznek. Fel kell ismernünk, hogy milyen fontos, hogy a csapat idáig eljutott ebben a szezonban. Ha valaki úgy gondolja, hogy egy ilyen fiatal csapat könnyedén megnyerheti a bajnokságot, akkor ő egy másik világban él. Ezt tudták ezek a fiúk elérni az előző edzővel. Holnaptól a hétfői mérkőzésre készülünk a Szolnok ellen.

Forray Gábor, Kecskemét: Mindenek előtt szeretnék gratulálni a körmendi csapatnak ill. a közönségnek, akik nagyon fantasztikusan szurkoltak és sportszerűen, ezzel nagyon jó atmoszférát teremtettek. Nagy szerepük van abban, hogy a Körmend ma nyerni tudott. Éreztem azt, hogy nekünk itt ma lehet keresnivalónk, hiszen a körmendi játékosok nagyon el voltak bizonytalanodva, de a szurkolók a kritikus pillanatokban átsegítették őket a holtponton, ezzel megérdemelten nyerve a mérkőzést. Nagyon büszke vagyok a saját csapatomra is. Nekünk van egy rendszerünk, amely alapján játsszuk a mérkőzéseket és edzünk. Az amúgy is szűkös rotációból elvesztettük Krisztiánt elég hamar, aki 12 percet tudott játszani a mérkőzés során, de ennek ellenére végig partiban tudtunk maradni. A mérkőzést azért vesztettük el, mert elfáradtunk és elfogytunk a végére. A Körmend abszolút megérdemelten nyert, senkit nem fog érdekelni már, hogy hányan voltunk, a történelemkönyvekben az fog szerepelni, hogy 3-2 lett a párharc vége. Szeretném megköszönni a játékosaimnak és a szurkolóinknak az egész szezont. Sok sikert kívánok a Körmendnek a folytatásban. A sportág szép jövő előtt áll és remélem, hogy a Körmend is megfelelő pozícióba fog kerülni, amit elterveztek. Gratulálni szeretnék a körmendi csapatból Ferencz Csabának, aki ma és az egész sorozatban a hátán vitte a csapatát.

A sajtótájékoztató felvétele:

fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus