Odaérhet a középházba a Jászberény?

Wallace szerint jó csapatuk van jó edzői stábbal, majd meglátják, hogy sikerül-e - idegenben kell kiharcolniuk a legjobb tíz közé kerülést.

Újabb nagyon fontos mérkőzést nyert meg a Jászberény, hiszen nagy meglepetésre a címvédő Alba Fehérvárt győzte le a társaság hazai pályán. Ugyan legutóbb kikapott a gárda a Szedeák elleni ki-ki meccsen, de az alapszakasz második felében eddig 5-5-ös mérleget hozott és már idegenben sem nyeretlen, hiszen Kecskeméten is bravúrt mutatott be.

Mindezek eredményeként ott tart a JKSE, hogy egyetlen mérkőzés választja el a tizedik helyezett Kaposvártól, az egymás elleni mérleg Nikola Lazics csapatának kedvez és az aktuális formát elnézve nagyon benne van, hogy a hátralévő három találkozó alatt azt az egy meccses hátrányt el tudja tüntetni.

"Jó csapat az Alba, de ahogy már akkor is mondtam, amikor megérkeztem Jászberénybe: mi is jó csapat vagyunk jó edzői stábbal. Egyszerre csak egy mérkőzésre koncentrálunk, aztán majd az alapszakasz végén meglátjuk, hogy elérjük-e a tizedik helyezést és ezzel a középházi középszakaszt" - nyilatkozta a Kezdő5.hu-nak a Hétvége MVP-jének választott Devante Wallace.

Ezt a középházat viszont idegenben kell kiharcolnia a gárdának: mindhárom hátralévő meccsét vendégként vívja meg, a Sopron, a MAFC és a Paks lesz az ellenfele - eközben a Kaposvár utazik Szegedre, fogadja a Paksot, majd végül a Szolnokot, viszont Chris Dunn nélkül, pocsék formában várja ezeket a sorsdöntő ütközeteket. 

A képletből azért még ne hagyjuk ki a Szedeákot sem, Csiricsék még pótolnak majd egy elhalasztott meccset az Albával otthon és ha azt elveszítik, akkor a Kaposvárral állnak egálban - csakhogy most szerdán éppen a somogyiakat fogadják, egy ottani győzelemmel gyakorlatilag biztosítanák helyüket a legjobb tízben, főleg hogy még a Falcót és a MAFC-ot is fogadják, csak hazai meccseik vannak hátra.

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus