Szekulovics nagyon boldog, Sabáli az észt hiányolja

Hiába kérték, Watkins nem hagyta ki az utolsó büntetőt - Potocnik szerint jó úton jár a Körmend - Dzunics szerint érdekesen alakult az utolsó támadásuk. 

Egis Körmend - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-95

Gasper Potocnik, Körmend (kosarsport.hu): Gratulálok a Falco csapatának. Hihetetlen teljsítményt nyújtottak ma. Amikor jól játszottunk védekezésben és támadásban is, jópár szerencsés dobást tudtak elhelyezni a gyűrűnkben, ami eldöntötte a mérkőzést. Jól kezdtük a mérkőzést, de elvesztettük aztán a ritmust nagyon gyorsan. A cserék után elvesztettük az előnyünket. A mai napon a csapat energikusan játszott. Sokat beszéltünk és gyakoroltunk az edzéseken és úgy gondolom, hogy a csapat jó úton halad a visszatérés felé. Türelmesebbnek kell lennünk. A bajnokság java még előttünk van és sok minden vár a csapatra. A csapatnak szüksége van továbbra is a támogatásra és előbb utóbb jönni fog az eredmény is. A sport ilyen, egyszer nyersz és néha veszítesz. Reméljük, hogy a szezon hátralévő részében javuló teljesítményt és karakteres játékot tudunk mutatni.

Szrecsko Szekulovics, Falco (kosarsport.hu): Gratulálok a csapatomnak és a szurkolótábornak. Nagyon-nagyon jó mérkőzés volt. Az utolsó meccseken jó formában voltunk, legutóbb Fehérváron is jól játszottunk és most nagyon boldog vagyok, hogy Körmenden nyerni tudtunk. Gratulálok a körmendi csapatnak, ez nagyon kemény meccs volt. Lehet, hogy rajtunk volt kicsit kevesebb nyomás és azért tudtunk felszabadultan játszani. Messze van még a bajnokság vége, ez a mai győzelem egy jó lehetőség, de megyünk tovább. A mai mérkőzést most el kell felejteni és előre kell nézni a következő mérkőzésre. Sok sikert a körmendi csapatnak.

A sajtótájékoztató felvétele:

Szolnoki Olaj KK - Alba Fehérvár 81-79

Dragan Alekszics, Szolnok (nso.hu): Az első negyedben elképesztően jól dobott a fehérvári csapat, mi a második negyed végén agresszív védőjátékra tértünk át, és a támadásaink is jól sikerültek. A fordulás után Vojvoda Dávid tripláival és Milosevics remek mezőnymunkájával sikerült fordítanunk, s nagyon izgalmas végjátékban ezúttal mi voltunk a szerencsésebbek. Remélem, Lóránt Péter sérülése nem súlyos, és nemsokára tud játszani csapatában.

Dzunics Braniszlav, Alba (nso.hu): Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk is. Sajnos a harmadik szakaszban teljesen összeomlott a védekezésünk. A záró negyedben óriási erőfeszítések árán felzárkóztunk, ám nem sikerült nyernünk. A végén volt a győzelemhez egy támadásunk, amely nagyon érdekesen alakult.

Kaposvári KK - Zalakerámia ZTE KK 94-92 - hosszabbítás után

Fekete Ádám, Kaposvár (kosarsport.hu): Nagyon örülök annak, hogy hosszabbítás után végre nyertünk. Egylabdás meccs volt, ahol a hosszabbítást is és a győzelmet is extrakosár döntötte el. A ritmusunk ezúttal nem olyan volt, mint korábban és távolról is gyengén dobtunk. Igaz ezt más játékelemmel próbáltuk pótolni. A szurkolóink óriási hangulatot teremtettek, de végül is ez a legfontosabb. Remélem a ZTE-nek is sikerül a rájátszást kiharcolni, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Bencze Tamás, ZTE (kosarsport.hu): Egylabdás meccsen a második félidőben már nem védekeztünk olyan jól, mint korábban. A kulcsszituációkban hibáztunk. Küszködtünk, hajtottunk az egész mérkőzésen. Szerencsénk volt a hosszabbítás kiharcolásakor, utána már nem. A döntő momentum mégis a sok büntető elhibázása volt. Szomorú vagyok, mert a sokadik meccs, amit megnyerhettünk volna. Harcolunk tovább, mert szeretnénk bejutni a rájátszásba.

A sajtótájékoztató felvétele:

Atomerőmű SE - Pécsi VSK-VEOLIA 84-91

Schmidt Béla, ASE (kosarsport.hu): Gratulálok a Pécsnek! Megdőlt az a tézisem, hogy, ha 40 százalék körül dobjuk a triplákat, akkor nem lehet problémánk, öt ember dobott 10 pont felett. Gyatra volt a védekezésünk, illetve rosszul reagáltunk, amikor a PVSK átállt zónázásra, a lepattanókból leindítottak minket, és megfogták a meccset. A fatális védekezési hibáink döntötték el a meccset. Megyünk tovább, tanulunk belőle, és megpróbálunk javítani. Köszönjük a szurkolóinknak a támogatást!

Csirke Ferenc, PVSK (kosarsport.hu): Gratulálok a csapatomnak és a szurkolóimnak! Ez volt az egyik legnagyobb győzelmünk idén, mert a bemelegítés előtt tudtuk meg, hogy Sarlija nem tudja vállalni a játékot. Aki kosárlabdázik, az tudja, hogy milyen nehéz lereagálni ezeket a helyzeteket. Ami külön öröm számomra, hogy egy olyan csapatot, akinek ez a külön erőssége, le tudtunk győzni gyors indításokkal. Végülis ez volt a győzelmünk kulcsa. Azért sokat szenvedtünk a Paks váltásaival, de küzdöttünk, harcoltunk. Még egyszer köszönöm a szurkolóinknak!

A sajtótájékoztató felvétele:

MAFC - Sopron KC 81-85

Garai Péter, MAFC (kosarsport.hu): Gratulálunk a Sopron győzelméhez. Meg fogjuk nézni, vizsgálni a mérkőzést, hogy mi történt, történhetett. Nem szeretnék elhamarkodottan nyilatkozni.

Sabáli Balázs, Sopron (kosarsport.hu): Saját sorsunkat nehezítettük meg azzal, hogy Watkins a rendes játékidőben bedobta az utolsó büntetőjét, hiába kértük, hogy hagyja ki. Így egy másodperccel a vége előtt a MAFC-nak megadtuk az esélyt egy időkérésre és vele együtt a lehetőséget a hosszabbításra. Kitettük a szívünket a pályára, ha ehhez egy kis ész is párosulna, akkor könnyebben nyertünk volna.

A sajtótájékoztató felvétele:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus