Amerikai légióssal erősített a MEAFC

A mezőnyposzton bevethető, az előző idényben a konferenciája legjobb játékosának választott Patrick Cole pénteken már pályára is léphet a Bonyhád ellen.

A meafc.hu számolt be az igazolásról:

Nem mindennapi sérüléshullám nehezíti az NB I/B Piros csoportjában szereplő MEAFC kosárlabda csapatának idei szezonját. Galló, Orosz, Béres és Szögi személyében meghatározó játékosok dőltek ki hosszabb időre a sorból, hiányukat bármelyik csapat megérezné. A folyamatos átszervezést igénylő helyzet nem könnyíti meg a szakmai munkát, ám mindezek ellenére sem áll rosszul Walke Károly gárdája a tabellán.

A csapat célja idén is a legjobb 8-ba, azaz a rájátszásba jutás (jelenleg 7. helyen állnak), ami a jelenlegi kerettel is reális elvárás.

A szakmai vezetés mindent figyelembe véve azonban úgy döntött, hogy – mennyiségi és minőségi szempontból is – a keret előnyére válhat egy új játékos érkezése.

Több kiszemelt közül a miskolciak választása az ICT Europe Agency játékosára, Patrick Cole-ra esett.

Az 1-es, 2-es, 3-as poszton is bevethető 24 éves (196 cm, 95 kg) amerikai játékos az egyetemen három NCAA divízió 1-es csapatban is szerepelt (Coppin State, Siena, North Carolina Central).

A 2016-17-es szezonban a saját konferenciájában (MEAC) az év játékosának választották. Ebben a szezonban 19,3 pontot, 7 lepattanót, 5,6 gólpasszt és 1 szerzett labdát átlagolt. Érdekesség, hogy NCAA Divízió 1-es konferencia év játékosa még soha sem szerepelt korábban Magyarországon.

Európai karrierje nem indult jól. A koszovói Pristina színeiben Bajnokok Ligája selejtező mérkőzéseket játszott, ám a továbbjutás elmaradt, így a csapat nem tartotta meg a légiósait. Boszniába a Mostar csapatához került, ám innen a klub anyagi gondjai miatt távozott. Több NB I/A-csoportos csapat is szemezett vele, végül nem kis meglepetésre elfogadta a miskolciak invitálását és a szezon hátralévő részére a MEAFC-hoz írt alá.

A miskolci közönség előtt március 9-én, a Veszprém elleni rangadón mutatkozik majd be az amerikai kosaras.

Forrás - meafc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus