Beharangozó – NB. I/B – 22. forduló

Ma este két találkozót, a hétvégén pedig teljes fordulót, az alapszakasz záró körét rendezik a B csoportban. Lássuk a mérkőzések felvezetőit!

Kelet

DEAC – Tiszaújváros (szerda, 17:00)

Presztízs csata várható, hiszen a Tiszaújváros meghatározó játékosai "otthon" léphetnek pályára. A vendégek legutóbb – a játékosállományuknak megfelelő teljesítménnyel – a Vasas ellen győztek, és amennyiben ismét hozzák magukat, akár meg is lephetik a Debrecent. A hajdúságiak az előző fordulóban kikaptak Vásárhelyen és most már a győzelmi kényszer is nagyon nyomja a vállukat. Bár az ellenük szól, hogy az odavágón anno hússzal nyert a Tiszaújváros, nekünk mégis esélyesebbnek tűnik a DEAC – többek között a hazai pálya előnyei miatt.

DEAC – Vasas (péntek, 18:00)

Amennyiben a DEAC és a Vásárhely is behúzza a Tiszaújváros elleni derbijét, ez a mérkőzés fog dönteni arról, hogy kettejük közül melyikük juthat a felsőházba. Márpedig ez a meccs jelenleg "országos egyes". A szezon közepén még más lett volna a helyzet, akkor még a Vasas a felsőházról álmodhatott, de az akkori ötöséből (Moravcsik-Lakosa-Helmeczi-Nagy Sz.-Timkó) mára csak Lakosa Ákos áll a csapat rendelkezésre. A hiányzók helyett szerepeltetett fiatal akadémisták pedig nincsenek a DEAC szintjén.

Szolnoki Olaj U23 – Mercedes-Benz (szombat, 14:00)

Az élvonalbeli klubok U23-as csapatainak találkozóján a vendég kecskemétiek az esélyesek, akik az alapszakasz után a felsőházban pallérozódhatnak tovább. A hazaiak idei U23-as projektje nem úgy sikerült, ahogy tervezték, és mivel a korosztályos bajnokságban sem indulnak, ez az idény majdnem felesleges.

Tiszaújváros – Vásárhely (szombat, 18:00)

A vendégek az előző fordulóban megverték ugyan a Debrecent, viszont a mission impossible, legalább 28 ponttal nyerni nem sikerült, így a sorsuk már nem a saját kezükben van. Feltételezve, hogy nyerni tudnak Tiszaújvárosban, de ezt sem lehet biztosra venni, mert hiába a helyezésekben jelentős különbség, a Tisza-partiak jó formában vannak.

Salgótarján – Eger (szombat, 18:00)

Jó kis meccs várható a Karancs alján. Az egriek két hete meg tudták verni a MAFC-ot, de a tarjániak is sokáig helyzetben voltak a Gabányiban, és a vereség ellenére nem szégyenkezve mentek haza. Most a hazai szurkolótábor biztatásával együtt akár nyerhetnek is a keleti második Eger ellen.

MAFC – Bp. Honvéd (szombat, 18:00)

A kosárlabda megfakult örökrangadója. A ’90-es években kialakult Magyarországon a profi kosárlabda, az előző rendszer két élcsapata pedig beleragadt az amatőr/fél-profi státuszba. Idén ebből próbál meg kitörni a MAFC, és ennek megfelelően hazai győzelem várható. Aki a másodosztály egyik legerősebb csapatának meccsére még sem tud kimenni, az nézze meg Will Ferrel témához illő kosaras vígjátékát, a Fél-profit.

Óbudai Kaszások – Nagykőrös (szombat, 18:00)

A hazaiak veresége esetén a kiesés réme fenyegeti a kaszást. Furcsa kép, de sajnos igaz. Nem lenne szerencsés, ha egy utánpótlásbázis az alsó házi rájátszás végén búcsúzni kényszerülne a másodosztálytól.

 

Nyugat

Pápa – MTK Törökbálint (szerda, 18:30)

Két erős meccse van az utolsó héten az MTK-nak, és ha mindkettőt hozza, akkor ők a nyugat bajnoka. Először Pápán kell nyerni, akik szintén kvalifikálták magukat a felsőházban. Kálmán Lászlóék otthon is erősek, és bár ez a Törökbálintról is elmondható, de az apró szépséghibát éppen a pápaiak okozták az MTK hazai mérlegén.

PVSK-Kronosz – Sopron KC U23 (szombat, 15:00)

Íme a különbség, hogy miként lehet jól és rosszul menedzselni az U23-asokat. A soproni fiatalok sokáig felsőházi rájátszásra is esélyesek voltak, míg a PVSK U23-asai az NB. I/B alsó régiójába tartoznak, és a korosztályos bajnokságban sem tudtak bekerülni az ország legjobb tizenhat csapata közé. Mivel ez a PEAC-ról is elmondható, megállapítható, hogy a pécsi fiatalokkal az idén kiszúrtak.

Bonyhád – MTK Törökbálint (szombat, 18:00)

Az MTK heti második derbije Bonyhádon lesz. A hazaiak telt házzal várják Bódi Ferencéket, mert nem csak a nyugati első kiléte a tét, hanem Faragó Péterék revansra is készülnek, mivel Törökbálinton vesztette el bajnoki veretlenségét a Bonyhád. Mindkét csapat rutinos, de öreg rókákból áll, tehát ha nem is a leggyorsabb modern kosárlabdát láthatják a szurkolók, de biztosan jól fogják érezni magukat a kiélezett mérkőzésen.

TF-Budapest – Baja (szombat, 18:00)

Idén a Baja lemaradt a felsőházi rájátszásról, a TF viszont idén is bravúrral beküzdötte magát. Nem is akárhogyan. Hazai pályán ugyan nem veretlenek a fővárosiak, de az összes fontos mérkőzést hozták. Múlthéten például a Bonyhád kapitulált náluk. Várjuk Merim Mehmedovics írását, hogy miként kell egy lesajnált keretet fanatizálni és megtanítani a játékosokat a saját határaik átlépésére.

Győr – Veszprém (szombat, 18:00)

Egyetemi gárdák rangadója. De csak félig-meddig, mert semelyik csapatnál nem az egyetemi profil dominál, hanem idősebb játékosokon múlik a siker. Arra pedig mindkét csapat éhes. Nem sikerül ez a szezon úgy, ahogyan az elején tervezték, de a javuló forma azt sejteti, hogy jövőre már rájátszás-esélyes csapat lehet Veszprémben is és Győrben is.

SMAFC – PTE-PEAC (szombat, 18:00)

Másik két egyetemi gárda mérkőzésén hazai siker várható. Ennek oka, hogy amíg a soproniak a győriek és veszprémiek modelljét követik, tehát volt élvonalbeli játékosokat is foglalkoztatnak a fiatalok mellett, a PEAC csapata tisztán U23-asokból áll. Ez viszont még nem ok arra, hogy Zalay Zoltán fiai a kiesés elkerülése ellen küzdenek, hiszen a Vasas és élvonalbeli klubok rá a példa, hogy megfelelő háttérrel a fiatalok versenyképesek lehetnek a felnőttek között.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus