Így látták a résztvevők a hétközi NBI/A-s fordulót

Az utolsó másodperces triplákkal nyert az ASE - fizikálisan őrölte fel a MAFC-ot a Kaposvár - bejött a Pécs taktikája. 

 

A ZTE-Paks utáni sajtótájékoztató:

A MAFC-Kaposvár edzői értékelései:

Jovica Arsics, MAFC: Fizikálisan sajnos nem tudtuk felvenni a versenyt ellenfelünkkel, mindez főleg a lepattanózásban látszott meg, hiszen a Kaposvár kétszer annyi lepattanót szedett le. Ellenfelünknél Dunn és Evans is kiváló dobóformát mutatott, amit nem tudtunk ellensúlyozni. Misek Leventét kisebb sérülés hátráltatta, emiatt nem tudtunk teljes kerettel edzeni. Nekünk ebben az állapotban jelenleg sok a szerda-szombat ritmus. 

Fekete Ádám, Kaposvár: Végig jó ritmusban, koncentráltan játszottunk. Igazi csapatként működtünk, ennek is köszönhetjük győzelmünket. Meg kell említenem azonban, hogy csapatomban mindig volt egy játékos, aki ki tudta rángatni a szekeret, ha gondba kerültünk. Köszönjük az oroszlányi szurkolók támogatását, nekik is köszönhetően úgy tűnt, mintha hazai pályán játszottunk volna. 

A Pécs-Szedeák edzői értékelései:

Csirke Ferenc, Pécs: - Gratulálok a csapatomnak, és gratulálok a szurkolóinknak, nagyon kellettek, hogy a második félidőben megfordítsuk a mérkőzést. Úgy érzem, hogy jól kezdtünk, megcsináltuk védekezésben amiket megbeszéltünk. Jól ment a támadás is, kialakítottunk egy 8-10 pontos előnyt, de utána nem mentek be az üres dobások, és ezzel magunkra húztuk a Szegedet. A második félidőben bejött a taktikánk, ami arra épült, hogy 40 percen keresztül olyan nyomást gyakoroljunk az ellenfelünkre, amit nem bírhatnak végig. Elfáradtak, ez döntött a javunkra. Szombaton a Pakshoz utazunk, remélem minél több szurkolón elkísér minket.

Andjelko Mandics, Szedeák: - Gratulálok a Pécsnek, nagyon szépen játszottak, főleg a 2. félidőben. Szerintem mindkét csapat nagyot küzdött, és a maximumot adták ki magukból. Sajnos nekünk volt hiányzónk, és olyan játékosunk aki sérülten vállalta a játékot. Négy labdán ment el a mérkőzés, és nagyon gyengén dobtuk a triplákat is. A vereségünk ellenére elégedett voltam a játékkal, mert mindent megtettünk a győzelemért, de ma ez nem volt elég.

Az Alba-DEAC edzői értékelései:

Dzunic Branislav, Alba: — Az első félidőben már a lényegesebb kérdések eldőltek. A mi játékunk eléggé hullámzó volt, főleg a negyedik negyedben. Örülök annak, hogy sérült játékosunk, DJ Fenner vállalta a játékot. Elég sok problémával küszködtünk, és ilyen időszakban a játékunk nem olyan szinten van, amilyennek szeretnénk. Ami pozitívum volt azonban, hogy sok lepattanót szedtünk.

Berényi Sándor, DEAC: — Az első félidőben nagyon bután játszottunk, sok eladott labdánkból átrobogott rajtunk az Alba, és rengeteg könnyű kosarat szereztek. Innentől kezdve az volt a célunk, hogy tudjuk pihentetni szombatra a játékosokat, másrészt, pedig a különbséget próbáljuk megtartani. A szünet utáni játékunkkal elégedettek lehetünk, igaz kellett hozzá extra dobás is tőlünk, a labdákra is jobban vigyáztunk, és a lepattanózásban is felvettük a versenyt.

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus