20 (néhol nagyon) bátor tipp a 2017/18-as NBA-szezonra

Új szezon, új remények: olvasóinkkal együtt ismét nekifutunk, tippelünk, jósolunk az NBA előttünk álló idényére – cél az 5/20 találat

Bár mozgalmas offszezonon vagyunk túl, a lényeg csak most következik: indul az NBA 2017/18-as idénye! 

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is folytatjuk "Bátor tippek" sorozatunkat, minden eddiginél több jóslattal - hiszen ezúttal az olvasók tippjeiből is szemezgettünk, külön szekciót szentelve nekik. A 2015/16-os tippek itt, az értékelés itt olvasható, a tavalyi jóslatok pedig ide kattintva, a kiértékelésük ide klikkelve található.

Az első részt L.B. követte el, itt egy keleti tippet egy nyugati követ, majd jön két "általános" jóslat (berobbanók – lerobbanók, díjak), ezt követően adja át a stafétát H.R.-nek, majd az olvasóknak, akik pár hónapja még nem sejtették, hogy...

Ezúttal is érdemes figyelni az aláhúzott részeket, azok ugyanis linkeket rejtenek – ezek sokszor esszenciálisak a bejegyzés teljes értelmezéséhez. A linkek alatt található esetleges extrém képi és hanghatások miatt továbbolvasás csak saját felelősségre.

 

1. A Cavs áruba bocsátja a Brooklyn picket, Tristan Thompsonnal karöltve

Belecsapunk a lecsóba, egyből egy nehézsúlyú jóslattal kezdünk. A Cavs, felismervén, hogy kerete nem veszi fel a versenyt a nyugati elittel (szándékosan nem GSW-t írtam, tessenek tovább olvasni az okokért!), lepasszolja pár feláldozható értékét a Win Now szellemiségében – sztárt szeretnének tehát, nem tinglitangli fiatalokat. A kanadait nem tudták már használni a legutóbbi döntőben, annyira feladta a Warriors – más csapatnak azonban még bőven hasznára lehet, a draftcetli meg pláne.

Néhány érdeklődő akadhat erre a csomagra (Pelicans például Cousinsszal), fel is vázolom a szerintünk legfinomabbat: a Denver Nuggets  Wilson Chandlert, Will Bartont, Kenneth Fariedet, egy későbbi első körös picket, valamint a Portlandből gyorsan megszerzett Cash Considerationst küldi Ohióba Thompsonért, Iman Shumpertért és a pickért. Természetesen nem vagyunk amatőrök, lefuttattuk a Trade Machine-ben: a csere linkje itt megtekinthető, el is küldöm Gilbertéknek, hátha bevesznek a szakmai stábba. A Nuggets szemszögéből Thompson Hernangomezzel jó páros lehet, mint cseremagas, a pickkel meg akár Luka Doncicot is kihúzhatják, összehozva ezzel a Jokic-Doncic duót. A Cavs megkapja Thompson csóró verzióját Faried személyében, Barton és Chandler pedig két "LeBron-kompatibilis" játékos, hamar meglesz a helyük a keretben. Cash Considerationst azonnal kiteszik az így is telített keretből, visszavonul, majd Dan Gilbert magángépében kap munkát (üzemanyag formájában).


2. A Blazers, a Jazz és a Grizzlies is lemarad a rájátszásról

Kemény lesz idén is a nyugati főcsoport, az egyértelmű top 4 (GSW, Spurs, OKC, Rockets) után nagy csata lesz a fennmaradó 4 PO-helyért. Én a bejutók közé sorolom a Denvert, a Minnesotát, a Clipperst és a Pelicanst, de annyira nem lennék meglepve, ha a New Orleans vagy a Minny végül kipottyanna – ember legyen a talpán, aki itt eltalálja a sorrendet. A Blazerst volt talán a legnehezebb kihagyni, de a Lillard-McCollum-Nurkic triót nem érzem annyira betonnak, mint a bejutottak névsorait. A Jazz (jóslat a jóslatban alert!) top 3 védekezést fog összerakni, de a támadójátékuk megsínyli Hill és Hayward távozását – épphogy, de lemaradnak ők is. A Grizz már kevésbé kérdéses, hiába szeretem én is a Conley–Gasol duót – játékerőben visszább léptek az elmúlt évekhez képest a Macik, a riválisok pedig erősödtek.  


3. Giannis keleti harmadik helyig repíti a Buckst

Ehhez olyan sok kommentár nem szükségeltetik, Jabari Parker hiánya ide vagy oda, a Milwaukee kis szerencsével beérhet a Cavs és a Celtics mögé. A Wizards és a Raptors tűnhet még esélyesnek ide, de az a két csapat nem rendelkezik olyan kaliberű játékossal, mint a görög – ez lesz a különbség szerintem.

 
4. Az identitását vesztett Grizzlies tankolni kezd

Kettővel fentebb már említettem, hogy a Memphis nem erősödött – a Grit 'n Grind érának vége, mezőnyben nem tűnik túl acélosnak a JaMychal Green-Chandler Parsons-Ben McLemore sor, mögöttük pedig Tyreke Evansek, James Ennisek bevethetőek csak - és ők még a nagyobb nevek a padról. Bár szokatlan ezt leírni, de a tankolás tűnik a legjobb opciónak a Grizzlies esetében, és bár büszkeségből nem valószínű, hogy meglépik ezt, egy bátor tippnek belefért. 


5. A Process beérik, kört megy a Sixers a rájátszásban

Miért is ne? Ha a keleti PO-mezőnyt kéne megtippelnem, egy Cavs-Celtics-Bucks-Wizards-Raptors-Sixers-Heat sort mondanék, egy random nyolcadik LeBron Által Leigázandó Csapattal kiegészítve. Ebben az ágrajzban Embiidék a fentebb harmadiknak tippelt Milwaukee-t kapnák, és mélyebb keretüknek köszönhetően ki is vernék a túlságosan 'Kumpóra támaszkodó Buckst - "csak" egy egészséges Embiid kellene mindehhez, na meg némi dobóedzés, és meg is van a második kör. Az elmúlt napok Whiteside-Embiid csörtéjét elnézve finom lenne egy Heat-Sixers párharc is, reméljük, Process Joel most kibírja valahogy tavaszig. Nála egyébként a "legjobb forgatókönyv" és a "legrosszabb forgatókönyv" között embertelen szakadék van, ha jobban belegondolunk: legjobb esetben ő lesz a liga top játékosa, de lehet az új Greg Oden is. Nem csodálom, ha a Philly-fanok minden esésénél felszisszennek...


6. A Denver lesz az új "Webber-Divac" Kings

Jokic passzkészségét nem kell különösebben boncolgatnunk, és Paul Millsap sem osztogat rosszul – ha ehhez hozzávesszük, hogy a fakezű Mudiay helyett szerintem a sokkal jobb shooter Jamal Murray-t fogják egyesben tolni, már ki is rajzolódott egy olyan csapat képe, ahol a magasemberek a fő playmakerek. Ha meg kéne tippelnem a Nuggets kezdőjét a szezon elején, akkor a Murray-Harris-Chandler-Millsap-Jokic ötösre szavaznék, jóslatom szerint Jokic 5.5, Millsap pedig 3.5 körüli gólpasszt fog átlagolni ebben a felállásban. Chandlert ugyan elboltolják majd a Tristan Thompson-féle bizniszben (HAH!), de a helyére mind Shumpert, mind a "kis" Hernangomez beilleszthető, mint "token" kezdő, az üreseket bedobálják majd. Ha első nekifutásra nem is lesz nyugati döntőig való menetelés (Webberéknek is kellett pár év), de az alapjait lerakták az "új Kingsnek", nyáron meg jöhet a Nets-pickkel Peja Stojak Luka Doncic. 


7. Centerek hanyatlása Keleten

Nem újkeletű dolog ez, Greg Monroe és Al Jefferson ideje is lejárt már, mint kezdőjátékos, hogy csak pár nevet említsünk. Tristan Thompsonról is szót ejtettünk fentebb, elit támadópattanózás ide vagy oda, a Cavs legjobb ötösében már nincs helye a kanadainak. A Toronto rengeteg triplát dobott rá az előszezonban (azt inkább hagyjuk, milyen hatékonysággal), ami egy modernebb támadójáték előszele lehet – bár Lowry és DeRozan továbbra is tolják a streetball-vonalat, de a jelek szerint shooterekkel akarják körbevenni őket. Ez nem sok jóval kecsegtet Jonas Valanciunas számára, hamar rotáción kívül, majd a cserepiacon találhatja magát a litván, Ibaka pedig mehet fel ötösbe. Ugyanez lehet a helyzet a Magicnél is, ott Nikola Vucevic lehet létszámfölötti – amennyiben Jonathan Isaac beválik védőoldalon, kiszoríthatja a montenegróit, és Aaron Gordonnal egy atletikus párost alkothatnak. Biyombo maradhat cserecenternek, bár évi 17 millióért ez "kicsit" luxus...  Szintén a veszélyeztetett fajok közé sorolható Robin Lopez, aki helyett a Felicio-Portis párost próbálgathatják Chicagoban, hátha lesz belőlük valami – Lopezben már nincs upside, nincs sok maradása egy ilyen fiatal csapatban. Bónusz pick: Dwight Howard bukik Charlotte-ban is.


8. A Golden State nem nyeri meg nyugatot

Nagy tétben nem fogadnék erre, kétségtelenül bátor tipp, de némi esély van rá - a Warriors lepihenheti az alapszakaszt, a főcsoport pedig erősödött. Mind a Houston, mind az Oklahoma City, mind a Spurs beérhet az első helyre, ha padlógázzal nyomul, és valljuk be őszintén, egy esetleges hazai pálya az egyetlen esélyük a PO-ban a címvédő ellen. Ettől persze még nem lesznek álmatlan éjszakáik Curry-éknek, maximum Durantnek – majd belép valamelyik Twitterével, és megmagyarázza, hogy nem érdekli őket az alapszakasz.


9. Thomasnak bejön a csapatváltás, Irvingnek viszont nem

Itt nem feltétlen az egyéni statisztikákra, hanem inkább a csapatban betöltött szerepre, és a gárda eredményességére gondolok. A Clevelandből nagy reményekkel érkező Irvingtől ugye egyértelműen azt várják, hogy vegye a hátára a Keltákat, és lépjenek szintet, ami itt a Cavs legyőzését jelentené – ezt a célt szerintem nem fogják teljesíteni, maximum az első felét. Irving számaival nem lesz gond, fő opcióként jó eséllyel 25 pont körül fog dobni, de szintet nem fog vele lépni az együttes – Avery Bradley és Jae Crowder elpasszolásával ugyanis bajos lesz a védekezésük, amit a Cavs büntetni fog. A másik oldalon Thomas jól fog illeszkedni a gépezetbe, támadásban remek opció lesz James mögé/mellé betöréseivel, bontásaival, cseleivel. Az egészséggel se lesz gond, a csípője is rendbejön, tünetmentes lesz. Állítólag nagyon gyenge védő, de néha ott is megvillan majd – ő lehet az elégedettebb az év végén, ha visszatekint a cserére. 


10. A Rockets Top 3 támadásához meglepetés Top 10 védekezés társul

Bár a "Mike D'Antoni" és a "védekezés" kulcsszavakra való kereséskor nem sok találatot kapunk, most mégis képesnek érzem ezt a Houstont, hogy ne csak elöl alkossanak maradandót. A fő ok természetesen Ryan Anderson száműzésében keresendő, tippem szerint minimálisra fogják redukálni a vajkezű, ám roppant gyenge védő hírében álló bedobó szerepét. Egy Paul-Harden-Ariza-Tucker-Capela ötössel azért elég pofás védekezést lehet összerántani úgy, hogy közben dobjanak is eleget - bónuszként Luc Mbah a Moute is bevetésre vár, megvan tehát az esély, hogy csökkentik az Anderson és Eric Gordon által okozott károkat a hátsó alakzatban.  


11. A három utolsó keleti csapat összesen nem szerez 55 győzelmet, a Cleveland és a Boston egyedül túlszárnyalja ezt

Nevesítsük is őket: a Chicago, az Atlanta és a Brooklyn "nyeri" ezt az öldöklő küzdelmet a Magic és a Knicks "előtt". A Bulls ugyebár lecserélte a "Three Alphas"-t (Butler, Wade, Rondo) "Sok Betas"-ra, Lauri Markkanenen kívül nem sok érdekes játékos maradt a csapatban. A szezont várhatóan a Dunn-Holiday-Zipser-Mirotic-Lopez ötössel kezdik, majd hamarosan jön Mirotic menetrend szerinti formahanyatlása, Lopez kispadra száműzése vagy és/vagy cseréje, ezzel Markannen és Felicio előretörése. Elférne még esetleg egy-két fiatal prospect? Ugyan már, Jordan Bell hadd menjen csak a Golden State-hez, cserébe a halhatatlan Cash Considerationsért! Izgi? Szerintem sem. A Hawks kezdője szintén megér egy misét, a Schröder-Bazemore-Prince-Ilyasova-Dedmon ötösnél jobbakat találhatunk vidéki megyei bajnokságokban. Ilyasovát persze csak addig nyomják, amíg nem tudják elcserélni (van még olyan csapat, ahol nem játszott?), utána jöhet John Collins – rajta kívül Taurean Prince lehet még érdekes, őt kicsivel lentebb még megemlítem. A Brooklynnak persze nincs meg a saját pickje, csak egy Top 14 védett Raptors cetli, így nincs értelme tankolniuk – ennek ellenére egy hajszálnyival becsúsznak a "bottom" háromba, a Knicks Porzingisszel azért több győzelmet szerez.


12.  Az Oklahoma City 60 meccset nyer az alapszakaszban, de a playoffban besülnek, Paul George távozik

A 60 win elhomályosítja, hogy George sokszor csak keresi a labdát támadásban Melo és Westbrook mellett, itt még nem lesz komoly gond. A második körben azonban a Spurs jön szembe, ahol Westy előveszi jól bevált Hero Ball-ját, és szépen ki is zúgnak 4-1-re. PG13 köszöni szépen, és inkább lelép – talán nem is olyan bátor ez a jóslat.

13. Harmadéves berobbanók, lerobbanók

Jöjjenek a tavalyról már ismert Bogarak vs. Szélvédők, ezúttal a 2015-ös draftee-k vannak terítéken! Itt el is dől sok harmadéves sorsa, ha itt Bogárként aposztrofáljuk, akkor jó eséllyel csapatuk nem hosszabbít velük – csak erős idegzetűeknek!

Néhány Szélvédő nem igényel különösebb kommentárt: Towns mára az egész liga egyik legjobbja, Porzingis idén robbanthat, mint a Knicks franchise playere. Devin Booker már tavaly megtette ezt, Nikola Jokic úgyszintén, és Myles Turner is hasonló elbánásban részesül a Pacersnél. A Bogár szekcióba tartozik azonban Emmanuel Mudiay, "NemSuper"Mario Hezonja, és bizony az 1/3-as Jahlil Okafor is, hogy csak a magasabban húzott játékosokat említsük. A draftosztály többi részénél azonban már nem ilyen egyértelmű a képlet – D'Angelo Russell például azért játszik idén a Netsnél, hogy a Bogárság karmaiból kiszabadítsa magát, Stanley Johnson szintén az utolsó szalmaszálat próbálja megragadni Detroitban (és én még anno titkos favoritként kezeltem az Év Újoncára!). Nem tudunk biztosat kijelenteni sem Wille Cauley-Steinről, sem Kelly Oubre-ról, sem Frank Kaminskyről. Justise Winslow sokat volt sérült, fogy körülötte is a levegő. A második körösek közül egyedül Josh Richardsont merem egyértelmű Szélvédőnek nevezni, Richaun Holmes-nak és Willy Hernangomeznek még bizonyítania kell, mint ahogy Norman Powellnek is. Terry Rozier és Larry Nance berobbanhat, Cam Payne már lerobbant. Van pár egyértelmű pick, de sokan lógnak még a levegőben. 


14. Award Alert! Kik nyerik a díjakat?

Mivel bátor tippekről szó, itt most mellőznénk a Hardeneket és Jameseket – nézzünk pár sötét lovat! MVP-re nehéz tippelni, de Karl-Anthony Towns igazi meglepetés lenne pályafutása ilyen korai szakaszában, a választásom tehát ő. A Most Improved-re Rodney Hood, Myles Turner és Taurean Prince (!) a befutóm, az Év Védőjére a divatos Gobert-Green-Leonard trió helyett Antetokounmpot  rakom, nem másért, mint a 2 fölötti steal, és 1.5 fölötti blokkátlaga miatt, amket hozni fog. Hatodik ember? Könnyű, nem is adhatják másnak a díjat, mint Kyle Kuzmának. Az év edzője Spoelstra, az Év Újonca pedig.....  Ben Simmons? Dennis Smith? Markelle Fultz? Lonzo Ball? Na de kérem.... (dobpergés).... Milos Teodosic!  


Balázs Out: Chris Bosh visszatér a pályára – természetesen Clevelandbe

Heatles újratöltve! 

15. Kyle Kuzma lesz az idei "semmiből jött" top újonc

Átvéve a stafétát, essünk is túl gyorsan az évi rendes Lakers-homer tippemen – az előző várakozásaim (tavaly áprilisban Kobe nem vonul vissza, illetve idén áprilisban a csapat még papíron esélyes a PO-ra) megtanítottak a szerénységre, ezért most kisebbet álmodok: a Brook Lopez-csere töltelékeként Los Angelesbe kerülő, 1/27-en húzott Kyle Kuzmát beválasztják az év 10 legjobb újonca közé. Elsőre azt akartam írni, hogy ő lesz a Lakers Klay Thompsonja, Kawhi Leonardja vagy Jimmy Butlere (Top 10-en kívüli húzásként All-Star), ezzel talán túl nagy terhet tennék a fiatalember vállaira, no meg a következő évi tippekre is hagyni kell valamit…

16. Doc Rivers idén végleg megbukik

A  nyáron az elnöki pozícióból már kirúgott Rivers egy ránézésre sokkal mélyebb kerettel vághat neki az évadnak, mint az elmúlt években bármikor. Bár Chris Paul megelégelte, hogy őt is folyton lechokerezik és elcseréltette magát Houstonba, az ikertornyok mellett kulcsposztokon jól igazolt a Clippers (kiscsatár, védekező hátvéd, pass first irányító). Legalábbis papíron, hiszen a nyáron válogatott meccsen egy szerencsétlen holland ütlegelése közben Danilo Gallinari a kezét törte (mondjuk ezzel a lépéssel egyből belopta magát Griff szívébe), Milos Teodosic pedig rögtön kidőlt a szerb válogatottból. Szerencsére a szezonra rendben lesznek, így Riversnek lesz gondja bőven, mert az utóbbi években kissé elszokott a nagyobb rotációtól, márpedig most már nem lazsálhatja el az edzői munkát, mert CP3 már nem lesz mini-LeBron a pályán.

Bátor tippem az, hogy bármennyire is stabilnak tűnik a pozíciója és van még hátra két év a szerződéséből, ez lesz az utolsó szezonja a Clippersnél – a világ vicce lassan, ahogyan nyomatja a közepesen tehetséges Austint, és egy előszezon meccsen (!) nem teszi be a kezdőbe Teodosic-ot, akinek a játékintelligenciája, passzkészsége CP3-hez mérhető. Nem is a tulajdonos Steve Ballmer fogja megunni a dolgot, hanem Griffin és Jordan, akiknek nem a szerb klasszis osztogatja majd 30 percig a filléres labdákat, hanem az Austin Rivers-Beverley duó. Griffinnek 130 milliót fizet a következő 4 évben a LAC, Jordan pedig kiléphet a szerződéséből nyáron, szóval lesz beleszólásuk…


17. A Hawks lesz az új Philly

Az Atlantánál két év alatt teljesen kipucolták a főcsoportdöntős gárda kezdőötösét (Teague-Korver-Carroll-Millsap-Horford), sőt az egy szezonra hazaköltöző Dwight Howard is már Michael Jordan klubtulajdonost boldogítja. A tipp elsősorban Mike Budenholzer szakmai kvalitásainak szól, mert számtalan csapat indult el a komolyabb átalakulás útján, de Gregg Popovich egykori jobbkezében érezzük, hogy nagyon hamar gatyába tudja rázni a fiatalokat, és megveti az alapjait egy újabb Atlanta-type csapatnak (értsd: tisztes középszer). Valószínűleg alig nyernek majd meccset, de vannak tehetséges fiataljaik, akikre lehet építeni, csak kellene még néhány a draftról... Hogy számon kérhető legyen a tipp: 20 győzelem alatt maradnak, de megcsípnek legalább két meccset a Cavs-Celtics-Raptors-Wizards-Bucks ötös ellen. 

18. Lesz legalább egy olyan újonc, aki eléri a 19 pontos átlagot és legalább 50 meccsen játszik

Hosszú évek után megint lesz sok olyan újjáépülő csapat, ahol az újoncok nagy tömegben kitombolhatják magukat és komolyabb pontátlagokat hozhatnak. 2016-17-ben volt a mélypont, hiszen az alapvetően védőspecialista (abban viszont kiváló) Malcolm Brogdon kemény 10.2 pontos átlaggal rántotta be a ROY-t. Joel Embiid ugyan elérte a 20 pontos platót, de összesen 31 meccsen, ami erősen *csillagos kategória. 

19. A Thunder Top3-ban lesz Nyugaton, de Westbrook nem lesz benne az All-NBA első csapatban

Stephen Curry, az akkor duplán regnáló alapszakasz MVP tavaly nyáron megkapta maga mellé Kevin Durantet, és 2017-ben csak a második ötösbe került be. Westbrook megkapott maga mellé két, jó karban lévő All-Start, a számai óhatatlanul is csökkenni fognak – de nem csak emiatt nem érzem, hogy a Thunder jó szezont fut majd, és Russnál lesz két jobb hátvéd a ligában.

Már eleve egy jó kis PRP injekcióval kezdi a szezont, ami porckopás kezelése saját vérplazma beinjekciózásával. Elsőre nem hangzik vészesnek, egészen addig, amíg eszünkbe nem jut, hogy Kobe valamikor 2013 környékén ezzel szerette volna meghosszabbítani az érdemi karrierjét. Apró szépséghiba, hogy Kobe akkor már 35 körül volt (komolyabb sérülés nélkül, a lábában brutál mennyiségű playoff-meccsel), Westy pedig novemberben lesz 29, már túl egy meniszkusz-szakadáson…

Tavaly az MVP-díj volt az egyetlen, amivel oda tudott vágni Kevin Durantnek, hiszen a mellette lévő csapatnak esélye sem volt a playoffban. Idén viszont csapatszinten tud odavágni Durantnek és a GSW-nek, ehhez viszont nem telepedhet rá úgy a csapatjátékra, mint tavaly (is). Bár már sokszor megégettem magam ezzel, még mindig bízom benne, hogy Good Russ végre tanul Bad Russ hibáiból, és megérti, hogy mit kell tennie a csapatsikerekért – legalábbis az alapszakaszban.
 
20. Karl-Anthony Towns ott lesz az All-NBA első csapatban

Bár Andrew Wiggins kapott nemrég mega-giga új szerződést, a nagy nyári minnesotai átalakulás fő nyertese véleményem szerint a másik ifjú titán lesz. Towns bizonyította már, hogy centerként és erőcsatárként is ligaelit játékra képes, ugyanakkor Thibodeau, aki eddig inkább ismert volt sztárjai csapágyasra hajtásáról, jól mérte fel (talán Anthony Davis példáján), hogy nem kell feltétlenül az alapszakaszban a darálóba küldeni a képzetlenebb, de keményebb magasemberek ellen Townst.

Taj Gibson kis túlzással olyan lehet neki, mint Jordannek volt Pippen – nagyon nagy terheket vesz le róla, ugyanakkor (például Gorgui Dienggel ellentétben) illeszkedhet is mellé a játéka. Felmerülhet a kérdés, hogy miért nem Davist várom az első ötösbe, a válasz nagyon egyszerű, a kiszolgáló személyzet miatt. Butler, Wiggins, Teague neve lehet arra a garancia, hogy a Wolves a nyugati top4-ért lehet harcban (figyelem, ez nem tipp!), míg a Pelicansben egyelőre nagyon-nagyon lyukas a mai liga egyik legfontosabb posztja, a 3-D, ez pedig az idei Nyugaton fontosabb, mint valaha…

 

Most pedig jöjjenek az olvasói tippek, ne csak mi égjünk a jövő júliusi értékelő cikkben!

Turkoglu:
Na az őszihez akkor már most tolok egy bátrat, nehogy elfelejtsem:
Dwight Howard bever 40 triplát a szezonba... :-) 

Dániel Verebes:
Jó lesz az 5-nek is

Attila Bajomi-Nagy:
Az új évre a tippem, hogy szerintem meglesz az első centerünk, akinek legalább 20-40 3pt attempt-je lesz, és magasabb lesz a 3pt%-a, mint az FT%-a ( pl.: Andre Drummond). :) 

NYG:
Én is az őszihez teszek hozzá ha szabad: Ha Jackson bácsit végre tényleg kirúgják, akkor áprilisban PO-ért küzd a Knicks (és be is jut talán) 

Kawhi:
Bátor tippem: Rookie of the Year: Josh Jackson 

Tipp: Kawhi DPOTY, 2018-as MVP, Block of the Year

Tippem: Idén is Spurs-Warriors konferencia-döntő lesz a Rockets erősödése ellenére is, és most is a GSW nyer, de nem söpréssel. 
 
Tóth István:
Ha eltaláltok jövőre 6-ot, akkor a szolnoki különítmény vendégem egy pizzára. :) 

Rácz Zoltán:
Embiid ismét lesérül, max 30 meccset bir ki, Jahlil Okafort cserélik Tyson Chandlerért legkésőbb az All-Star előtt, és a Philly megcsípi az 5-8 hely valamelyikét 

Rubio beválik Utahban, masszív dupla-duplát átlagol (15 pont, 10 assziszt), de Gobert megsérül, nem jutnak PO-ba, és Quin Snydert menesztik

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus