Deadline értékelő - Pacific divízió

Február 23-án lezárult az idei trade deadline az NBA-ben, cserélni tehát ebben a szezonban már nem lehet többet, maximum igazolni. Nézzük a Pacific divíziót, hogy ki mit csinált vagy éppen nem csinált az utolsó napon, napokban, hetekben.

A korábban tárgyalt divíziók: AtlanticCentralSoutheast, Northwest


Golden State Warriors

A Warriors nem sokat lépett, amin nyilván senki nem lepődött meg, miután lényegében egyáltalán nem volt lehetőségük az erősítésre. Láthatóan bíznak a jelenlegi palánk alatti részlegben, mert fel sem merült, hogy visszaviszik például Andrew Bogutot a kivásároltak közül, inkább Jose Calderont igazolták (volna) le, de minden értekezés a dologról okafogyottá vált Kevin Durant kidőlését követően - a Warriorsnak őt kellett ideiglenesen pótolni, így szerződtették Matt Barnest.


Los Angeles Clippers

A Clippers ugyaníg nem húzott semmit, ők sem igazán tudtak semmivel sem kereskedni. Volt szó egy Blake Griffin - Carmelo Anthony cseréről, de az a szál idejekorán elhalt. Chris Paul a hírek szerint hosszútávra elígérkezett a csapathoz szóban, ez volt talán a legfontosabb esemény velük kapcsolatban február végén.


Sacramento Kings

Érkezett: Tyreke Evans, Buddy Hield, Langston Galloway, 2017-es Top3 védett első körös (NOP), 2017-es második körös (PHI)
Távozott: DeMarcus Cousins, Omri Casspi

A Kings cseréjét tárgyaltuk külön is - ezen a linken olvashattok róla. Az némileg meglepő velük kapcsolatban, hogy itt megálltak, elvileg nagytakarítást akartak csinálni, de végül senki más nem távozott Casspin és Cousinson kívül - kivéve azt a Matt Barnest, akit ki kellett tenni a keretből, hogy létrejöhessen a csere, beférjenek a maximum 15 fős keretlétszámba.

A Cousins helyére fellépő Willie Cauley-Stein egyelőre nem túl kiegyensúlyozott, a csere utáni első találkozón nyújtott 29 pont/10 pattanós teljesítménye óta elég gyenge hatékonysággal dolgozik támadásban, lesz még mit alakítani rajta. Buddy Hield viszont kifejezetten hatékonyan szórja 13 pontját (48% tripla például), egyelőre neki bejött a váltás. A csere nyilvánvalóan a Pelicans első körösén és azon is múlik, mennyire csúsznak hátra önerőből, aztán pedig kit draftolnak ezzel az esetleges két lottery pickkel - a nagy probléma főleg a játékoskiválasztással lehet a Ranadive-éra eddigi húzásai alapján.


Phoenix Suns

Érkezett: 2017-es második körös (TOR), 2018-as második körös (TOR), Jared Sullinger, Mike Scott, Cenk Akyol játékjoga, készpénz
Távozott: PJ Tucker, 31-55 védett 2017-es második körös (PHX)

A Phoenix két cserét húzott, de túl nagy jelentőséggel a szempontjukból egyik sem bírt. PJ Tuckert két második körös draftjogra cserélték, valószínűleg két 50 fölé szóló pickre (az idei és a jövő évi Toronto 2nd-re), Sullinger pedig már nincs is az együttesnél, miután kitették a keretből (ő csak a fizetések kiegyenlítése miatt kellett). A másik tranzakcióban egy soha át nem kerülő draftjogért (idén Top55 védett saját második körös) megszerzték Mike Scottot, akit Sullingerhez hasonlóan már menesztettek is - Cenk Akyol játékjoga is a Sunshoz került, plusz készpénz, ami valószínűleg annyi amennyiből a Phoenix állni tudja Scott hátralévő bérét. Ezzel a két cserével elérték a 84.7 milliós fizetési minimumot, most állnak 85.15 millió dolláron, ezért szerezték csak meg Scottot.

Ennél érdekesebb volt, hogy elég komolyan felfigyeltek a ligában a fiataljaikra (leginkább az egyikre) - a hírek szerint a Detroit Pistons beajánlotta Andre Drummondot, Reggie Jacksont és Kentavious Caldwell-Pope-ot Eric Bledsoe-ért, Devin Bookerért és Tyson Chandlerért. Ryan McDonough nemet mondott, minden bizonnyal Booker miatt, úgyhogy a deadline egyik legnagyobb lehetséges blockbusterét ők utasították vissza.


Los Angeles Lakers

Érkezett: Tyler Ennis, Corey Brewer, 2017-es első körös (HOU)
Távozott: Marcelinho Huertas, Lou Williams

A Lakersnél is két csere volt. Tyler Ennis és Marcelinho Huertas csapatváltására valószínűleg a két érintett családján kívül senki nem kapta fel a fejét - Ennis itt is lehetőséget kap, miután sokkal nagyobb reményekkel kelt el a 2014-es draft 18. helyén, de három eddigi csapatából egyikben sem tudott maradandót alkotni. Mivel Huertas személyében senki lényegeset nem adtak fel érte, meg lehet próbálkozni a fiatal irányítóval, sokat úgysem bukhatnak.

Volt még egy húzásuk - a liga (egyik) legjobb cserejátékosát, Lou Williamst lepasszolták a Houstonnak Corey Brewert és a Rockets idei első körös pickjéért. Én ezt alapvetően kevésnek tartottam Williamsért, aki egészen félelmetesen hatékony volt egy nagyon gyenge Lakersből is, nem csak most, James Harden oldalán - állítólag érdeklődött iránta a Utah Jazz és a Washington Wizards is, akiktől jobb picket kapott volna az aranysárga-lila alakulat. Brewer szerződése ráadásul egy fokkal nem jobb, sőt, egy kicsit még drágább és ugyanolyan hosszú is, mint Williamsé, tehát spórolni se spórolnak semmit, nem lesz több sapka alatti helyük sem. Azt is hozzá kell azonban tenni, hogy egyetlen hasonló cserét kötöttek a deadline-nál, amikor Bojan Bogdanovic egy első körösért és Andrew Nicholsonért került Washingtonba - ott jobb draftjogot adtak egy gyengébb játékosért, de Nicholson szerződése rosszabb, mint Breweré. Még mindig úgy érzem, hogy áron alul lőtték el (még akkor is, ha a csapat gyengítése volt a cél, hiszen csak akkor tartják meg az idei pickjüket, ha Top3-ban marad a lottery után is), de hogy mit hoznak ki a draftjogból, az a jövő zenéje.

Szóba került még velük kapcsolatban Paul George, de két dolog miatt sem jött össze a dolog. Egyrészt szóltak nekik, hogy ne heréljék ki a keretet a kiscsatár megszerzéséért, mert minek, mikor ide fog igazolni 2018-ban, ha a Pacers nem lesz bajnokesélyes addigra. Másrészt azért, mert Larry Bird még nem akarta elcserélni George-ot, fölöslegesn pedig minek erőlködni. Nincs is nagyon értelme megbolygatni a fiatal magot, amíg nem látni, kiből mi lehet és mi nem lehet.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus