New Kidds: Gentry lehúzza újonca szezonját a Buddy-n?

Ahogy az a szezon korai szakaszában lenni szokott, sűrűn változik a lista - na nem az élen, annyira azért nem jók az újonclista újoncai

10. (8) Jaylen Brown - Boston Celtics

Nem volt kiemelkedő hete az 1/3-as bostoni bedobónak, hála ingadozó játékidejének - 7 percekre éppúgy bedobta a pályára Brad Stevens edző, mint 23-ra. A Cavs elleni emlékezetes 19 pontja óta csak kétszer ért el kétszámjegyű ponttermést (8 próbálkozásból), Jae Crowder visszatérésével pedig nyilván csökkenni fog a pályán töltött ideje - a következő hetek jó eséllyel nem róla fognak szólni.


9. (-) Tomas Satoransky - Washington Wizards

Bár a Wizards nem kezdte jól ezt az évet sem, a 25 éves cseh játékmesterre nem sok panaszuk lehet a fővárosiaknak. 20 perc körüli játékidővel szinte minden meccsen számolhat, eddigi legjobbját a Bulls otthonában nyújtotta: 12 pontja mellé 9 gólpasszt osztott ki. Mivel John Wall nem egy vasember, valószínűleg többször is kezdőként számítanak majd Satoransky szolgálataira, amiből egy stabil listás hely is kinézhet idővel.


8. (5) Malcolm Brogdon - Milwaukee Bucks

Első jelentkezésünk óta csúnyán kihűlt a Bucks ifjoncának a keze, legutóbbi 3 meccsén 4/19-cel célzott mindössze, el is kezdtek csökkenni a percei. Előtte azért még berámolt 12 pontot a Memphisnek, ezért nem volt szívem lentebb csúsztatni - kellemes meglepetés eddigi játéka, a kisebb hullámvölgy ellenére is.


7. (6) Brandon Ingram - Los Angeles Lakers

25 perc körüli idejével egyelőre jól sáfárkodik a Lakers 1/2-ese. Semmi csillogás, de megbízhatóan teszi a dolgát - aki arra számított, hogy második választottként 20 pontokat fog dobálni, annak kicsit még várnia kell. Játékát nézve hamar feltűnhet, hogy vékony testalkata (egy jó harminc kilóval “olcsóbb” nálam például) ellenére nem allergiás a kontaktra, sőt sokszor kifejezetten keresi azt támadásban - a védekezés más tészta, de hát ezért is hozták elé Luol Denget. Ja, és persze rengeteget profitál Luke Walton jelenlétéből - szerencsés, hogy D’Angelo Russell-lel ellentétben neki nem kellett Byron Scottal és Kobe Bryanttel dolgoznia. Scott azóta is jól van, most éppen az 1996-os edzői állások között keresgél.  

6. (4) Buddy Hield - New Orleans Pelicans

Nemrég beállította 18 pontos karriercsúcsát, 20 perc körül kapott meccsenként, a csapat is jó szériában volt.... de ennek vége szakadt. Jrue Holiday visszatért, Langston Galloway és E’Twaun Moore hasznosan kosarazik, így a Buddy, akit ismertünk és megszerettünk, a múlté - Alvin Gentry újabb remek húzásaként (a másik Asik erőltetése Terrence Jones helyett, pedig Asik 2004-ben állásinterjúzik épp) szinte teljesen kikerült a rotációból az újonc. De hé, nézzük Gentry szemszögéből a dolgokat: a csapat menetel, már 2 (!) győzelemnél járnak zsinórban, pics várjunk a játékosfejlesztéssel, irány a rájátszás! Nem túl bátor tipp: a jó Alvintól hamarosan búcsúzik a jazz fővárosa.


5. (10) Andrew Harrison - Memphis Grizzlies

Borzasztóan céloz egyelőre a Grizzlies hátvédje (31.8%, mezőnyből, 21.9% triplából), de sokoldalú - néhány pattanó, gólpassz és labdaszerzés is mindig benne van, de legutóbb például beszórt 13 pontot is. Dobóhátvédben a sokadvirágzását élő Vince Carter mellett a sérülésből éppen csak visszatért Tony Allen bevethető a Maciknál, Chandler Parsons pedig újfent kiesett térdbántalmak miatt a kiscsatár pozícióból, így egyelőre stabil helye van a rotációban az ifjoncnak.


4. (3) Domantas Sabonis - Oklahoma City Thunder

Brogdonhoz hasonlóan a litván is visszább vett a tempóból a héten, bár ehhez köze lehet annak is, hogy Victor Oladipo kezdi megtalálni formáját, és több labdát követel. Szerintem csak pillanatnyi hullámvölgyről van szó, az első naptól kezdőként számítanak Sabonisra, a bizalom töretlen az irányába - a szezon további részére 10 pont, 5 pattanó körüli átlagot hozni fog véleményem szerint.


3. (-) Jamal Murray - Denver Nuggets

Gary Harris ismételt kiesésével nagy lehetőséghez jutott Murray, és egy 19, illetve egy 18 pontos derbivel jelezte is, hogy szeretne az érdemi rotáció része maradni a későbbiekben is. Bár Will Barton 9 mérkőzéses kihagyás után újra játékra jelentkezett a posztján, egyelőre megférnek egymás mellett - ezt, illetve Murray mutatott játékát most egy dobogóval jutalmazzuk.

2. (2) Dario Saric - Philadelphia 76ers

Bár Ersan Ilyasova érkezése nem tesz jót a horvát játékperceinek - sőt a kezdő pozícióját is elvesztette Ilyával szemben -, a teljesítményén nem érződik visszaesés. Zsinórban 5 meccsen ért el legalább 10 pontot, a Wizards ellen pedig összehozta pályafutása második NBA dupla-dupláját (13 pont, 12 lepattanó) is. A triplákat is szorgosan hajigálja, már 17-nél tart 13 derbi alatt.


1. (1) Joel Embiid - Philadelphia 76ers

Sok kérdés ismét nincs az első helyezést illetően, két dupla-dupla és egy 26 pontos karriercsúcs volt a heti termése a Sixers centerének, és az eladott labdáit is normál keretek között tudta tartani. Így lehet varázsütésre nézhető csapatot csinálni egy addig nézhetetlenből kevésbé látványosból.

Futottak még:

Tyler Ulis - Phoenix Suns

Ideje megismerkednünk még néhány új névvel, erre a “Futottak” rovat tökéletesen alkalmas. Ulis jelenleg az egyik legalacsonyabb játékos a ligában, 178 centijénél csak Kay Felder és Isaiah Thomas “tud” kevesebbet, mindketten 175 centire nem nőttek. Az arizonai játékmester két egymást követő jó produkcióval rukkolt elő, 10 illetve 9 pontját mindkét esetben 4-4 labdaszerzéssel támogatta meg.

Jonathan Gibson - Dallas Mavericks

Annyira ismeretlen ligaszerte a draftolatlan hátvéd, hogy még az egyik, fiatalokra fókuszáló fantasy csapatomba sem tudtam berakni, mert nem ismerte a rendszer... Mindez nem gátolta meg Gibsont abban, hogy mindjárt a második profi meccsén 26 egységet gurítson, 5/9 triplázással. Bár Gibsanityről még korai lenne beszélni, jobban él a kiesett dallasi hátvédek (Barea, Williams) helyén keletkező űr betöltésével, mint Seth Curry.


Willy Hernangomez - New York Knicks

Joakim Noah gyakran megüresedő posztját lelkes játékkal tölti fel a spanyol, egyszer-egyszer akár a 10-es listára is becsusszanhat fű alatt. 

 

Kipottyant: Kris Dunn - Minnesota Timberwolves, Jake Layman - Portland TrailBlazers

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus