11 meccses játéknap jön az NBA alapszakaszában

Lesz többek között Heat-Celtics és Warriors-Nuggets is, a Sport TV két mérkőzést is közvetít. 

 

Charlotte Hornets - New Orleans Pelicans 01:00

Mindkét csapat remek játékkal, sok dobott ponttal és nagyarányú győzelemmel kezdte a szezont, ráadásul mindketten idegenben nyertek, csak az a különbség, hogy a Charlotte a Spurs ellen, míg a Pelicans Brooklynban. Összességében most a New Orleans az esélyesebb, a Hornetsnél továbbra is sérült Ball és úgy fest, hogy Cody Martinra sem számíthatnak, míg a Pels oldalán mindenki bevethető (csak Jaxson Hayes kérdéses), és mindenki jó formát is mutatott elsőre. Alapvetően minőségibb keretet alkotnak Ingramék, az a kérdés, hogy védekezésben melyik fél tud meggyőzőbb lenni, mert ezen a téren azért mindkét oldalon vannak kérdőjelek. 

 

Indiana Pacers - San Antonio Spurs 01:00

Mindkét csapat vereséggel rajtolt, a Pacers a Washingtonnál bizonyult gyengébbnek, míg a Spurst nagyon simán elkalapálta a Charlotte. Egyik együttestől sem várhatunk nagy csodákat idén, így nem ez a meccs lesz a játéknap legérdekesebb küzdelme, főleg hogy az Indynél Myles Turner biztosan, Jalen Smith és Daniel Theis pedig lehet, hogy nem léphet pályára - a San Antoniónál nincsenek sérültek, de az a keret még annyira sem tűnik acélosnak, mint a Pacersé. A hazaiaknál a közönség támogatása, Haliburton, Hield vagy Mathurin villanásai jelenthetik a reményt, a San Antoniónál nehéz most bárkit vagy bármit is kiemelni. 

 

Washington Wizards - Chicago Bulls 01:00

A Chicago Ball és LaVine nélkül nyert rangadót legutóbb Miamiban, DeMar DeRozan kiváló játéka mellett az egész csapat jól mozgott, megvolt a kellő energia, meglátjuk, hogy Washingtonban is meg tudja-e ezt ismételni a társaság. A Wizards is győzelemmel indított, Beal és Porzingis jó megoldásaira építve nyertek Indianában, de ez azért egész más feladatnak tűnik, bár most a hazai pálya is a segítségükre lesz. Papíron jobb csapat a Bulls, de a két kezdő hátvéd hiánya okozhat problémákat, kíváncsian várjuk, hogy a Washingtonban lesz-e annyi ellenállás, hogy limitálja DeRozant - elvileg minden fontos játékos rendelkezésre áll náuk. 

 

Atlanta Hawks - Orlando Magic 01:30

Az Atlanta győzelemmel, a Magic egy detroiti vereséggel indított, a vendégeknél leginkább az 1/1-es Paolo Banchero jó játékának örülhettek mégis, míg a Hawks esetében a remekül működő kezdőötös miatt bizakodhatnak. Alapvetően jelentősen jobb csapatnak számít az Atlanta és ha a Young-Murray páros a legutóbbinál kicsit jobban megtalálja a dobásait is a játékszervezés mellett, akkor nem jelenthet nekik igazán nagy gondot az Orlando még úgy sem, hogy Bogdan Bogdanovicsra továbbra sem számíthatnak. A vendégeknél többen is hiányoznak, de a betegséggel küzdő Cole Anthony csatlakozására van esély. 

 

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 01:30

A Brooklyn borzalmas teljesítménnyel kezdett, Kyrie Irving és főleg Ben Simmons sem találta önmagát, így elsőre kiütéses hazai vereségbe néztek bele Kevin Duranték a nagy fogadkozások után. A Raptorsnál a kezdőötös 90 pontja győzelmet ért a Cleveland ellen, most idegenben meglátjuk, hogy képesek-e hasonló játékra Anunobyék, illetve hogy a Nets felszívja-e magát, elsősorban védekezésben - sokkal agresszívebb, fizikálisabb játék kell tőlük, mert a Raptorsnál ez megvan és újabb pofont kaphatnak, ha nem szedik össze magukat. Segítség lehet a hazaiaknak, hogy Joe Harris ezen a meccsen már bevethető lesz és a friss hírek szerint Seth Curryre is számíthat már Steve Nash, így két fontos shooterrel bővül a rotáció. 

 

Miami Heat - Boston Celtics 01:30

A Boston jó támadójátékkal és szép győzelemmel kezdett a Sixers elleni rangadón, míg a Heat puha, néha erőtlen kosárlabdával otthon kapott ki a Chicagótól - a hazaiaknak kell javulniuk, az a fő kérdés, hogy ez sikerül-e. Elsősorban az energiaszinten és a keménységen kell állítani, erről beszélt Jimmy Butler és Erik Spoelstra is, Adebayótól és Lowrytól sokkal több kell, ha akarnak valamit, a többit majd meglátjuk - a Celticsnél viszont nagyjából minden rendben volt elsőre, a Tatum-Brown páros 70 pontot dobott, Smart, White vagy éppen Brogdon is jól mozgott és a Robert Williams III nélküli szerkezet is jól működött. A két csapat nyilván pikáns csatákat vív egymással hosszú ideje, az előző rájátszásban is óriási párharcot hozott köztük a keleti döntő, így most aligha kell motiválni a Miamit, de ugyanez elmondható az elsőre jobban pörgő Bostonról is. 

 

New York Knicks - Detroit Pistons 01:30

A Knicks egészen korrekt játékkal, hosszabbításban kapott ki a Grizzlies vendégeként úgy, hogy RJ Barrett pocsék napot fogott ki, míg a Detroit szolid teljesítményt nyújtva legyőzte az Orlandót az első mérkőzésén. Az esélyek természetesen a New York mellett szólnak, főleg hazai pályán, mélyebb és minőségibb keretről beszélünk, amely más célokért küzd, de a Pistons fiataljaira érdemes figyelni, Cunningham, Ivey és Duren is mutatott szép dolgokat legutóbb, a rutinos Bogdanovic pedig éppen eleget tett hozzá, nem kell őket félteni. Ezzel együtt a Knicksnek most nyernie kellene, nincs fontos hiányzójuk (csak Grimes nem játszik), otthon vannak egy valószínűleg még mindig nem PO-esélyes csapat ellen, be kell húzni az első győzelmet. 

 

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 02:00

A Grizzlies hosszabbításos győzelméről már beszéltünk, nem játszott igazán jól az együttes és még mindig nem számíthat se Jacksonra, se Brooksra, se Ziaire Williamsre, úgyhogy figyelnie kell. A Rockets tízpontos vereséggel nyitott Atlantában, de nem volt reménytelen a helyzete, Jalen Greentől jöhetett volna kicsit több, meglátjuk, hogy most otthon mennyire szakad ki náluk a pontzsák. Az esélyek persze egyértelműek, a Memphis teljesen más polcon van, mint az extra fiatal "jövőcsapata" Houston, de a hiányzók és az idegenbeli csarnok miatt azért nem beszélhetünk "országos kettesről."

 

Minnesota Timberwolves - Utah Jazz 02:00

Érdekes meccs lesz ez Rudy Gobert miatt, hiszen őt boltolta el a Jazz nyáron Minnesotába, méghozzá jelentős ellenértékért cserébe. A Wolves vele szeretne komoly playoff-csapattá erősödni, míg a Utah inkább tankolna, de a játékosoknak erről talán nem szóltak, mert elsőre kiváló teljesítménnyel, vaskos meglepetést okozva leradírozták a pályáról a Denvert. A Minnynél Gobert csillogott, de a csapat körülötte még nem volt igazi, nem volt meg az összhang, kíváncsian várjuk, hogy a center mennyire lesz motivált volt csapata ellen és hogy Townsék kicsit gördülékenyebben tudnak-e játszani körülötte. Az esélyes papíron természetesen a Wolves, a Jazztől nem várhatunk túl sokat egész szezonban, de a Nuggets lepofozása után ezt most inkább tegyük csak zárójelbe...

 

Golden State Warriors - Denver Nuggets 04:00 (Sport 1)

A Warriors jó játékkal és a Lakers legyőzésével indított, a Nuggets viszont meglepetésre kikapott a Jazztől, így nagyon össze kell szednie magát, ha javítani akar - kínos volt az a vereség elsőre, sokkal nagyobb energiára lesz szükségük most. A GSW oldalán nincs semmi probléma, ugyan itt-ott kicsit még talán ők is rozsdásnak tűntek, de nincsenek sérültjeik, mindenki elégedett, mindenki megkapta a maga labdáit, most is övék a pályaelőny, igazából nincs mitől tartaniuk. A kérdés természetesen a Denver, hiszen Jokicsékban sokkal több van annál, mint amit elsőre láttunk tőlük, meglátjuk, hogy lesz-e elég akaratuk (és lábuk?) ahhoz, hogy ezt meg is mutassák a címvédő csarnokában. Jamal Murray játéka egyébként most is kérdéses a vendégeknél. 

 

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 04:00

A Suns egy nagy fordítással gyűrte le a Dallast, így sikerült jól indítania és a Blazers is győzelemmel kezdett, Damien Lillardék Sacramentóban tudtak nyerni. Nehéz jósolni, mert a Phoenix formája is elég kérdéses a győzelem ellenére (nem véletlenül volt -22 és az előszezon sem sikerült jól), de a Portlandet sem igazán lehet még hova tenni, a játék nem volt tökéletes és a Kings azért csak a Kings... A Sunsnál Landry Shamet nem játszhat, a Blazersnél pedig Gary Payton II az, aki még mindig hiányzik. 

 

A Sport 1 01:00-től 04:00-ig körkapcsolással jelentkezik az aktuális mérkőzésekről!

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus