18:00-kor kezd az NBA, 22:00-kor a nyugati közelharc

Hét mérkőzést rendeznek a már 18:00-kor kezdődő NBA-játéknapon, négynek pedig óriási jelentősége van - eldőlnek a playin-helyek, nézzük, hogy mit várhatunk. 

Boston Celtics - Washington Wizards 18:00

Totálisan tét nélküli meccs, illetve egyike azon meccseknek, amelyek már nem számítanak sehova - a Boston biztosan keleti harmadik, a Wizards pedig kilencedik. A Washington még nem nyert mérkőzést a buborékban, ez lehet a szépségtapasz, de a Celtics eddig nem akart pihentetni - most viszont akar, a várakozásoknak megfelelően Walker, Brown, Tatum, Hayward, Smart, Theis és minden fontos láncszem kiüli ezt a találkozót. Ez esély lehet a Wizardsnak arra, hogy megtörje a jeget és jobb szájízzel utazzon haza Orlandóból, de nagyjából ennyi a mérkőzés kérdése.

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 19:30

Ugyanígy semmi értelme megrendezni a Lakers-Kings derbit, hiszen a LAL nyugati első, a Kings pedig biztosan búcsúzik - annyi, hogy a Los Angeles a jelek szerint nem akar teljesen pihenő módba kerülni, biztosan csak Caldwell-Pope és Caruso hagyja ki a derbit, Anthony Davis játéka kérdéses. Legutóbb már javultak magukhoz képest, meg is verték a Denvert, ezt a Sacramentót most azzal a játékkal szintén verniük kell - utóbbinál egyébként a kisebb sérüléssel bajlódó Fox az, aki most sem fog pályára lépni, a többiek elvileg ott lesznek a parketten.

Memphis Grizzlies - Milwaukee Bucks 22:00

Este tízig kell várnunk az első igazán éles mérkőzésre: a Memphis ugyanis az életéért küzd. Ja Moranték botrányosan szenvednek a buborékban, a támadójátékuk egészen pocsék, már-már reménytelen vereségeket szenvednek, ha azt nézzük, hogy most egy győzelemmel már bebiztosíthatták volna a playinjüket. A helyzetük viszont mégis egyszerűbb, mint némely riválisnak: ha most megverik a Milwaukee-t, akkor a többiektől függetlenül legalább kilencedikek, vagyis ha 0-1-ről is, de kapnak esélyt a PO-ba jutásra. A Bucksnál Giannis Antetokounmpo el van tiltva, legutóbb pihent a Middleton-Bledsoe-DiVincenzo trió, Matthews pedig sérült, ő biztosan nem fog játszani - ha a pihentetett emberek nem térnek vissza és Mike Budenholzer B csapattal áll fel, az lehet a Grizzlies igazi esélye. Kérdés, hogy hogyan kezelik Clarke-ék a tétet és a feszültséget, a szoros végjátékokban eddig nem voltak jók, de a nagy kérdés akkor is az, hogy a Milwaukee mennyire akar kellemetlenkedni - és mint írtuk, a többieknek itt nem osztottak lapot, ha a Grizzlies nyer, akkor továbbjut.

Phoenix Suns - Dallas Mavericks 22:00

Ez is kulcsfontosságú mérkőzés, hiszen a Sunsnak még van esélye a playinre - ha Devin Bookerék győznek és vagy a Grizzlies, vagy a Blazers kikap, akkor ott vannak a nyolcadik-kilencedik helyen. Mondhatni, hogy az esélyek mellettük szólnak, hiszen 7-0-ra állnak a buborékban, ők az újraindítás legjobb csapata eddig, maga Booker bombaformában van és körülötte a csapat is remekül működik minden téren, miközben a Dallasnak tökmindegy ez a meccs. Ezzel együtt egyébként jelen állás szerint csak Kristaps Porzingis játéka kérdéses, a többiek elvileg ott lesznek a pályán, az persze más kérdés, hogy meddig és milyen intenzitással - nyilván Rick Carlisle sem szeretne feleslegesen sérüléseket kockáztatni. Ugyanakkor még egy teljes kerettel felálló Dallas ellen is minden esélye meglenne a Sunsnak úgy, ahogy eddig játszott, ráadásul a meccsek menetrendje is olyan, hogy ők még nem tudják, hogy mit csinálnak a többiek.

Utah Jazz - San Antonio Spurs 22:30

Ez lesz a sorban a harmadik tétmeccs, ahol a Spursnek van még esélye odaérni a playinbe - igaz, csak akkor, ha az előtte lévő három csapatból kettő is kikap, szóval DeRozanék vannak a legrosszabb helyzetben. Ezzel együtt most jó esélyeik lehetnek a győzelemre, mert a Jazz számára semmilyen tét nincs, így ennek megfelelően a Mitchell-Conley-Gobert trió biztosan ki is hagyja az összecsapást - egyébként sem voltak túl jó formában, de így meg aztán főleg a SAS az esélyes. A texasiaknál mindenki bevetethő, aki eddig az volt, meglepetés lenne, ha nem nyernének, de ahogy írtuk, ez ugyan elengedhetetlen, mégis kevés, ha a többiek is teszik a dolgukat. 

Brooklyn Nets - Portland Trail Blazers 03:00

És akkor a negyedik meccs, amelyen van miért izgulni - annyi, hogy a Portland áll a legjobban előzetesen, illetve a menetrend miatt Damian Lillardék már tudni fogják, hogy mit csináltak a többiek. Ezzel együtt azért jó esély van rá, hogy a riválisok nyernek és akkor pedig nekik is élet-halál lesz ez a mérkőzés, mert ha mindenki nyer, csak ők kapnak ki, akkor nem hogy nem lesznek nyolcadikak, de a kilencedik helyre se érnek oda, vagyis mégis mehetnek haza - illetve ha mondjuk ketten kikapnak a riválisok közül, de egy valaki nyer, akkor is számít az itteni eredmény amiatt, hogy ki kezdheti előnyből a playint. Úgyhogy mindenképp nyerniük kell és ráadásul a Brooklyn valószínűleg nem a legkellemesebb ellenfél ezen a napon - LeVert-ék számára sincs már tét, de ők eddig is nagyon "be happy" alapon játszottak, lendületből, könnyedén, teher nélkül, nincs okuk ezen változtatni. Persze reálisan nézve a Portland jobb csapat és jó pár fontos győzelmet bezsebelt mostanában, de CJ McCollum komolyabb sérülése nagyon meglátszott a játékán, nagyon lelassította, Jusuf Nurkic is visszafogottabb volt mostanában és igazából Damian Lillard elképesztő teljesítményének és két meccs alatt dobott 112 pontjának köszönhetik, hogy itt tartanak. Lillard persze most is tehet csodát, de a Nets elvileg most nem pihentet és biztosan nem fog csak úgy félreállni.

Orlando Magic - New Orleans Pelicans 03:00

Végül egy újabb jelentéktelen találkozó, teljesen mindegy, hogy itt mi történik - a Pels már legutóbb is pihentetett, most is ez lesz Ingrammel, Holidayjel és Williamsonnal, míg a Magic alapvetően sem egészséges és nincs is jó passzban. Vucsevicsék még azért ott lesznek a PO-ban, szóval rájuk várnak meccsek, biztos, hogy feleslegesen nem fognak kockáztatni ők sem, úgyhogy valószínűleg egy igazi "tudjuk le" találkozó lesz ebből - csak ne legyen sérülés, a többi nem számít.

A mérkőzésekhez élőképes streamek itt találhatók!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus