18:00-tól Nets-Blazers, otthon javíthat a GSW és a Celtics

Rendhagyóan korán kezdődik a mai NBA-program, tíz mérkőzést rendeznek - nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük!

 

Brooklyn Nets - Portland Trail Blazers 18:00

A Warriors és a Cavs ellen is szoros meccset tudott játszani a Brooklyn, most otthon próbálja meg legyőzni azt a Portlandet, amely legutóbb húsz ponttal kapott ki Philadelphiában. A vendégeknek mindenképpen feljebb kell kapcsolniuk támadásban, mert a Nets lendülete és tűzereje megvan, de Lillardék elsősorban a védekezésükkel voltak sikeresek eddig és a száz pontot nagyon ritkán lépik túl mostanában. Offensive ratingben 21.-ek a ligában, de ez is már inkább hízelgő rájuk az elmúlt mérkőzések után, mivel a szezon elején még az elitbe tartoztak -  ha nem tudnak javulni ezen a téren, akkor most is nagyon meg fognak szenvedni.

Atlanta Hawks - New York Knicks 01:30

Itt most mindenképpen bizonyítania kell a Knicksnek azt, hogy idegenben sem csak pofozógép, ugyan a remek hazai mérleg miatt jó helyet foglal el a tabellán a társaság, de vendégként egyelőre mindössze 1-4-re áll, ezen mindenképpen javítani kell. Az Atlanta ellen erre meglesz az esély, a Hawks zsinórban három vereségből érkezik, legutóbb a Clipperst támasztották fel Belinelliék és bár nem nagyon ütik ki őket, a 3-15-ös mérleg azért elég beszédes. Kérdés, hogy idegenben hogyan fog dobni a New York, hogy a mostanában többször is vezérré előlépő Hardaway mit mutat, illetve hogy Porzingisszel tudnak-e valamit kezdeni a hazaiak - nagyon kellene a győzelem a vendégeknek. 

Boston Celtics - Orlando Magic 01:30

Itt az elsődleges kérdés, hogy hogyan reagál a Boston arra, hogy megszakadt a tizenhat meccsből álló győzelmi sorozat - leereszt kicsit a gárda, vagy feltüzeli magát. Játékerőben nem lehet kérdés, hogy Kyrie Irvingék jóval komolyabb szintet képviselnek, főleg hogy a Magic elég mély gödörben van: már sorozatban hatszor kaptak ki Gordonék, igaz, a legutóbbi két meccsükön mutattak életjeleket. Ők azért elsősorban akkor tudnak eredményesek lenni, ha folyik a labda, megvan a ritmus és ülnek a távoli dobások, a Celtics védekezése viszont ezt nem nagyon szokta hagyni, kérdés, hogy mennyire fognak most harapni a hazaiak. 

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 02:00

Ideje komolyan venni a Clevelandet, sorozatban hatot nyert a regnáló keleti bajnok és fél meccsre megközelítette a Detroit-Toronto kettőst, LeBron James ellenállhatatlan és támadásban azért komoly dolgokra képesek, ezt már bizonyították. Viszont éppen most kapta össze magát a Hornets is, amely megnyert sorozatban három találkozót és elindult felfelé, ugyanakkor náluk meg kell említeni, hogy idegenben 1-7-re állnak, legutóbb Chicagóban is kikaptak vendégként, egyelőre ez rengeteget számít náluk. A felek nagyjából másfél hete találkoztak Charlotte-ban, akkor Love-ék le tudták venni a pályáról Dwight Howardot, ez pedig most is kulcsfontosságú lesz: ha a center dominálni tud, akkor idegenben sem lesznek esélytelenek Walkerék. 

Indiana Pacers - Toronto Raptors 02:00

Kissé váratlanul megindult felfelé a Pacers, a gárda zsinórban négy győzelemnél jár, melyből hármat idegenebn aratott, méghozzá magabiztosan, kifejezetten jó formában vannak Oladipóék. A támadójátékuk nagyon jól működik, mindig van legalább két játékos, aki megszórja magát, hol a festékből hatékonyak, hol kintről lövik szét ellenfeleiket, komolyan figyelni kell rájuk. A Raptors két nappal ezelőttig a liga egyik legjobb formában lévő csapata volt, de a Knicks megállította Lowryékat, méghozzá egy vállalhatatlan harmadik negyednek köszönhetően - ezt leszámítva hiába voltak jók, 41-10-es időszak után nem lehet nyerni. Ettől még persze nem lesznek rosszabbak, izgalams csatát vívhat egymással a két hátvédpár és a palánk alatt is jónak ígérkezik a Turner-Young-Sabonis trió összecsapása a Valanciunas-Ibaka-Siakam hármassal.

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 02:00

Nagyon rapszodikus a Heat teljesítménye, az előző öt meccsből kettőt nyert a gárda, egyet Washingtonban, egyet pedig a ligaelső Boston ellen, viszont a kettő között például kikapott 25 ponttal otthon a Pacerstől, nagy kérdés, hogy most mire számíthatunk tőlük. A győzelem nagyon kellene nekik, de így van ezzel a Wolves is, amely két vereség után majdnem elszórakozta az Orlando elleni győzelmet is, egyelőre nem nagyon tud 48 percen keresztül jól játszani. Támadópotenciálban egyértelműen feléjük billen a mérleg nyelve, a 6-2-es hazai mérleg is mellettük szól, de ha a Heat előhúzza a legagresszívebb védekezését, Whiteside megnyeri a csatát Townsszal szemben, elöl pedig büntetni tud a Dragic-Waiters páros, akkor lehet keresnivalójuk a vendégeknek. 

Oklahoma City Thunder - Detroit Pistons 02:00

Ez is jó meccs lehet, az OKC legutóbb megszerezte idei első komoly skalpját, méghozzá a Golden State-ét, ha ez nem adja meg a kellő lökést az együttesnek, akkor semmi. A Pistons eléggé megakadt mostanában, az utóbbi öt meccsből hármat is elbukott, legutóbb a Cavstől kapott hatalmas pofont otthon, most mindenképpen lehet esélye a Thundernek. Érdekes lesz, hogy Reggie Jackson mire megy korábbi csapattársával, Russell Westbookkal, hogy az MVP-re ráteszik-e Avery Bradley-t, vagy hogy Steven Adams képes-e limitálni Andre Drummondot. Védekezésben eddig is többnyire rendben votl az OKC, ha csak fele annyira harapni fognak, mint a Warriors ellen, akko a Pistonst is legyőzhetik. 

Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 03:00

Két csalódott csapat találkozik most, a hazaiaknál Paul Millsap elvesztése óriási érvágás, Houstonban ki is kaptak nélküle harminccal, míg a Grizzlies Mike Conley nélkül küzd, de zsinórban hat vereség után érkezik meg, ráadásul legutóbb nagyon fájdalmas körülmények között maradt alul. Támadópotenciált tekintve még Millsap nélkül is jobb a Nuggets, de kérdés, hogy Nikola Jokics mennyire tud érvényesülni Marc Gasollal szemben, itt sok minden eldőlhet - persze a hazaiaknak nagyon kellenek majd a kinti dobók is, de az ő triplázásukat azért elsősorban a benti játék alapozza meg. A Memphis támadásban elég vérszegény még akkor is, ha a padról Tyreke Evans mindig hozzá tud tenni, a hazaiak egy jó dobóformával valószínűleg hozhatják ezt a fontos mérkőzést. 

Phoenix Suns - New Orleans Pelicans 03:00

Két győzelem után hosszabbításban kapott ki a Buckstól a Phoenix, nincs rossz passzban a gárda, de a Pelicans is két komoly hazai győzelemből érkezik, a Thunder után a Spurst is legyőzték Anthony Davisék. Most idegenben is bizonyítanának, de az biztos, hogy ehhez támadásban tartaniuk kell a lépést, mert a Suns nem sokat kérdez, csak tüzel és rohan, ha hagyják, akkor irányítja a meccset és a tempót. A festékben mindenképpen fölényben lehetnek a vendégek, de Rajon Rondo érkezése egyébként is jót tett nekik és ha képesek lesznek úgy védekezni, ahogy a Spurs ellen, akkor mindenképpen esélyesek - a jó dobóforma és a tempó kontrollálása viszont elengedhetetlen lesz számukra. 

Golden State Warriors - Chicago Bulls 04:30

Itt egyértelműek az erőviszonyok, az Oklahoma Cityben komoly pofont kapó Warriors hazai pályán nem hibázhat a 3-13-ra, idegenben 1-9-re álló, sorozatban három vereségből érkező Chicagóval szemben. Nem nagyon van olyan elem, amely miatt komoly győzelmi esélyeik lennének a vendégeknek, ha nem lazázza el a meccset a címvédő, akkor saját közönsége előtt nem okozhat neki gondot a Bulls.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus