19:00-kor jön a Clippers-Nuggets hatodik meccs

Vajon lezárja-e a párharcot a Los Angeles, vagy kiharcolja a hetedik meccset a Nuggets?

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 19:00 (Sport 1)

Ezt a párharcot eddig a Clippers irányította, egyedül a második mérkőzést uralta a Nuggets, azóta viszont újra Kawhi Leonardék vették a kezükbe a dolgokat - egészen a legutóbbi meccs negyedik negyedéig, ahol teljesen szétcsúsztak, a Nuggets pedig köszönte szépen és elhappolta a győzelmet. A fő kérdés most az, hogy a LAC mennyit tanult ebből - Doc Rivers és Leonard is arról beszélt, hogy ez egy komoly lecke számukra, amelyből tanulniuk kell, mert az egész szezonban jellemző volt rájuk a nagy előnyök leadása, ez pedig most már nem fér bele. Ha fejben ott lesznek és végig figyelnek, akkor elvileg hozniuk kellene ezt a mérkőzést, mert eddig remekül levédekezték a Denvert, támadásban pedig Leonard már abszolút levetkőzte a korábbi kisebb kisiklását, sőt, legutóbb Paul George is jó volt - ha a kiegészítők nem is remekelnek, de ez is elég lehet a Clippers továbbjutásához.

A Nuggets abban bízhat, hogy Jokics továbbra is tartja a szintet és mellette Jamal Murray is jó napot fog ki, mert az azért nem véletlen, hogy eddig azt a két meccset nyerték meg, ahol az irányító 20 pont fölé jutott - ha meglesz a legutóbb látott "swag" Millsapéknél, akkor komoly csatára kényszeríthetik a Clipperst, de ehhez náluk sok mindennek meg kell valósulni.

Sérültfronton nincs változás, ez elvileg nem lesz befolyásoló tényező - alapvetően az a papírforma, hogy a LAC lezárja a párharcot és 4-2-vel továbbjut, de a Nuggets többször bizonyította, hogy ilyen helyzetben, a szakadék szélén nagyon éles tud lenni, meglátjuk, hogy ez most mire lesz elég.

A párharc állása: 3-2 a Clippers javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus