19:00-től Boston-Chicago, visszatérhet az OKC duója

Már este héttől NBA-t nézhetünk ma, visszatérhet Durant és Westbrook, összecsap a két legjobb támadógépezet

A hálaadásnapi szünet után tizenkét meccsel tér vissza az NBA, 19:00-től már összecsap a Boston és a Chicago, később megmérkőzik a liga két legjobban támadó csapata, és visszatérhet a Durant-Westbrook páros is a Thundernél - utóbbi biztosan meg is teszi. Emellett Portland-Memphis és Rockets-Clippers rangadókat is rendeznek, de pályán a Warriors és a Suns is, nézzük, mire számíthatunk ma!

Boston Celtics – Chicago Bulls 19:00

Jimmy Butler karrieréve is kevés, ha Rose, Gasol, Hinrich, Noah és Gibson is folyamatosan sérülésekkel bajlódnak, közülük most is csak a spanyol magasember játéka vehető biztosra, a többiek állapota erősen kétséges - Gibson pedig biztosan nem léphet pályára. Húsz nappal ezelőtt a Boston le tudta győzni a Chicagót, elsősorban Olynyk remeklésével – ha Noah-ék most sem tudnak játszani, könnyen mozoghatnak a bostoni magasok ma is, annyi kérdőjel van mindenesetre vendégoldalon, hogy lehetetlen belőni a várható játékot. A meccs már este hét órakor kezdődik!

Charlotte Hornets – Golden State Warriors 01:00

Teljesen ellentétes előjelekkel várhatják a felek az összecsapást, a GSW zsinórban hét győzelemnél, a Hornets hét vereségnél jár. A vendégeknél nagyjából minden működik, most éppen Curry hoz extrát, de minden láncszem a helyén van, jelenleg ez a csapat az NBA legszűkebb elitébe tartozik. A Charlotte-nál viszont semmi nem jó, Stephenson finoman szólva sem váltotta be eddig a szerződtetéséhez fűzött reményeket, Gary Neal, Michael Kidd-Gilchrist, illetve Marvin Williams játéka is kérdéses, Jeffersonra ott van a remeklő Bogut, gyakorlatilag nincs olyan opció, ahol a Charlotte bizakodhat.

Atlanta Hawks – New Orleans Pelicans 01:30

Anthony Davis óriási szezont fut eddig, de legutóbb a Kings szinte levette a pályáról, és gyakorlatilag be is dőlt a támadójátékuk – bár igaz, hogy amikor korábban gyengébb meccset hozott, karriercsúcs következett utána. Az Atlanta védekezése nem a legjobb, rengeteg pontot kapnak otthon is, és Davis általában megszórja őket - ugyanakkor ha az erőcsatárhoz kevesebb labda jut el, gyakorlatilag borítékolható a New Orleans veresége. Horfordék előtt adott a feladat, mert az biztos, hogy a labdát sokat és gyorsan járató, félelmetes ágyúkkal telepakolt Hawks megszórja a vendégeket, a kulcs mindenképpen Anthony Davis lesz.

Detroit Pistons – Milwaukee Bucks 01:30

A Milwaukee az utóbbi kilenc év legjobb rajtját produkálta, ráadásul négy nappal ezelőtt legyőzték már a Pistonst különösebb gond nélkül. Brandon Jennings játéka kérdéses, az ő hiánya újra nagy érvágás lenne számukra, mert bár Drummond megtalálta a ritmust, a Detroit nem tud kellően dominálni a festékben, ráadásul a vendégeknél Sanders is nagy formába lendült védőoldalon. A gyors, mozgékony, jól dobó fiatalok (Parker és Antetokounmpo) szerkezetileg is előnyt jelentenek Monroe-ékkal szemben, és ha Caldwell-Pope ugyanazt hozza, mint legutóbb, nem sok esélye lesz a motorvárosiaknak.

Toronto Raptors – Dallas Mavericks 01:30

A liga két legjobb támadócsapata mérkőzik meg ezen a derbin, bár a Mavs idegenben azért más hatékonysággal dolgozik, mint otthon – legutóbb például egyáltalán nem ültek a tripláik. A nagy különbség a felek között a védekezés, amíg a Mavsnél igazán sem a periméteren, sem belül nem működik a rendszer hátul, a Raptors jól levédi a pálya minden szegletét – DeRozanék rengeteg büntetőt harcolhatnak ki, és megnyerhetik a meccset a Toronto számára. Mindkét oldalon sokan képesek megszórni magukat, a látványos és színvonalas meccs garantált.

Houston Rockets – Los Angeles Clippers 02:00

Igazi rangadó lesz ez is, a Clippers támadásban elit a negyedik negyedekben, a Rockets pedig védekezésben vezeti a ligát ebben a periódusban, márpedig a szoros végjáték garantált. Jamal Crawford 7,3 pontot átlagol az utolsó tizenkét percekben, ezzel ő az első az NBA-ben. A Clippers a legutóbbi tíz meccsét hozta a Houston ellen, a hazaiaknál ráadásul Howard és Beverley játékára alig van esély, Jones pedig biztosan kihagyja a derbit. A kulcs a javuló Clippers-offense és a hiányos Houston-D találkozása lesz, amennyiben Griffinék dominálni tudnak a palánk alatt, Harden egymaga biztosan kevés lesz a Rakéták számára.

Oklahoma City Thunder – New York Knicks 02:00

Közeleg a megváltás Oklahoma Cityben, Durant és Westbrook is edzett - utóbbi biztosan pályára lép és kezd is, előbbi esetében Scott Brookson múlik, beveti-e sztárját. A túloldalon viszont Carmelo Anthony biztosan kihagyja a mérkőzést hátfájdalmai miatt, így elég szegényesnek tűnik a Knicks – bár Jose Calderon irányításával nagy meccset hoztak legutóbb a Dallas ellen. Mivel Westbrook már játszik, míg Anthony a túloldalon nem, így mindenképpen az OKC az esélyes.

Indiana Pacers – Orlando Magic 02:00

Jelentős javulásnak tapsolhatnak ma a Pacers hívei, ugyanis egyrészt visszatér Roy Hibbert, másrészt idén először léphet pályára az erőcsatár David West, így végre kezdő belső párosát küldheti harcba Frank Vogel. A Magicnél Tobias Harris már visszatért, de amíg Oladipót erőltetik irányítóként, Payton pedig a padon ül, jóval gyengébb a játékuk – pedig O’Quinn is játszhat már, ami fontos a rotáció miatt. Nehéz megtippelni, hogy mi dönthet, ha Westék jó formában vannak (kicsi rá az esély), könnyedén győzelmet arathat a Pacers, ha nem, Vucsevics és Harris ellensúlyozhatja a hátvédek gyengeségeit.

San Antonio Spurs – Sacramento Kings 02:30

Nagyjából két hete a Kings legyőzte már a bajnokot, de azóta a Spurs határozottan elkapta a fonalat és sorra hozza a győzelmeket – ráadásul a Kingsnél Rudy Gay és Collison sem egészséges, a Casspi-Sessions páros nem tudja megfelelően pótolni őket. Cousins hiába hoz fantasztikus számokat, egymaga kevés, ez már bebizonyosodott, Parkerék pedig szétszedhetik a Kings védekezését még akkor is, ha Duncan általában szenved Cousinsék ellen. Gregg Popovich helyett továbbra is Ettore Messina meccsel, de ez legutóbb sem jelentett akadályt a címvédőnek.

Denver Nuggets – Phoenix Suns 03:00

A felek két napja megmérkőztek Phoenixben, akkor a Suns hozta a pontháborút Gerald Green nagy meccsével – a dobóhátvéd 20 egységet átlagol az utóbbi három meccsén. Nagy formába lendült a Phoenix, főleg a tripláikat találták meg ismét (minimum 12-t dobnak az utolsó négy összecsapáson), ami tovább erősödhet, hiszen kisebb csuklósérülése után ma újra játszhat Thomas – kérdés, hogy ez Greenre milyen hatással lesz. A Denver otthon nagyon erős, 112 pontot átlagolnak a győztes meccseiken, Afflalo és Chandler is jó formába lendült, ugyanakkor otthon a védekezésük is másképp mutat. A pontháború garantált, a visszavágás lehetősége adott a Nuggets előtt, bár McGee és Gallinari játéka kérdéses.

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 04:00

A Portland zsinórban tizedik győzelmére készül, de az ellenfél ezúttal a holtversenyben ligaelső Memphis lesz. A hazaiak parádés támadójátékot hoznak idén (is), de a Grizzlies még ennél is jobban védekezik – ráadásul a Blazers egyik fő fegyvere, LaMarcus Aldridge általában szenved Randolph-ék ellen. Marc Gasol remeklése ellen nem sok opciója van a Portlandnek belül, ugyanakkor az ő remek dobóikra megvannak Tony Allenék, komoly teszt előtt áll Terry Stotts csapata.

Los Angeles Lakers – Minnesota Timberwolves 04:30

A két leggyengébb nyugati csapat találkozója zárja a játéknapot. A Lakers botrányos mezőnymutatójához Kobe Bryant mellett Nick Young is jelentősen hozzájárul, triplázni szinte képtelenek, így a hasonlóan gyenge csapatok elleni szoros végjátékokat is rendre elveszítik. A Wolves viszont még náluk is gyengébb ebben, a kezdőcsapat hiányában fellépő fiatalok Wiggins vezérletével (19 pontos átlagot hoz az 1/1-es az elmúlt három meccsen) gyakorlatilag sansztalanok bármire. Kiesési rangadó következik.

A meccsekhez élőképes streamek itt találhatóak! 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus