19:00-tól Celtics-Bucks, 21:30-tól Cavs-Pacers a Sport TV-n

Már este 7-től jönnek a meccsek, lesz egy jónak tűnő Thunder-Jazz, majd a Wolves ellen megkezdi a rájátszást a ligaelső Houston is. 

 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 19:00

A játéknapot egy szorosnak tűnő keleti derbi nyitja meg "emberi időben", a Boston és a Milwaukee csatájában ugyanis elég sok minden elképzelhető - a fő kérdés az, hogy a Celtics csapatjátéka mennyire tud működni komoly szupersztár nélkül a playoffban. A vendégeknek a center poszttal, illetve a triplák elleni védekezéssel is sokszor volt gondjuk az alapszakaszban, előbbit több játékossal is kihasználhatja Brad Stevens alakulata, és utóbbira is megvannak a fegyvereik, csapatvédekezésük is képes kiváló dolgokra, de egy playoff-párharcban azért sokat számítanak a klasszisok, és ez most inkább a Milwaukee mellett szól. A "megszokottakon" kívül nincs sérült egyik oldalon sem, a nyomás most inkább a Bostonon van, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. 

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 21:30 (TV: Sport 2 - ÉLŐ)

Ezen az összecsapáson is sok minden elképzelhető, hiszen a Cavs remek (potenciállal bíró) támadójátéka és a Pacers sokszor gyönyörű periméter-védekezése találkozik egymással. A hazaiaknál Kyle Korver és Rodney Hood bajlódott kisebb sérülésekkel, de elvileg mindketten bevethető állapotban vannak, míg a vendégeknél Victor Oladipo nem volt 100%-os az utóbbi napokban, de ő is ott lesz majd a parketten. A fő kérdés minden Cavs-meccsen természetesen az, hogy mihez kezd az ellenfél LeBron Jamesszel, itt előtérbe kerülhet majd Lance Stephenson, de ha csak nem fognak ki kollektíven rossz napot a hazaiak kinti dobói, akkor elsőre, otthon azért esélyesebbnek tűnik a Cleveland. 

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 00:30

Ez borzasztó érdekes meccs lesz, hiszen alapvetően mindkét együttes jó formában zárta az alapszakaszt, de a Jazz játéka letisztultabb, és benne van, hogy meglepi az OKC-t - hiába van több szupersztár is a hazaiaknál, a szoros végjátékokkal sokszor voltak gondjaik, ez ellen a Utah ellen pedig alighanem vért kell majd izzadniuk. Meglátjuk, az biztos, hogy rengeteg múlik majd Westbrook és George napján, mert ha jobb lábbal kelnek fel, akkor védekezhet rajtuk bárhogy Rubio vagy akárki, nem nagyon lehet őket megfogni, de Rudy Gobert-tel a gyűrű alatt azért minden ellenfél dolgát jelentősen meg tudják nehezíteni a gyűrű alatt a vendégek - kérdés, hogy őt mennyire tudja esetleg eltakarítani Steven Adams. Izgatottan várhatjuk, hogy mire mennek egymással a felek, a nyomás elsőre inkább a Thunderen van, sérültjeik viszont akadnak: Abrines nem fog pályára lépni, és Brewer játéka is kérdéses, míg a Jazznél mindenki bevethető. 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 03:00

Ez is jó meccs lehet, mert azért Mike D'Antoni csapatait a playoffban valamennyire fenntartással kell kezelnünk, míg a Minnesota nem feltétlenül egy nyolcadik kiemelt csapat - mármint abból a szempontból, hogy Jimmy Butler kiesése előtt még harmadik volt a gárda, majd úgy harcolta ki a rájátszásba jutást, hogy visszatért a hátvéd. Ráadásul a Rocketsnél vannak sérültek, Luc Mbah a Moute valószínűleg az egész szériát kihagyja, Ryan Anderson játéka kérdéses ezen az estén, valamint Eric Gordon és Clint Capela sem 100%-os, de ők minden bizonnyal ott lesznek a parketten - közben a Minny megkönnyebbülve, egészségesen mehet bele a csatába. A Harden-Paul párossal azért mindenképpen a Houston az esélyes otthon, de Butler mindkettejük dolgát jelentősen megnehezítheti, ha fel tud mellé nőni Towns, a Rockets pedig gyengébb dobóformát fog ki, akkor egyáltalán nem lehet leírni a Wolvest. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus