20:30-tól Lakers-Hawks a Sport TV-n

A bombaformába lendült Atlantát fogadja a bajnok, a Charlotte ellen javíthat a Clippers, jön a Grizzlies-Warriors visszavágója, a Spurst fogadja a Bucks, a Sixersszel is megpróbálkozik a Kings - íme a játéknap beharangozója. 

Los Angeles Lakers - Atlanta Hawks 20:30 (Sport 1)

Ez kiváló meccs lehet, a Hawks sorozatban hetet nyert, Nate McMillannel 7-0-ra áll és minden tekintetben régen látott jó formát mutat, úgyhogy jelenleg a liga legjobb passzban lévő csapatának számít. A Lakers papíron nyilván jobb, otthon is játszhat, de továbbra sem számíthat Anthony Davisre, ugyanakkor a tervek szerint Marc Gasol már visszatérhet, ő rendelkezésre áll. Ezen felül a bajnok is jó formában van, az újraindítás óta 4-0-t futott, LeBron James feljebb kapcsolt, támadásban kicsit rendezték magukat, így pedig hazai pályán természetesen őket kell esélyesebbként kezelnünk, főleg Gasollal kiegészülve. Ezzel együtt a jelenlegi Atlantát nem lehet leírni és ha Gallinariék tudnak valamit kezdenI Jamesszel, a magasember-párosuk pedig folytatja a jó szériát, akkor bőven lehet keresnivalójuk. 

Philadelphia 76ers - Sacramento Kings 01:00

A Kings back-to-backet játszik a Bostonban bemutatott bravúrt követően, úgyhogy nehéz hova tenni a gárdát, mert igazából fáradtabban, idegenben nem sok keresnivalója lehetne Philadelphiában, de azzal a védekezéssel bizony most sem szabad leírni. A Sixers jól kezdett az All-Star után és elsőre Joel Embiid sérülését is elbírta, legutóbb ugyan hosszabbításban kikapott a Buckstól, de az még bele is férhet, ha most javítani tud - otthon, pihentebben nem szabadna hibázniuk Tobias Harriséknek. Erre a Kingsre nyilván oda kell figyelni, mert ha védekeznek Foxék, akkor bennük lehet az extra, de a Philly még Embiid nélkül is jobb csapat - az viszont baj, hogy most Seth Curry is megsérült és kihagyja ezt a találkozót, meglátjuk, hogy ez megborítja-e az utóbbi meccsek jó játékát. 

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 01:00

A felek back-to-backet játszanak, előző este ugyanitt találkoztak egymással és akkor Andrew Wiggins 40 pontos meccsével, valamint remek védekezéssel nagyon fontos győzelmet aratott a Warriors. A vendégeknél a stabilitás az egész szezon során gondot jelentett, úgyhogy ne vegyük készpénznek, hogy egyáltalán hasonló játékkal rukkolnak elő ezen az estén, de az biztos, hogy alapvetően a Memphisnek kell újítani - nagyon kellett volna nekik az előző győzelem is a playoff-harcban, azt végképp nem engedhetik meg maguknak, hogy másodjára is kikapjanak otthon a tartalékos riválistól. Mert hogy a Warriors oldalán Curry, Wiseman és Paschall biztosan nem fog játszani ezúttal sem, ami azt vetíti előre, hogy a Wiggins-Poole párostól most is nagy szükség lesz a pontokra...

Milwaukee Bucks - San Antonio Spurs 02:00

Itt a Spurs játszik back-to-backet a Clevelandben aratott győzelem másnapján, de Milwaukee-ba nagyon nem nyerni járnak a csapatok, úgyhogy itt már mások lesznek az erőviszonyok. A Bucksnál minden rendben van, haladnak előre, a liga egyik legjobb formában lévő csapataként, frissebben, otthon fogadhatják ellenfelüket, ráadásul ezen a találkozón elvileg már ott lehet a pályán PJ Tucker, ő most debütálhat Gianniséknál. Igazából minden mellettük szól, bár ezt a Spurst nagyon nehéz hova tenni eddig, néha valószerűtlenül jó csapatjátékra képesek White-ék, akik előző este már DeMar DeRozant is visszakapták. 

Los Angeles Clippers - Charlotte Hornets 03:00

A Dallasban elszenvedett vereség után ismét javítani akar a Clippers és most már nagyon kellene a csapatnak egy pozitívabb széria, mert egy-egy jó meccs nem rángatja ki őket a jelenlegi helyzetükből - a nyugati 2-3. helytől már kicsit leszakadtak és ha most sem nyernek, akkor a középmezőny is utoléri őket (még jobban). A Hornets egy jó sorozat után kétszer kikapott, legutóbb a Lakers ellen nem tudták igazán felvenni a kesztyűt Gordon Haywardék, meglátjuk, hogy ahhoz képest most feljebb kapcsolnak-e, képesek-e többre. A Clippers védekezése ellen is nehéz játszani, azt kicsit össze is kapták Leonardék, de a támadójátékuk kérdés - pedig igazából nem szabadna annak lennie, de ha nem lesznek elég határozottak, akkor a Charlotte azt meg tudja büntetni, van annyi playmakere...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus