21:00-kor Pacers-Cavs, hét meccset rendeznek

Este kilenckor kezdődik az idei utolsó NBA-játéknap - lesz Magic-Sixers, vagy Jazz-Suns, kiegészül a Rockets, de javíthat a Raptors és a Wizards is. 

Indiana Pacers - Cleveland Cavaliers 21:00

Mindkét csapat 3-0-val kezdte a szezont, aztán legutóbb mindkettő kikapott, úgyhogy most egymás ellen szeretnének javítani. Az Indytől azért nyilván többet várnánk, mint a Cavstől, a hazai pálya is Turnerék mellett szól, meglátjuk, hogy limitálni tudják-e a Garland-Sexton duót, illetve hogy a Cleveland mennyire tudja majd könnyen mozgatni a labdát - az egyszerű játékokból nagyon hatékonyak voltak eddig, ha az alaprendszerük működni fog, akkor most is lehet keresnivalójuk. A Cavsnél Okoro, Porter Jr és Love most is hiányozni fog, míg a Pacersnél TJ Warren az, aki most nem tudja vállalni a játékot, nélküle kell megoldaniuk a feladatot. 

Washington Wizards - Chicago Bulls 23:00

A felek két napja már találkoztak ugyanebben a csarnokban, akkor a Bulls szerezte meg idei első győzelmét és a Wizards maradt nyeretlen, meglátjuk, hogy most visszavágnak-e a fővárosiak. A Beal-Westbrook páros miatt ennél azért többet várnánk a Washingtontól, de eddig valahogy nem működik a csapat, míg a Chicago szintén nem volt túl meggyőző, ráadásul Lauri Markkanen ismét megsérült - ő nem edzett, nem is fog játszani ezen az összecsapáson. A Wizardsnál plusz erősítés, hogy a hírek szerint Rui Hachimura felépült és végre megkezdheti a szezont, vele fejlődhetnek és most már nagyon rájuk férne egy hazai győzelem, hogy megtörjék a jeget - Davis Bertans még mindig perclimiten van egyébként, meglátjuk, hogy ez meddig marad így. 

Orlando Magic - Philadelphia 76ers 00:30

A Magic jelenleg a liga egyetlen hibátlan csapata, ezt pedig azért túl sokszor nem mondhatta még el magáról az együttes, úgyhogy érdeklődve várjuk, hogy ezt a remek formát fenn tudja-e tartani Steve Clifford alakulata. A Phillynek voltak már gyengébb produkciói, de legutóbb a Raptors ellen éppen jobban játszott a társaság, a fő kérdés náluk mindig az, hogy ebből mi marad meg, amikor idegenbe utaznak - az eddigi egyetlen vereségük is ott született, úgyhogy ez valós jelenség. Nyilván kulcsfaktor lesz a két vezér, Nik Vucsevics és Joel Embiid küzdelme, mindketten alapjaiban határozzák meg csapatuk játékát és eredményességét, ezt az utóbbi meccseken is láthattuk - ahogy szintén fontos lesz majd a Fultz-Simmons csata egyes poszton és nyilván a kinti dobások minősége is. A Sixersnél egyébként Embiid nincs 100%-os állapotban, de játszani fog, míg az Orlandónál nincs változás a keretben, a megszokott állomány bevethető. 

Houston Rockets - Sacramento Kings 01:00

A Houstonnál jelen állás szerint az a biztos, hogy John Wall és Eric Gordon is visszatért az edzésekre, így mindketten pályára is léphetnek most és bár a formájuk nyilván kérdéses a karantén után, de így is nagyon sokat segíthetnek James Hardennek, illetve Christian Woodnak. A Kings eddig felülteljesít, a Denvert például oda-vissza megverte és egyszer a Sunst is elkapta, jól kezdték a szezont Foxék és a jelenlegi Rockets ellen lehet is esélye a társaságnak még idegenben is - sérültjük nincs, a kulcsemberek bevethetőek, úgyhogy lehet alkotni. A Rockets szintjét egyelőre nehéz belőni, full kerettel nyilván a Kings elé tennénk őket, de full keretről természetesen még nem beszélhetünk - ezzel együtt egyelőre nyeretlenek, nyilván szeretnének már győzni, főleg otthon. 

Toronto Raptors - New York Knicks 01:30

A Toronto 0-3-mal kezdte a szezont, úgyhogy növekszik a nyomás a kanadaiakon, de egyelőre nem az igazi a játék, akadozik a gépezet elöl és hátul is - míg a Knicks váratlanul jó teljesítményt nyújtva nyert két mérkőzést, úgyhogy az aktuális forma alapján nem lenne meglepő a vendégsiker. Ettől függetlenül persze azt várjuk, hogy a Raptors összeszedi magát és megtöri a jeget, sérültjeik nincsenek, egyszerűen a ritmust kell megtalálniuk Lowryéknak, mert egyelőre nem túl kiegyensúlyozott a játékuk - a New Yorknál viszont Ntilikina, Smith és Spellman biztosan, Quickley, Rivers és Burks pedig lehet, hogy nem fog játszani. 

Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans 02:00

Az OKC biztató játékkal kezdte a szezont, szoros meccseket játszott, egyet nyert is és megmutatta, hogy a fiatalokra lehet építeni, úgyhogy egyáltalán nem készülhet könnyű estére a PO-ba igyekvő Pelicans. A vendégek eddig nem voltak a legstabilabbak, voltak már jó meccseik, de olyanok is, amikor nem nagyon osztottak nekik lapot, Stan Van Gundy rövid rotációja pedig elég meglepő volt a szezon ezen szakaszában. Az egyértelmű, hogy ők a Williams-Ingram párostól függnek jelenleg, úgyhogy az a nagy kérdés, hogy velük tud-e valamit kezdeni az OKC, illetve hogy a túloldalon Ballék megfékezik-e Gilgeous-Alexandert - érdekes lesz látni ugyanakkor Steven Adamst is a Thunder ellen, hiszen hosszú éveket töltött el ebben a csarnokban. Az OKC-nél egyébként Horford és Hill elvileg visszatérhet a legutóbbi pihentetés után. 

Utah Jazz - Phoenix Suns 03:00

A Suns 3-1-gyel kezdett, jól játszik, az utóbbi két győzelme abszolút meggyőző volt, míg a Jazz egy remek találkozó után játszott egy pocsék meccset és legutóbb is épphogy le tudta csak izmozni a Thundert, úgyhogy elég felemás a képlet. Kulcskérdés lesz, hogy a Conley-Mitchell hátvédpár mire megy a Paul-Booker duóval szemben, itt sok minden eldőlhet, hiszen mindkét párosban van egy remek védő, aki jól irányít, illetve egy fiatal, lendületes pontfelelős, aki hátul "felejthetőbb" - emellett érdekes lesz a centerpárbaj Gobert és Ayton között, de Bogdanovicnak is lesz ellenfele Bridges révén. Érdemi sérült egyik oldalon sincs, így ebből akár komolyabb rangadó is lehet, de egyelőre nehéz megjósolni, hogy melyik a Jazz igazi arca, illetve hogy ténylegesen mennyire jó ez a Phoenix.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus