23:00-tól jön a Morant-Young csata a Sport TV-n

Tíz mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, az elsőt magyar idő szerint ma este rendezik két parádés ifjú irányító részvételével - mutatjuk a programot és hogy mit várhatunk az egyes meccsektől.

Memphis Grizzlies - Atlanta Hawks 23:00

Két nagyon izgalmas fiatal csapatról van szó, amelyeket alighanem jó lesz nézni ebben a szezonban, egymás ellen pedig különösen érdekesek lehetnek. A Grizzlies azért talán előrébb tart a csapatépítésben, de az első meccs nem sikerült, Ja Morant 44 pontos karriercsúcsa ellenére vereséget szenvedtek a Spurstől, mert pocsékul védekeztek, míg az Atlanta remek csapatmunkával és a 37 pontos Trae Young vezetésével sima győzelmet aratott a Buls ellenében. A két fiatal titán egymás elleni csatája most is igazi csemegének ígérkezik, a kérdés az, hogy a Grizzlies összeszedi-e a védekezését, mert tűzerő bizony a Hawksban is nagyon sok van - viszont a vendégeknél a Capela-Rondo-Snell-Dunn sor mellett most Danilo Gallinari sem fog játszani, ez azért nem növeli az esélyeiket. 

Charlotte Hornets - Oklahoma City Thunder 01:00

A Hornetsnél parádésan kezdte a szezont Terry Rozier és Gordon Hayward is jól mutatkozott be új csapatában, de azért ha valaki kikap a Cleveland Cavalierstől, az manapság nem lehet elégedett - most a nyugati "alvégre" várt OKC ellen lehet javítani hazai pályán. Cody Zeller kéztörése nem jött jól, rá nem számíthatnak egy ideig, de ezzel együtt is nyerniük kellene az alapszakaszt még csak most kezdő, az előszezonban felemás teljesítményt nyújtó Thunderrel szemben. Nem igazán tudjuk, hogy mire képes ez az OKC, de papíron sok jóra nem - ettől függetlenül a Charlotte-nak javulnia kell, ha meg akarja szerezni az első győzelmét a szezonban. 

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 01:00

A Cavs jó játékkal és győzelemmel kezdett, a Pistons viszont egy szörnyű utolsó negyeddel vereséget szenvedett az idei első bajnokiján, ezek után találkoznak egymással a felek. Egyik csapat sem tekinthető különösebben jónak jelenleg, de a Cleveland már tavaly is bizonyította, hogy jobb napjain képes a meglepetésre, a fiatal keretet pedig most sem lehet leírni - a Detroitnál egyelőre nem nagyon látni, hogy mi a koncepció, ezen az első meccs sem változtatott, úgyhogy érdeklődve várjuk, hogy hogyan alakul a rotáció, mit mutatnak a fiatalok, illetve a frissen igazoltak. A Cavsnél Love és Exum játéka kérdéses, Porter Jr. viszont biztosan nem lesz ott a pályán személyes okok miatt - a Detroitnál elvileg nincsenek sérültek, szabadon lehet variálni a keretet. 

Washington Wizards - Orlando Magic 01:00

A Magic a Heat legyőzésével kezdte a szezont és Aaron Gordon szerint ideje, ha odafigyelnek rájuk, mert igazán jó csapatuk van, míg a Wizardsnál elsőre jól nézett ki együtt a Westbrook-Beal páros, de a Philadelphia ellen még nem tudtak győzelmet aratni. Most azért minden esélyük meg lehet erre, ha ez a két játékos hozza a jó formáját, akkor az Orlando verhetőnek tűnik még akkor is, ha Vucsevicsék tényleg jól játszottak a Miami ellen - most viszont idegenben lesznek, míg a fővárosiak hazatérhetnek. A kérdés az, hogy mi lesz a pihentetési terv Scott Brooksnál, mert Westbrook nem fog játszani a back-to-backek mindkét felén és a hírek szerint Davis Bertansszal is ez a helyzet, márpedig most egy b2b következik a Wizards számára, egymás után két napon játszanak az Orlandóval. A Magicnél nincs nagy kérdés, Ennis biztosan nem lesz, Isaac ugye hosszabb távra kidőlt, nekik a saját játékukat kell hozniuk a már régóta meglévő sarokpontokkal - érdekes lesz látni, hogy ez vajon elég-e a Washington ellen. 

New York Knicks - Philadelphia 76ers 01:00

A Philly hazai győzelemmel kezdett, de az együttesnél évek óta az a fő probléma, hogy idegenben mintha nem lenne elég motiváció, koncentráció, figyelem, szív, vagy akármi - otthon rendben voltak például tavaly is, vendégként viszont pocsék teljesítményt nyújtottak. Nagy kérdés, hogy mindezen Doc Rivers érkezése mennyit változtat, Joel Embiid jól nézett ki az első meccsen, Ben Simmonsban a hírek szerint nagyon bízik a tréner, de a spacing és a tripladobás egyelőre nem megy, pedig ez kulcsfontosságú lehet számukra. A Knicks jelenleg nyilvánvalóan nem ez a szint, nem azonos célokért küzdenek a felek, RJ Barrették elsőre 121-107-re kikaptak a Pacerstől, de otthon ki tudja, hogy mennyire szívják fel magukat - ha a Sixers a korábbi évek idegenbeli formáját hozza, akkor nincs elveszve a New York...

Chicago Bulls - Indiana Pacers 02:00

Az Indiana jó játékkal, Domantas Sabonis vezérletével nyerte az első meccsét, a Chicago viszont sokkal rosszabbul nézett ki, mint ahogy várhattuk: az előszezonban tetszetős játékot mutatott a LaVine-White páros, a Hawks elleni nyitányon viszont nagyon sima vereségbe nézett bele a társaság. A fő kérdés most az, hogy ez a valós arcuk, vagy képesek javulni, mert a Pacerstől nagy meglepetésekre azért nem számíthatunk, nekik megvan az alapjátékuk, egészségesek a kulcsembereik (Warren és Turner is játszott legutóbb), egyedül Victor Oladipo formája a kérdés, de ha mindenki más hozza magát, akkor ez sem számít annyira. A Bullsnál Billy Donovan kicsit elővette White-ot az első meccs veresége után, szerinte neki sokkal jobban kell irányítani a csapatot, érdemes lesz figyelni, hogy a fiatal hátvéd megbirkózik-e ezzel a feladattal - ezzel együtt természetesen még idegenben is a Pacers az esélyesebb.

San Antonio Spurs - Toronto Raptors 02:30

A San Antonio az első meccsén felülmúlta a várakozásokat és parádés támadójátékot bemutatva megverte a Memphist, a Raptors viszont kicsit szenvedett a pontszerzéssel és "hazai" vereséggel nyitotta a szezont - mindkét oldalon az a kérdés, hogy marad-e ez a forma, mert a Torontótól többet várnánk, a Spurstől viszont hosszabb távon nem biztos, hogy reális ez a játék. A keretekben elvileg nem lesz változás, a texasiaknál Derrick White-ra továbbra sem számíthatnak, a kanadaiaknál pedig Pat McCaw nem játszhat, de a többiek igen, úgyhogy javulnia kell főleg VanVleetnek, de úgy összességében a komplett csapatnak, hogy beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket. Érdekes lehet az Aldridge-Siakam csata, illetve az is, hogy a legutóbb remeklő DeRozan-Murray párost megfogják-e Lowryék - ha a fiatalok "ismételnek", akkor darabra jobban áll a Spurs, de mégis a Torontót tartjuk jobb csapatnak, úgyhogy azért valamilyen szinten bravúr lenne a hazai győzelem. 

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 03:00

A Jazz azon csapatok közé tartozott, amely az alapszakasz első meccsén pontosan azt hozta, amit az előszezon alapján várhattunk, parádés játékkal szedte ízekre a Portlandet és aratott nagyarányú győzelmet - ez a csapat most nagyon jól néz ki elöl-hátul, mindenki kiválóan végzi a dolgát, megvannak a szerepek, mindenki egészséges, úgyhogy most is ők számítanak esélyesnek. A Minnesota is győzelemmel rajtolt, de azért a Pistons leizmozása nem ez a kategória, ráadásul igazából csak a végén tudtak vezetni, az utolsó negyedükkel izzadták ki a W-t - a győzelem nyilván így is győzelem, de játékban egyáltalán nem voltak meggyőzőek. Ha Gobert limitálja Townst, Conley-ék pedig most is olyan jól járatják a labdát és úgy tripláznak, ahogy mostanában láttuk tőlük, akkor egyértelmű a helyzet, de nyilván a Minnyben van annyi tehetség, hogy egy meccset bárhol, bárki ellen képesek lehetnek megnyerni. 

Portland Trail Blazers - Houston Rockets 04:00

A Houstonnál késett a szezonrajt a koronavírus miatt, hiszen az utolsó pillanatban elhalasztották az OKC elleni meccsüket és most is erősen foghíjas kerettel állnak ki: James Harden játszhat, de Wall, Cousins, Gordon, McLemore, Jones és Martin sem áll rendelkezésre. Emiatt túl nagy reményeik azért nem lehetnek, főleg hogy Harden helyzete és hozzáállása is olyan, amilyen, pedig ez a Blazers most bőven verhető lenne, mert az előszezon végét és az alapszakasz első meccsét is nagyon rosszul tudta le a gárda, pocsékul játszanak LIllardék. Ez a meccs adhat nekik egy lökést, ha az erősen tartalékos Rockets ellen kicsit elkapják a fonalat, mert a keretük azért nyilvánvalóan sokkal többre képes, mint amit mostanság láttunk tőlük - az aktív rotációjuk bevethető, ideje összekapniuk magukat. 

Sacramento Kings - Phoenix Suns 04:00

A Phoenixtől sokan várnak PO-szereplést idén és az első meccsen ennek megfelelően le is győzték a Dallast, a Booker-Paul hátvédpár a szoros végjátékban büntetett, papíron pedig ennél a Kingsnél mindenképpen előrébb tartanak - viszont a Sacto az első meccsen bravúrgyőzelmet aratott Denverben, ezt azért nem szabad elfelejteni. Ettől függetlenül jobb csapat(nak kell lennie) a Sunsnak, úgyhogy még idegenben is jó esélyei lehetnek a gárdának, de nyilván van még min dolgozniuk Pauléknak, mire igazán ütőképes lesz ez a gépezet - a Kings kicsit sötét ló most, alapvetően elég rosszul játszottak Hieldék az előszezonban, aztán Denverben sokkal többet mutattak, még ha a győzelmükhöz kellett némi szerencse is. A vendégeknél Saric még mindig nem lesz ott a parketten, nélküle kell megoldaniuk a feladatot - ha a Sacramento nyer, akkor azért el kell gondolkodni azon, hogy Foxék mégis jobbak annál, mint amit korábban mutattak, illetve az egyértelműen jelezné azt is, hogy a Phoenix egyelőre nincs kész. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus