A Bostont fogadja a Cavs, Dallasba látogat a Spurs

Tíz meccs jön, lesz Celtics-Cavs, Dallas-Spurs, Hornets-Heat, Hawks-Pacers, de pályán a Bulls, a Memphis és a Clippers is. 

Atlanta Hawks – Indiana Pacers 01:00

Egy hete kisebb meglepetésre nyert a Pacers az akkor nagyon gyengén játszó Hawks ellen, azóta Teague-ék nyertek zsinórban kettőt és ők lesznek otthon, így valószínűleg módosul a képlet. A vendégek is kezdenek azonban ismét összeállni, CJ Miles is elkapta a fonalat legutóbb, és a támadójátékuk egyre inkább egyben van, így valószínűleg sok pontot látunk majd – az Atlanta is elsősorban elöl képes masszív és hatékony játékra. Paul Millsaptől viszont többet várnának, a nem teljesen egészséges erőcsatár eléggé szenved az Indiana ellen, és jó eséllyel sokat kell majd farkasszemet néznie George-dzsal, ami inkább a Pacers mellett szólhat.

Charlotte Hornets – Miami Heat 01:00

Kőkemény időszak áll a Heat mögött a rengeteg idegenbeli találkozó miatt, de most már a sorozatos turné végére érnek Wade-ék – most azonban Charlotte-ban még nyerniük kellene ahhoz, hogy jó helyzetben térhessenek haza. Legutóbbi öt idegenbeli meccsükből négyet behúztak, a védekezésük ismét a szezon eleji keménységet idézi, és már Whiteside is visszatért, kezd egyenesbe jönni a gárda. A Charlotte-nál folyamatosak a sérülések, legutóbb éppen Kemba Walker nem tudott pályára lépni, és most is kérdéses a játéka, de nélküle is megverték a Cavst, ami mindenképpen tiszteletet parancsol. Döntő lesz, hogy Linék a periméteren mire mennek Wade-ék védekezésével, illetve hogy a Miami elöl mennyire tudja tartani jó formáját – a két csapat két idei összecsapását egyébként egyaránt a hazai fél nyerte.

Orlando Magic – Los Angeles Clippers 01:00

Érdekes összecsapásnak ígérkezik, mert alapvetően hatalmas a különbség a felek között, de a Clippers legutóbb kikapott otthon a Minnesotától, a Magic ellenben a szerencsével áll hadilábon, a játéka egyre inkább összeállt az utóbbi mérkőzéseken. Főleg azért elöl kapták össze magukat Oladipóék, kérdés, hogy a Clippers védekezése ezt mennyire fogja tolerálni, hiszen Paulék elsősorban ennek köszönhetik sikereiket ebben a szezonban. A hátvédek csatája mindenképpen döntő lesz majd, itt pedig egyértelműen több opciója van Doc Riversnek, ráadásul az Orlando nem védekezik túl jól a kinti dobók ellen (sem), így a padról beszálló Crawfordon és Riversen sok múlhat. Szintén faktor lehet, hogy a Magic képtelen megnyerni a szoros meccseket – a clutch helyzetek kezelésében nagy a szakadék a felek között.

Washington Wizards – Philadelphia 76ers 01:00

A Washington a GSW és Curry ellen elbukta a dobópárbajt, de mutatott biztató jeleket, például John Wall parádés estét futott, amiről talán kevesebb szó esett – ugyanakkor tény, hogy az elmúlt hat meccsükből ötöt elveszítettek és ezeken 118 pontot kaptak átlagosan. Ezek után nehéz őket egyértelmű esélyesként kezelni még akkor is, ha a Sixers az ellenfél, ha nem javulnak hátul, ezúttal sem lesz egyszerű dolguk. A Philly komoly pofont kapott az Atlantától, és egyáltalán nem az a pontgyáros csapat, de Okaforék így is okozhatnak kellemetlen perceket, ha Ish Smith jó napot fog ki – kérdés, hogy a Washington tempójában mennyire tudnak majd vigyázni a labdára, ez visszatérő probléma náluk. Randy Wittman a hírek szerint két kihagyott meccs után ma visszatérhet a fővárosiak kispadjára.

Brooklyn Nets – Sacramento Kings 01:30

Cousins visszatérése sem állította meg a Kings újabb zuhanását, hiszen kis túlzással ha nem produkál karriercsúcsot, nem tud nyerni a gárda a botrányos védekezés miatt – hiába játsszák az egyik leggyorsabb támadójátékot, nagyjából senkit nem tudnak megállítani védőoldalon. A center csatája Brook Lopezzel most is fontos lesz, hiszen a két csapat két legjobb játékosáról beszélünk, és Cousins 30 pontot, valamint 15 pattanót átlagol a Nets ellen az előző négy meccsen, novemberben kereken negyvenet rámolt be. Most is hasonló este kell tőle, mert bár a Brooklyn támadójátéka nem tartozik a jók közé, az utóbbi időben egyre letisztultabb és egyre több opcióssá vált, így bár finoman szólva sem sikeres a gárda, kihasználhatja a Kings gyengeségeit – ráadásul az utóbbi nyolc találkozásukból hatot meg is nyert a Nets

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics 01:30

Némileg váratlan pofont kapott a Cavs a legjobbjait nélkülöző Charlotte otthonában, most pedig szintén egy komoly mérkőzés vár Jamesékre, hiszen a nagy formában lévő Bostont kell megverniük otthon. Itt bizonyára lesz lehetőségük a gyorsabb támadójáték csiszolására, a Celtics folyamatosan rohan és nagyon sok labdát szerez, amivel komoly kihívás elé állíthatja Irvingéket – ha viszont türelmesen és koncentráltan játszik Lue együttese, nem okozhat nekik gondot a Boston. Bradley-ék ugyan képesek extra dobóteljesítményekre, de ha nem jönnek a labdaszerzések, a védekezésük finoman szólva is átjáróház, azt pedig nehéz elképzelni, hogy dobópárbajt nyerjenek Clevelandben. Érdekesség, hogy a harmadik negyedekben botrányos mostanában a Cavs, erre oda kell figyelniük, mert egy hosszabb gyenge periódust bőven ki tud használni a Celtics.

New York Knicks – Memphis Grizzlies 01:30

Nagyon fájó vereséget szenvedett tegnap a Knicks, hiszen Anthony-ék 27 pontos hátrányból álltak fel és vették át a vezetést, ám az utolsó két percben három triplát kaptak és végül elvesztették a derbit Detroitban. A fáradtságukat a sorozatban négy győzelemből érkező Memphis kihasználhatja, ugyanis Gasolék továbbra is évek óta nem látott formát mutatnak támadóoldalon, sok triplával, small-ballal, ráadásul most több nap pihenőjük is volt – ugyan idegenben 50% alatti a mérlegük, most jó esélyekkel indulnak. Döntő lesz a palánk alatti csata, Porzingisnek nagyon nem megy mostanában, Robin Lopez viszont tegnap például 26 pontot rámolt be, ő és Gasol nagy harcot vívhat bent – mindenesetre Calderon még perclimiten van, és a periméter-védekezés nem a New York erőssége. Ha Conley, Lee, Allen és Jeff Green limitálja Afflalót és Anthony-t, a hazaiakban aligha lesz erő ahhoz, hogy tartsák a lépést a Memphisszel. Matt Barnes lehet, hogy nem találkozik Derek Fisherrel, mert játéka egy sérülés miatt kérdéses…

Denver Nuggets – Chicago Bulls 03:00

A Chicago meglepő győzelmet aratott Sacramentóban, és Fred Hoiberg erősen reméli, hogy most már sikerül stabilizálnia csapata rendkívül hullámzó játékát, főleg védő oldalon – ez azonban nehéz lesz úgy, hogy Gasol és Butler játéka is kérdéses. Két legjobbja nélkül nem lehet egyértelmű esélyesként tekintetni a Bullsra, főleg úgy, hogy Dunleavy, Noah és Mirotic sem fog pályára lépni, ráadásul a Denver az előző két meccsen kifejezetten  jól védekezett – Rose-ra nagy feladat hárulhat. Hogy ezzel elbír-e, az kérdés, mindenesetre ha a Nuggets tartja ezt a keménységet hátul, akkor jó esélyekkel indul, Gallinari és Jokics továbbra is jó formában van, Mudiay is fel-fel lép melléjük, de jól dobó hátvédjeik is vannak, akikre számíthatnak – itt azért az erősen szellős (és tartalékos) chicagói védekezés szerepe is érdekes lehet.

Utah Jazz – Milwaukee Bucks 03:00

A Portland tegnapi vereségével a Jazz jelenleg a nyugati nyolcadik helyen áll, Gobert-ék a már megszokott kőkemény védekezésükkel sorozatban négy mérkőzést nyertek, ebből háromszor 90 pont alatt kaptak – hasonló teljesítmény valószínűleg most is elég lesz a sikerhez. Az egyre reménytelenebb helyzetben lévő Milwaukee támadásban ugyan egyben van, de hátul zongorázni lehet a felek között a különbséget, és ha Monroe nem lesz eredményes Gobert szorításában, nem sok esélye lesz a vendégcsapatnak. A francia center szerepe a festékben már csak azért is döntő lesz, mert a Bucks döntően innen szerzi a pontjait, ha triplázniuk kell Middletonéknak, akkor kategóriákat romlik a hatékonyságuk, így ha Gobert erre tudja kényszeríteni őket, már szinte nyert ügye van a Jazznek. Érdekesség, hogy a Milwaukee az előző 13 meccsét elbukta ebben a csarnokban…

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs 03:30

A Spurs karácsony óta két meccset veszített el, a Golden State és a Cleveland otthonában, így bár idegenben közel sem olyan parádésak, mint otthon, így is egyértelműen ők számítanak esélyesnek – főleg úgy, hogy a Mavs 2016-ban gyakorlatilag minden jobb csapattól kikapott eddig. A texasiak legutóbb a Heat ellen maradtak alul otthon, Deron Williams és Devin Harris sem léphet pályára, Wesley Matthews továbbra is szenved, és az egész támadójátékuk elég izzadós – ráadásul a Spurs ellen Nowitzki is szenvedni szokott az utóbbi találkozásaikkor. A vendégeknél Duncan és Ginobili nem bevethető, de Aldridge egyre inkább megtalálja a helyét és szerepét, a két hiányzót pedig ők sokkal inkább tudják pótolni, mint a Dallas – meglepetés lenne, ha nyerni tudna Carlisle csapata.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus