A Jazz ellen bizonyíthat a Cavs, otthon játszik a GSW

Denverben kell javítania a Clippersnek - Torontóban zárkózna tovább az OKC - visszavághat az Atlantának a Memphis, a Netsnek a Knicks - a Cleveland-Utah meccset közvetíti a Sport1.

 

Cleveland Cavaliers - Utah Jazz 00:00 (ÉLŐ - Sport1)

A Cavaliers legutóbb remek játékkal feledtette korábbi hullámvölgyét, kérdés, hogy ez tartós marad-e, vagy még nincs túl ezen az időszakon az együttes - a dobógépek jó formában vannak, és most jó eséllyel Kyle Korver is visszatérhet közéjük. A Jazz back-to-backet játszik, igaz, túlságosan nem izzadt meg előző este Detroitban, de így is ők lesznek idegenben, és valamivel mégis fáradtabbak lehetnek, mint a címvédő. Nagy kérdés, hogy Haywardék ligaelit védekezése ellen mire megy a jobb napjain ligaelit clevelandi támadójáték, James és Irving betöréseinek élét mennyire veszi el Gobert, és milyen kinti dobóhelyzeteket kreálnak majd a hazaiak. A vendégeknél Favors és Hood játéka is erősen kérdéses, a Cavsnél Love nem lesz még ott, a két fél első csatáját Salt Lake City-ben a Utah nyerte - érdekes, színvonalas összecsapásra van kilátás.

Toronto Raptors - Oklahoma City Thunder 00:00

Ez rangadónak számít, bár a Raptors finoman szólva sincs jó formában, de legutóbb 22 ponttal megverte a Dallast, az mostanában nagy fegyverténynek számít - az OKC viszont zsinórban három győzelemnél jár, most ismét egy jobb időszakát éli az együttes. Mindig kérdés persze, hogy mi lesz Russell Westbrookkal, kontrollálja-e saját magát, és hogy milyen lesz a Thunder védekezése, hiszen általában ezzel tudnak meccseket nyerni - még inkább igaz ez azonban a Raptorsra, amely Lowry kiválása óta csak szenved támadásban. Most is erre számíthatunk, DeRozanra Roberson és Oladipo is jó opciónak tűnik, míg a túloldalon Westbrookra nehezebben lehet mit kitalálni - a Thunderben komolyabb a támadópotenciál, náluk játszik egy tarthatatlan MVP-esélyes, míg a Torontóból hiányzik az igazi vezér. Érdekes lesz látni Serge Ibakát korábbi csapata ellen, ő Gibsonnal, Kanterrel és Sabonisszal találkozhat főleg.

New York Knicks - Brooklyn Nets 00:30

Ez a meccs mindenképpen kilóg lefelé a kínálatból, hiszen két nagyon gyenge együttesről beszélünk még akkor is, ha a Knicks legutóbb éppen nyerni tudott. A felek múlt héten találkoztak a Nets otthonában, akkor nyerni tudtak Jeremy Linék, de alapvetően persze esélyesebb a New York - Anthony-ék most visszavághatnak, de ahhoz sokkal stabilabb védekezésre lesz szükségük. Egy dobópárbajra most is ráfázhatnak, a Brooklyn kifejezetten jó ezen a téren mostanság, és komolyabb csapatok ellen is képes volt szoros meccset játszani, igaz, a hazai pálya most Porzingiséket segíti,

Atlanta Hawks - Memphis Grizzlies 00:30

A felek öt napja találkoztak Memphisben, akkor 107-90-re nyert az Atlanta, igaz, azóta a Grizzlies összekapta magát és nyert kettőt - az egyiket éppen előző este, így most back-to-backből érkezik a gárda. A kérdés a védekezés lesz, amikor az működik Gasoléknál, akkor bárhol van esélyük, amikor nem, akkor csak szenvednek, és azért tegnap sem játszották le ellenfelüket, a legvégéig szoros volt az összecsapás. A pihentebb, otthon játszó Hawks egyébként sincs rossz formában, ugyan három győzelem után kikapott legutóbb a Spurstől, de az papírformának számít, ráadásul a Grizzlies ellen kifejezetten jó a mérleg - az utóbbi három alkalommal Millsapék nyertek, otthon utoljára három éve kaptak ki. A fő kérdés tényleg az, hogy Conley-ék fáradtabban, idegenben mennyire lesznek stabilak hátul, ha hozzák azt, amit például Chicagóban, akkor feléjük billenhet a mérleg nyelve.

Denver Nuggets - Los Angeles Clippers 02:00

Ez is érdekes meccs lehet, a hazai pályán játszó, támadásban szenzációs Denver fogadja a back-to-backből, ráadásul szoros vereségből érkező, ingadozó Clipperst - a győzelem nagyon kellene mindkét félnek. Védekezésben előrébb tartanak a vendégek, de összességében nem igazán tudják ezt győzelmekre váltani, az All-Star óta is csak 50%-os csapatról beszélhetünk velük kapcsolatban, hiába teljes a keret, míg a pihentebb és az előző három meccsét megnyerő Denver felfelé halad - ők a nyolcadik hely megtartására gyúrnak, menekülnek előre. Kulcskérdés lesz persze Jokics játéka, hogy ő mire megy majd a Clippers cseréi ellen, hiszen Griffint és Jordant is pihenteti Doc Rivers, de az is, hogy a Nuggets védekezése hogyan tudja limitáli a Clippers fegyvereit - a matchupokat tekintve ez kevésbé néz ki most rosszul Paulék számára, mint a Milwaukee, de kétszer már a Denvertől is kikaptak idén. Ami döntő lehet, hogy Gallinari, Chandler és Arthur is sérült a hazaiaknál, ha egyikük sem tud pályára lépni, az azért nagyon komoly érvágás lehet számukra.

Golden State Warriors - Orlando Magic 03:30

A 76ers elleni szenvedős győzelem után most már illene valami komolyabb teljesítménnyel előállnia a Golden State-nek, a Spurs ráadásul hibázott, egy papíron kötelező győzelemmel ismét másfél meccsre nőhet a ligaelső előnye. Steph Curry pocsék dobóformája egyelőre nem igazán javul, és a gond továbbra is az, hogy más sem tud fellépni, a kispad gyakorlatilag semmit nem tesz hozzá - legutóbb Draymond Green parádéja hozta nekik a győzelmet. A Magic rendkívül ingadozó, az előző három meccsét elveszítette, ráadásul idegenbeli túrán van, a tűzerőt tekintve még olyan sincs a gárda, mint a jelenlegi szenvedő GSW, maximum Vucsevicsben és a palánk alatti játékban bízhatnak. Ezzel együtt annyira pocsék formában van a Warriors, hogy akár még a meglepetés is benne lehet a meccsben, mindenesetre az újabb komoly blama lenne Steve Kerr csapata számára.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus