A Jazzt fogadja a Bucks, visszavághat a Clippersnek a GSW

Tíz mérkőzést rendeznek hajnalban, pályán a Lakers, a Suns, a Celtics, vagy éppen a Rockets is - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni az összecsapások előtt. 

 

Detroit Pistons - Phoenix Suns 01:00

A Pistons 1-7-tel, míg a Suns 6-2-vel áll jelenleg, így elég egyértelműek az erőviszonyok, ráadásul a Phoenix eddig idegenben is 3-1-et hozott, ez sem nagyon állította meg Chris Paulékat. Ennek megfelelően masszív favoritok ezen a mérkőzésen, érdemi sérültjük nincs, legutóbb nyertek, míg a Detroit egy-két jobb mérkőzés után nem nagyon talált fogást a Milwaukee-n, Killian Hayes megsérült és bár elvileg a Rose-Jackson páros játszhat, de így sincsenek jó passzban. Komoly meglepetés lenne, ha most betlizne a szezont remekül kezdő Suns.

Boston Celtics - Washington Wizards 01:30

A Bostonnál lehetnek gondok magas poszton, ugyanis Tristan Thompson, Grant Williams és Robert Williams III is karanténba került, úgyhogy elég nagy teher lehet Daniel Theis vállain - meglátjuk, hogy mihez kezd a helyzettel a gárda, amely egyébként kifejezetten jó formába lendült, legutóbb Miamiban is nyerni tudott. A Wizards is javulgat, kettőt nyert, majd legutóbb pontháborút vívott a Phillyvel, ahol ugyan végül alulmaradt, de a támadójátékával így is elégedett lehet - ha a Beal-Westbrook páros lendülete megmarad, Thomas Bryant pedig büntetni tudja a magas poszton lévő bostoni hiányosságokat, akkor idegenben is lehet keresnivalójuk a fővárosiaknak. 

New York Knicks - Oklahoma City Thunder 01:30

Két meglepetéscsapat találkozik, a New York konkrétan hármat nyert zsinórban és 5-3-mal a keleti 5-6. helyen áll jelenleg, hazai pályán pedig most is minden esélye megvan a sikerre - az OKC viszont tankolás helyett "bosszantja" a többieket, az utóbbi három meccséből kettőt behúzott, legutóbb New Orleansban nyert és eddig minden győzelmét idegenben jegyezte. Nehéz jósolni, a Knicks azért váratlanul jól teljesít eddig, kérdés, hogy ez mennyire fenntartható - vannak is azért bőven sérültjeik, míg a Thunder most egészségesebb. Összejöhet a W4 a New Yorknak?

New Orleans Pelicans - Charlotte Hornets 01:30

A találkozót a két Ball párharcára húzzák fel Amerikában, hiszen először találkozik egymással Lonzo és az újonc LaMelo, de ez "szakmailag" azért sokadrangú dolog, még ha kint ez is az a sztori, amit ki kell emelni. Alapvetően egyik fél sem lehet elégedett az eddigiekkel, a Pelicans nem kezdett rosszul, de most két egylabdás meccset is elrontott az utolsó pillanatokban, méghozzá elég csúnyán, úgyhogy nagyon kéne a győzelem Zion Williamsonéknak, míg Charlotte-ban alighanem többet reméltek az eddigi 3-5-nél, igaz, legutóbb pont nyertek Atlantában. Náluk az a kérdés, hogy a több "nem rossz" egyéni teljesítményt mikor sikerül úgy összekovácsolni, hogy stabilan teljesítsen a csapat, míg a New Orleansnál leginkább a hatékonysággal vannak gondok - a védekezésük eddig nagyjából rendben van, viszont a legrosszabbul dobó, leggyengébben támadó csapatok között vannak. Sérültfronton elvileg annyi van, hogy a hazaiaknál JJ Redick nem edzett és minden bizonnyal kihagyja ezt a mérkőzést. 

Houston Rockets - Orlando Magic 02:00

A Magic két gyenge meccs után visszatalált a jó útra, egymás után kétszer legyőzte a Clevelandet, így 6-2-re áll és idegenben eddig minden meccsét megnyerte, míg a Rockets két újabb vereségen van túl és csak 2-4-et tud eddig felmutatni. Az aktuális forma így mindenképpen az Orlando mellett szól, egységesebb és stabilabb eddig a gárda, az utóbbi két meccsén jól is védekezett, viszont közben Markelle Fultzot az egész szezonra elvesztette, ami nagyon komoly érvágás a csapat számára. A Houston egyelőre nem állt össze, nincs meg a ritmus, James Harden is két gyengébb meccsen van túl, Christian Wood játéka most is kérdéses, úgyhogy nincsenek náluk túl jó előjelek - ettől függetlenül ha akarnak valamit, akkor az ilyen hazai mérkőzéseiket hozni kéne...

Memphis Grizzlies - Brooklyn Nets 02:00

Mindkét együttes back-to-backet játszik, a Nets előző este Durant és Irving nélkül verte meg a Sixerst, míg a Grizzlies a Clevelandtől kapott ki hazai pályán. Nyilván kérdés, hogy a b2b milyen hatással lesz a csapatokra, a Brooklynnál most sem lesznek ott Irvingék és mivel Dinwiddie sincs, így eléggé leszűkült a keret, főleg ami a kreálni képes játékosokat illeti. Alapvetően azért megmutatták, hogy így is képesek jó játékra, a Memphis viszont otthon eddig 0-5-öt hozott, amúgy is zsinórban háromszor kapott ki és abszolút hiányzik belőle az átütőerő. Ezek alapján inkább a Nets lehet az esélyesebb, de az biztos, hogy Harrisék szintén vékony jégen táncolnak most...

Milwaukee Bucks - Utah Jazz 02:00

Ez rangadó lesz két olyan csapat között, amelyek szeretnének nagyon messze jutni majd a playoffban, de mindketten kicsit felemásan kezdték az alapszakaszt - a Bucks viszont most már stabilizálódik, sorozatban hármat nyert, míg a Jazz éppen két vereség után próbálja összeszedni magát. A vendégeknél Favors játéka most valószínű, Inglesé viszont kérdéses, fáj az Achillese, amivel nem érdemes kockáztatni a szezon ezen szakaszában - a Milwaukee oldalán nincs változás, Craigre és Connaughtonra nem számíthatnak, egyébként a fontosabb játékosok bevethetőek. Az utóbbi találkozók alapján mindenképpen a hazaiak az esélyesebbek, többször is parádéztak már kintről és Antetokounmpo sem játszik rosszul, igaz, majd meglátjuk, hogy a Rudy Gobert által őrzött festék mennyire lesz szabad előtte. 

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 04:00

A felek két napja ugyanitt találkoztak, akkor egy védekezésekről szóló meccsen, Kawhi Leonard nagyszerű negyedik negyedével nyerni tudott a Clippers, de arra azért ne számítsunk, hogy Steph Curry még egyszer annyira "hatástalan" lesz, mint akkor volt. A GSW azt megelőzően két remek meccset játszott, ha támadásban meg tudnak valamit villantani abból, akkor visszavághatnak ellenfelüknek, igaz, Curry bokája nem 100%-os, nem tudott teljes edzésmunkát végezni, ez csökkentheti az esélyeiket. A Clippers azt a meccset a védekezésével nyerte meg, erre most is szüksége lesz és mivel Leonardék nem sérültek, így idegenben is magabiztosan léphetnek parkettre - az esélyek azért inkább mellettük szólnak, egy-két megingástól eltekintve jól kezdték a szezont. 

Los Angeles Lakers - Chicago Bulls 04:00

A Lakers back-to-backet játszik a Spurs elleni hazai vereség után és már meccsek óta kicsit fáradtnak, tompának tűnt a társaság, kíváncsian várjuk, hogy most sikerül-e sebességet váltania a bajnoknak - ezen a b2b nem segít, illetve mostanában azért a Bulls sem a leglelakottabb ellenfél. LaVine-ék ötből hármat nyertek és csak a Bucks ellen voltak gyengék, legutóbb a Kingsszel is ki-ki meccset játszottak, amelynek a végén egy-két clutch játék miatt kaptak ki, nem tűnik fel, hogy több alapemberük is hiányzik - közéjük Patrick Williams nem csatlakozik, nincs agyrázkódása, játszhat ezen a meccsen. Ettől függetlenül azért komoly bravúr lenne a vendégek sikere, a Lakersnél elvileg James és Davis is ott lesz a pályán, egyelőre Kentavious Caldwell-Pope bokája az, ami nem gyógyult meg. 

Sacramento Kings - Toronto Raptors 04:00

A Torontón egyre nagyobb lesz a nyomás, a 2019-es bajnok eddig 1-6-ot hozott a szezonban, idegenben 0-5-öt, úgyhogy nagyon-nagyon kéne már egy megnyugtató győzelem - legutóbb Phoenixben kaptak ki és ami igazán feltűnő, az az, hogy az utóbbi három meccsük mindegyékén 120 pont fölé engedték aktuális ellenfelüket. A Kings 4-4-re áll, legutóbb egy hárommeccses vereségszériát tört meg azzal, hogy túldobta a Chicagót, meglátjuk, hogy tudnak-e erre építeni Buddy Hieldék, akiknél De'Aaron Fox megsérült legutóbb és a játéka most is erősen kérdéses - nem fogják erőltetni, ha nem 100%-os. Nélküle azért elég nehéz dolga lenne a Sactónak, mindent nem lehet elvárni az újonc Haliburtontől, úgyhogy itt lehet az esély a Toronto előtt - kérdés, hogy az egyébként hiányzó nélküli kanadaiak ki tudják-e ezt használni.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus