A Miami elleni rangadón őrizné meg hazai veretlenségét a Sixers

A Dallas a Bostont is legyőzné a Milwaukee után, pályára lép a Raptors és a Nuggets is - mutatjuk a játéknap felvezetőjét.

 

Washington Wizards - Chicago Bulls 01:00

Egy gyengébb időszakot követően legutóbb remek játékkal nyert Detroitban a Wizards, most otthon erre szeretne rákontrázni egyet és ha úgy tudnak támadni Bradley Bealék, ahogy akkor tették, akkor erre minden esélyük meg is lesz. A Bullsnak is volt most egymás után két jó meccse, bár a másodikat elvesztette, de papíron a vendégek sem esélytelenek, ha ezen az úton haladnak tovább, a kérdés, hogy az ő borzasztóan hullámzó játékuk éppen hol tart majd ezen a mérkőzésen. Otthon azért ilyen tűzerővel a Washington lehet nyugodtabb, Isaiah Thomas is jó formában van, gondjuk igazából magas poszton lehet, mert Bryant és Wagner után Hachimura is kidőlt - itt nyerhet a Chicago, ha Carter Jr. és Markkanen kihasználja az erőfölényét.

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 01:00

A Charlotte back-to-backet játszik egy szép győzelem másnapján, meglátjuk, hogy mennyire amortizálta ez le a társaságot, mert egyébként a játékerőket tekintve mindenképpen ők állnak jobban. A Cavaliers nem nagyon talál ki az erdőből, a Love-Thompson duóval kapcsolatos cserepletykák sem segítenek nekik, a védekezésük átjáróház, úgyhogy tényleg csak a hazai pályában és az ellenfél fáradtságában bízhatnak. Amennyiben a vendégek hozzák a saját játékukat, akkor még PJ Washington nélkül is esélyesebbek, ráadásul a Love-Thompson duó ellen az ő Zeller-Biyombo magasember-párosuk is jól működhet.

Philadelphia 76ers - Miami Heat 01:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két keleti élcsapat között, amelyeknek egyaránt nagyon fontos lenne a győzelem - mindketten fájó vereséget szenvedtek legutóbb, hiszen a Sixers a Nets ellen kapott ki simán Joel Embiid nélkül, a Miami pedig Memphisben maradt alul némileg váratlanul. A két csapat idei első meccsét 113-86-ra nyerte a Philly ebben a csarnokban és a gárda azóta is veretlen hazai pályán, a legutóbbi brooklyni pofon után pedig aligha kell plusz motivációt találni, főleg egy közvetlen riválissal szemben. Jimmy Butler és Josh Richardson játéka a tavalyi csapatuk ellen természetesen megint adhat némi külön ízt a meccsnek, érdekes lesz látni, hogy Ben Simmonsék mihez kezdenek Butlerrel, vagy éppen Richardson hogyan védekezik vele szemben, mint ahogy a Philly magas szerkezetére is válaszolnia kell a Miaminak - Adebayo például kiváló szezont fut, neki a visszatérő Embiiddel kell majd harcolnia, de mellette azért sokszor inkább alacsony ötösöket használ Erik Spoelstra. A vendégeknél egyébként a Dragic-Winslow-Johnson trió ezúttal sem bevethető. 

Detroit Pistons - Toronto Raptors 01:00

A Raptors összeszedte magát, legutóbb kiemelkedő támadójátékot mutatott, míg a Detroit egy szép houstoni győzelem után otthon kapott ki a Washingtontól a Drummond-Griffin páros nélkül - kiderült, hogy azért természetesen óriási szükségük van rájuk. Hivatalosan mindkettejük játéka kérdéses, úgyhogy így elég nehéz jósolni, mert velük a fedélzeten azért az utóbbi időben látott Pistonsnak lehetne keresnivalója, nélkülük viszont nem sok, a Raptorsnál Siakam, Lowry és Powell is jól játszik és bár VanVleet még mindig sérült, ettől még ők állnak jobban - ráadásul a Detroitot idén egyszer már le is győzték, igaz, akkor otthon.

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 02:00

A Pelicans back-to-backet játszik egy újabb vereséget követően, méghozzá úgy, hogy hosszabbításban kapott ki, úgyhogy pláne fáradt lehet - mindezt tetézi a Minnesotába való kirándulás, úgyhogy itt a lehetőség a Wolves előtt a győzelemre. Ez ugyanis nem mostanában fordult elő a csapattal, sorozatban hét vereség után próbál javítani, a felkészülésre viszont volt ideje, hiszen öt nappal ezelőtt játszott utoljára mérkőzést, azóta pihenhetett és rendezhette a sorait - ez párosul a holtfáradt, zsinórban 13 pofonból érkező Pelsszel. Komolyabb sérült nincs is a hazaiaknál, úgyhogy a körülményeket elnézve igazából kötelező lenne nyerniük...

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 02:00

Ez izgalmas találkozó lehet, az OKC Chris Paul vezetésével verte legutóbb a Bullst, míg a Memphis idei talán legjobb időszakát futja és ötből négy győzelem után érkezik úgy, hogy legutóbb a Miamit is legyőzte. A hazai pálya azért számít, mindkét csapat sokkal jobb otthon, úgyhogy ez most az OKC mellett szól, ugyanígy a rutin is az ő sikerüket jósolja, de ha a Grizzlies rá tudja erőltetni a stílusát ellenfelére és az ő tempójában zajlik majd a meccs, akkor bármi elképzelhető - a Thundernek nem igazán megy a rohanás, nem erre alkalmas leginkább a keret.

Denver Nuggets - Orlando Magic 03:00

A Magic back-to-backet játszik a Jazz elleni idegenbeli vereség után és ez most hasonlóan nehéz feladatnak tűnik, csak annyival súlyosbítva, hogy most még fáradtabb lesz a gárda. A Nuggets az előző három hazai mérkőzését behúzta és javuló tendenciát mutatott, lendületben, pihentebben várhatja ellenfelét, úgyhogy papíron nyernie kellene - egy nyugati élcsapatról beszélünk, amely egy keleti középcsapatot fogad, erre jönnek az említett tényezők. Izgalmas lehet a Jokics-Vucsevics csata centerposzton, de ha a hazai védekezés (főleg a periméteren, Harrisszel és Bartonnal) úgy fog dolgozni, ahogy megszokhattuk, akkor Fournier és társai nagyon hosszú estére számíthatnak...

Dallas Mavericks - Boston Celtics 03:30

Ez is abszolút rangadónak számít, hiszen bár a Mavericksnél Luka Doncic továbbra sem játszhat, de ebben a felállásban állították meg idegenben a keleti éllovas Milwaukee-t, úgyhogy otthon a Boston ellen sem tűnnek esélytelennek. A Celtics azért pihentebb és a meghatározó játékosai Smartot leszámítva mind bevethetők, a két vereség (Pacers és Sixers) után pedig nagyon fontos is lenne, hogy javítani tudjon egy idegenbeli sikerrel, amelyre a papírforma szerint azért meg is lehet az esélye. A Mavericksnél kérdéses, hogy kétszer egymás után tud-e ilyen szinten játszani Doncic nélkül, a hazai győzelemhez elengedhetetlen lesz a kiemelkedő tripladobás, míg a vendégeknél nyilván éppen ezt kellene megakadályozni - a benti játékkal aligha fog mérkőzést nyerni a Dallas nagyszerű kinti támogatás nélkül. A Boston idegenben azért mérsékelten volt eddig eredményes és a Bucks-Mavs is óvatosságra intheti, de előzetesen azért inkább Brad Stevens csapatára fogadnánk.

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 04:00

Kötelező meccs a Blazers számára, hiszen mi az, ha nem a sereghajtó elleni hazai találkozó, ráadásul a Portland nincs is rossz passzban, a legutóbbi összecsapását Phoenixben nyerte meg, így ott van a playoff-helyek kapujában. Éppen ezért nem hibázhat és bár a Warriorsnak voltak jobb meccsei, azért az erőviszonyok összességében egyértelműek, Steve Kerr csapata ráadásul legutóbb még magához képest is gyenge volt és 80 pont alatt maradt a Kings ellen, meg hát egyébként sem egy súlycsoport a Blazersszel. A hazaiaknál újabb sérültek sincsenek, a mostanában működő Lillard-McCollum-Anthony-Whiteside sornak pedig elégnek kell lennie a sikerhez.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus