A Nets elkapta az Atlantát, söpört a GSW

Lopezék lenyomták a pontatlanul játszó Atlantát - Curry 39, Davis 36 pontot szórt - Bayless buzzerével nyert a Bucks a Bulls ellen

A Brooklyn kihasználta a rendkívül pontatlanul játszó Atlanta hibáit és 2-1-re szépített a párharcban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) rájátszásában, viszont megvan az idei első söprés is, a Golden State Steph Curry újabb bámulatos estéjével 4-0-lal zárta a New Orleans elleni szériát. Baylessnek 0,8 másodperc is elég volt a győztes dobáshoz a Chicago ellen, így a Bucks egyelőre elkerülte a kiesést – a Memphis viszont irányító nélkül is hozta az újabb győzelmet a Portland ellen. Íme a részletek!

Amiről a Festékben beszélnek: Curry a liga felett

Brooklyn Nets – Atlanta Hawks 91-83

Borzalmas dobóforma és eladott labdák. Nem kell sokáig keresnünk az okot, hogy miért maradt alul az Atlanta, hiszen már a nagyszünetig tizenegy alkalommal veszítették el a játékszert – ezeket kihasználva kényelmes előnyt épített ki a Brooklyn. A fordulás után ugyan ezen javítani tudtak a vendégek és 60-58-nál át is vették a vezetést, erre azonban Thaddeus Young vezérletével 18-0-s etapot futott válaszként a Nets és eldöntötte a találkozót – a Hawks végül 35%-os mezőnymutatóval zárt, a 22 pontos Carrollt és a dupla-duplázó Millsapet leszámítva mindenki katasztrofálisan célzott üres helyzetekből is.

Van még remény. Az Atlanta eddig is tapasztalható gyengébb formája nyilvánvalóan ma csúcsosodott ki, ezt pedig győzelemre is tudta váltani a Brooklyn. Lopez mellett Young, Bogdanovic és Joe Johnson is jól játszott a hazaiaknál, akik bár szintén nem dobtak túl pontosan, a vendégek hibáit mindig ki tudták használni – a képhez viszont hozzátartozik, hogy most nem tudtak dominálni belül, a festékben 50-30-ra felülmúlta őket a Hawks. Mindenesetre Williamsék megtörték a jeget, hiszen az előző hét mérkőzésüket elveszítették az Atlantával szemben – ha a következő hazai összecsapást is hozni tudják, a végletekig kiélezetté tehetik a szériát.

A párharc állása: 2-1 a Hawks javára.

A Nets legjobb dobói: Lopez 22, Bogdanovic 19/9, Young 18
A Hawks legjobb dobói: Carroll 22/9, Millsap 18/6, Teague 12

Milwaukee Bucks – Chicago Bulls 92-90

Drámai körülmények között nyert a Bucks. Azok után, hogy a mérkőzés nagy részében a hazaiak vezettek, a negyedik negyedben Derrick Rose vezérletével felzárkózott, sőt az utolsó percben egyenlített is a Chicago. Rontott Milwaukee-dobás után Rose kezében volt a győzelem, ám elhagyta a labdát, így 0,8 másodperccel az órán még időt kérhetett Jason Kidd. Az oldalbedobásnál ismét Rose hibázott óriásit, a mögé befutó Bayless megkaphatta a labdát és egy sima ziccert dobott ennyi idő alatt – ezzel a Bucks elkerülte a söprést és 2010 óra újra playoff-meccset tudott nyerni.

Ennyi hibával nem lehet győzni. Már az első félidőben 14 eladott labdát produkált a Chicago, amiből több mint húsz pontot szerzett a Milwaukee – ekkora előnyt nem lehet adni a rájátszásban. Főleg úgy, hogy a nagyszünet után megduplázta ezt a számot a vendégcsapat, 28 eladott labdával zárt, ebből Rose egymaga nyolcat vállalt – a Bucks védekezése ma maximálisan azt hozta, amire „teremtették”. Ugyan ezek nélkül most sem volt átütőerő a hazaiakban (így is 40% alatt dobtak és csak Mayo jutott 15 pont fölé), de hiába célzott jól a Bulls és hiába szórt 33 pontos playoff-karriercsúcsot Jimmy Butler, az utolsó másodpercekben elkövetett két Rose-hiba már nem fért bele.

A párharc állása: 3-1 a Bulls javára.

A Bucks legjobb dobói: Mayo 18/12, Dudley 13/12, Antetokounmpo 10, Bayless 10, Middleton 10/3
A Bulls legjobb dobói: Butler 33/15, Gasol 16, Rose 14/6

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 98-109

Ennyi volt a széria. A mai találkozón Steph Curry nem hagyott reményt a Pelicansnek, már az első percektől kezdve dominált és folyamatosan előnyben játszott a vendégcsapat– tíz pont alá nem nagyon ért már be a New Orleans. Curry újabb elképesztő estét tett le az asztalra, félidőben 27 pontnál járt, végül 39 egységgel zárt 8 lepattanó és 9 gólpassz mellett úgy, hogy 6/8 triplát süllyesztett el. Mellette a 25-öt szóró Klay Thompson és a 22-ig jutó (két gólpassz híján tripla-duplázó) Draymond Green is tarthatatlannak bizonyult, 54%-kal tüzelt kintről a GSW és végig kordában tartotta Daviséket.

Anthony Davis szépen búcsúzott. Karrierje első playoff-sorozatát 0-4-gyel zárta a fiatal klasszis, de az előző találkozó végén elkövetett hibáit leszámítva nem érheti negatív kritika – ezúttal brutális, 70%-os dobóteljesítménnyel szórt be 36 pontot a Green-Bogut párossal szemben. Mellé 29 egységgel lépett fel Eric Gordon, de sem Evans, sem Holiday, sem Cole, sem Anderson nem tudott érdemben hozzátenni, így nem tudta elkerülni a söprést a hazai csapat. A Warriors egyébként 1975 óta nem zárt playoff-szériát vereség nélkül…

A párharc végeredménye: 4-0 a Warriors javára.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 36, Gordon 29/9, Anderson 10/6, Cunningham 10
A Warriors legjobb dobói: Curry 39/18, Thompson 25/12, Green 22/9

Portland Trail Blazers – Memphis Grizzlies 109-115

Lillardnak jól tett a hazai pálya, de ez sem volt elég. Az első két találkozón botrányosan kosarazó irányító ma megtalálta a ritmust és jól mozgatta csapatát, végül 22 ponttal (9/17 mezőnyből) és 9 gólpasszal zárta az összecsapást. Hiába hozott azonban extrát Batum és McCollum, hiába játszott jól a második félidőben Aldridge, védekezésben nem tudott elfogadhatót nyújtani a hazai csapat, így a korán beszedett hátrányt sem tudta már ledolgozni – ezzel a szakadék szélére került.

Irányító nélkül sem tört meg a Grizzlies. Félidőben már 13 ponttal jártak előrébb a Marc Gasol vezette vendégek és a folytatásban is megmaradt a lendületes támadójátékuk – annak ellenére, hogy karmester nélkül játszották le az utolsó negyedet. Udrih bokasérülés miatt nem lépett pályára, Conley pedig egy ütést kapott az arcába, ami után nem tudta folytatni a játékot – így is ellenállt a Memphis, pedig Batum révén három pontra közelített a hajrában a Portland. Az érdemi kérdéseket Tony Allen zárta le, ezzel jó eséllyel megvan a továbbjutás is a Grizzlies számára, Terry Stotts  csapata pedig sorozatban hetedik vereségét szenvedte el.

A párharc állása: 3-0 a Grizzlies javára.

A Trail Blazers legjobb dobói: Batum 27/18, McCollum 26/6, Lillard 22/6
A Grizzlies legjobb dobói: Gasol 25, Lee 20/3, Randolph 16

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus