A Raptors ellen bizonyíthat a Cleveland

Keleti rangadó Clevelandben - pályán a Clippers, a Spurs és a Pelicans - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt!

 

Cleveland Cavaliers - Toronto Raptors 00:00

Kiemelt rangadó lesz ez, bár tegyük hozzá, hogy a Cavs továbbra sem a legmeggyőzőbb csapat jelenleg, a Raptors pedig back-to-backet játszik, méghozzá úgy, hogy egyáltalán nem simázta le az Orlandót. Kérdés, hogy DeMar DeRozan most játszik-e, de az eredeti hírek arról szóltak, hogy csak a back-to-back miatt kapott pihenőt, így jó esély van arra, hogy most pályára lép, a hazaiaknál pedig az a kérdés, hogy Kevin Love visszatérése valóban segít-e annyit, hogy elinduljanak felfelé - legutóbb megverték a Milwaukee-t, de LeBron James 40 pontos tripla-duplája is kellett hozzá. Ha harapnak Lowryék védekezésben, akkor a Cavsnek azért pokoli nehéz dolga lesz még pihentebben, hazai pályán is, mindenesetre jó teszt lehet ez a rájátszás előtt mindkét fél számára. 

Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 00:00

Ez kötelező meccs a Philly számára, Embiidék jó formában vannak, otthon különösen kiválóan szerepelnek, míg a Memphis az 1/1-re hajt, innentől kezdve az fog dönteni, hogy a Sixers mennyire veszi komolyan a találkozót. Ha fejben erősek lesznek Simmonsék, akkor nem lehet kérdéses a győzelmük, egészségesek, magabiztosak, játékerőben pedig több szinttel a Grizzlies felett állnak, a vendégeknél ráadásul sose lehet biztosan tudni, hogy ki kap esetleg pihenőt, legutóbb például Gasol és Evans sem játszott. Ezzel együtt azért most három szoros találkozón van túl JB Bickerstaff legénysége, ebből egyet meg is nyert, de nehéz elképzelni, hogy egy motivált Phillyt meg tudnak fogni. 

Brooklyn Nets - Charlotte Hornets 00:30

Érdektelen mérkőzés, ahol viszont most lehet, hogy inkább a Nets felé billenhet a mérleg nyelve - hiába erősebb papíron a Hornets, Walkerék két csúnya vereségből érkeznek és az idegenbeli túrájuk ötödik állomását teljesítik, a Brooklyn viszont zsinórban két győzelem után, jó hangulatban várhatja a találkozót. Meglátjuk, hogy mi sül ki ebből, alapvetően a jobb forma és főleg a sokkal jobb mentalitás, hozzáállás szól a Nets mellett, Dinwiddie-ék képesek komoly dobófesztivált is rendezni, ha hagyják nekik, márpedig a Charlotte mostanában nem a motiváltságról és a harcosságról híres. 

Miami Heat - New York Knicks 00:30

Érdekes a helyzet, mert bár a Heat a minél jobb playoff-helyért, a Knicks pedig maximum a jobb szájízért küzd, nem lefutott a küzdelem még annak ellenére sem, hogy a Miami most két nagyon szoros és nagyon értékes győzelemből érkezik. Ugyanis a New Yorknál is történt valami és Beasley-ék megnyerték az előző két találkozójukat, méghozzá mindkettőt simán, így egyrészt jobb morállal, másrészt jogos reményekkel érkeznek meg Floridába - igaz, idegenben továbbra sem láttuk őket nyerni már nagyon régóta. Ez lehet a döntő faktor, a hazaiaknál ugyan Wade és Whiteside még mindig sérült, de ezt a Lakers és a Nuggets ellen is ellensúlyozni tudták, most elvileg jóval gyengébb ellenfél ellen kellene ezt reprodukálni. 

Chicago Bulls - Denver Nuggets 01:00

Nehéz mit írni a Denverről, mert kérdés nélkül kötelező a győzelem a társaság számára ezen a mérkőzésen, de az volt már az előző kettőn is, mégis mindkettőn kikapott a gárda. Most ismét az a helyzet, hogy egyszerűen nem lehet hibázni, különben ezen az idegenbeli túrán elúszik Jokicsék rájátszása, hiszen már most is mérhető lépéshátrányban vannak a playoff-helyekhez képest. A Bullsnál is egyértelműen jobbak, főleg hogy a hazaiaknál Dunn, LaVine és Markkanen még most sem bevethető, így pedig azért nehéz dolguk lesz Valentine-éknak - ha itt sem nyer a Nuggets, akkor nagyon komoly bajban van.

Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 01:00

A Clippers back-to-backet vív, ráadásul elég gyenge formában van, sorozatban negyedszer is vereséget szenvedett előző este - emellett idegenbeli túrát is teljesít és Lou Williams arról beszélt, hogy nem minden csapattag érzi át a helyzet súlyát. Most mindenképpen nyerniük kellene, de leginkább csak DeAndre Jordan és a Bucks hiányposztja szól mellettük, egyébként a pihentebb, hazai pályán játszó Milwaukee-nak jó esélyei vannak - igaz, védekezésben, stabilitásban ők is messze vannak az ideálistól. Új sérültek egyik oldalon sincsenek, Tobias Harris nem 100%-os, de valószínűleg ott lesz a parketten. 

New Orleans Pelicans - Indiana Pacers 01:00

Érdekes meccs lehet, a Pelicans ugyanis a "tripleheader" közepén van, magyarul back-to-back-to-backet vív - előző este a Dallast gyűrték le nagy csatában és nem túl meggyőző játékkal, kérdés, hogy most mire lesznek képesek. Túl sok hiba nem fér bele, főleg arra tekintettel, hogy holnap is játszaniuk kell, de a frissebb Pacers ellen azért elég nehéz kosárlabdázni: amint felszívják magukat Oladipóék hátul, onnantól nagyon komoly koncentráció és agresszivitás kell ahhoz, hogy meg lehessen fogni őket. A vendégek legutóbb a Lakerst verték meg két vereséget követően, de nekik is akadtak azért gondjaik mostanában, Domantas Sabonis még mindig sérült, a hazaiaknál viszont Jrue Holiday játékára van esély. 

San Antonio Spurs - Washington Wizards 02:30

Kiváló formába lendült a San Antonio, sorozatban négy meccset nyert és elindult felfelé a társaság, most pedig hazai pályán ismét esélyesnek számít ezen a találkozón - igaz, a Wizards három napot pihenhetett, előtte pedig a Pacerst és a Celticset is legyőzte. Kérdés, hogy mennyire lesznek frissek és energikusak Bealék, mert azért fogható ez a Spurs, ha a fővárosiak fel tudják törni a védekezést és tudnak kezdeni valamit LaMarcus Aldridge-zsel - a hazaiak erőcsatára extra formában van mostanában és nem nagyon látni, hogy mi lesz ellene a Washington recepte. A győzelem mindkét csapat számára fontos lenne, meglátjuk. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus