A Spurs ellen debütál a megújult Wolves

Újabb rangadó vár a Bostonra, ismét pályán a Houston - tizenegy meccset rendeznek hajnalban, nézzük, hogy mire számíthatunk!

 

Washington Wizards - Philadelphia 76ers 01:00

Kisebb sérültek mindkét oldalon vannak, a hazaiaknál John Wall, a vendégeknél Joel Embiid nincs tökéletes állapotban, de gyakorlatilag biztos, hogy mindketten ott lesznek a szezonnyitón - igaz, Embiid perclimittel kezdi az idényt. Az izgalmasabb csapatnak persze így is a Sixers tűnik, hiszen Markelle Fultz és Ben Simmons is debütál élesben, ráadásul a várakozások szerint a Wizards közvetlen riválisuk lehet majd a szezon során, bár az azért kérdéses, hogy a sok fiatal vezéregyéniség hogyan fog működni elsőre. A Washington összeszokottabb, a Wall-Beal páros évek óta büntet, így bár Markieff Morris nincs, a helyét az előszezon során előlépő Jason Smith is be tudja tölteni, ezzel aligha lesznek gondjaik. 

Detroit Pistons - Charlotte Hornets 01:00

A Charlotte-nál Nic Batum dőlt ki az előszezon során, és Michael Kidd-Gilchrist is sérült, az ő játéka kérdéses, de a két újonc, Dwayne Bacon és Malik Monk hozta magát a felkészülés során - ráadásul Jeremy Lamb is segíthet, darabra megvannak ezen a poszton, a két fiatal pedig legalább több játéklehetőséget kaphat. A Pistonsnál Stanley Johnson nem teljesen egészséges, de náluk leginkább az a kérdés, hogy mit mutat Reggie Jackson, mert az irányító nem sok hasznos dolgot csinált az előszezonban, Ish Smith sokkal jobban játszott. Szintén érdekes lehet még a két center, Andre Drummond és Dwight Howard csatája, előbbi mutatott olyan jeleket, hogy javulhat a büntetőzése...

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 01:00

Egyik csapatnál sincs sérült, de így sem ez lesz a legjobban várt mérkőzés a játéknapon - valószínűleg egyikük sem lesz ott majd a rájátszásban. A Pacers új kezdője produkált biztató dolgokat a felkészülés alatt, de a Netsnél is egész jól nézett ki a Russell-Lin hátvédpáros, rájuk építhetnek elsősorban támadásban. Otthon azért Oladipóék talán esélyesebbnek számítanak, mindenesetre abszolút sötétségben tapogatózunk mindkét csapattal szemben, így elég nehéz megmondani, hogy mit várhatunk. 

Orlando Magic - Miami Heat 01:00

A hazaiaknál Terrence Ross, a vendégeknél Josh Richardson bajlódik kisebb sérüléssel, Rodney McGruder viszont biztosan nem lesz ott a Heatnél - igaz, így is megvan az a játékuk, amire építhetnek és amivel sikeresek voltak az előző szezon hajrájában. A Magicnél úgy tűnik, hogy több munka van, bár a keret nagy része egyben maradt, Aaron Gordon pedig kiválóan játszott az előszezonban, de elsőre csak a hazai pálya szól mellettük - ha tudja hozni a gyors, mégis kontrollált játékát a Miami, amihez Dragic vagy Waiters hozzá tudja tenni a maga extráját, akkor a vendégek felé billenhet a mérleg nyelve. 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 01:30

A lehető legrosszabb forgatókönyv szerint indult a Celtics szezonja, Gordon Hayward öt perc után boka- és sípcsontsérülést szenvedett, majd el is veszítették a Cavs elleni rangadót, így rossz lelkiállapotban játszhatnak egy back-to-backet a szintén jó erőkből álló Bucks ellen. A vendégek nem villogtak az előszezonban, de elég sok volt a hiányzójuk, most viszont (természetesen Jabari Parkeren kívül) csak Greg Monroe nem 100%-os, de az ő játékára is van esély. Giannis Antetokounmpóra nagyon vigyáznia kell a Bostonnak, de ez a feladat most két fiatalra, Jaylen Brownra és Jayson Tatumra marad, LeBron James után újabb nagyon komoly fába vágják a fejszéjüket. A Celticsnél Marcus Morris sem egészséges, illetve az azért kérdés, hogy hogyan reagálnak a back-to-backre ilyen helyzetben a gyors, agresszív, de a védekezését csak kereső Milwaukee-val szemben - papíron a vendégek emberei megvannak Irvingre, kérdés, hogy ezt kamatoztatni tudják-e. 

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 02:00

Az előzetes várakozások szerint a Pelicans ott lehet a playoffban, a Memphis viszont aligha, így az esélyek ezúttal a vendégek mellett szólnak előzetesen - igaz, Rajon Rondo sérült, és a New Orleans azért okozott párszor csalódást az elmúlt években. Anthony Davis és az ex-Pelikán, most már Grizzli Tyreke Evans játéka is kérdéses, de valószínűleg mindketten ott lehetnek majd a parketten, és nagy kérdés, hogy a vendégek magasember-párosával mihez kezd Marc Gasol, hogyan alakul a Conley-Holiday csata egyes poszton, illetve hogy melyik együttesnek sikerült összeraknia a védekezést az első mérkőzésre. A Memphisnél Ben McLemore és Wayne Selden biztosan nem léphetnek majd pályára.

Dallas Mavericks - Atlanta Hawks 02:30 

A Mavsnél Seth Curry sérült, de az ő fő projektjük most egyébként is újonc irányítójuk, Dennis Smith Jr. fejlesztése lehet, hátvédposzton pedig elég jól állnak - Curry helyét Ferrell vagy akár Barea is átveheti a kezdőben, így megtartva az alacsony szerkezetet. Érdekes lehet majd Dirk Nowitzki centerben a teljesen más stílusú Dedmonnal szemben, kérdés, hogy a német vagy Nerlens Noel lesz-e jó megoldás, illetve az is érdekes lehet, hogy a Hawks alacsony szerkezete hogyan idomul a Mavséhez - mindkét együttes erre esküszik jelenleg. 

Utah Jazz - Denver Nuggets 03:00 

A Denver nagyon izgalmas csapat lehet idén a Millsap-Jokics magasember-párossal, a hátvédsorból kellő támogatásban részesülve, de a védekezésük tavaly és Millsappel együtt az előszezonban is rémesen nézett ki, ami nem biztos, hogy belefér a Jazz ellen. Rudy Gobert és Derrick Favors ellen nehéz dolguk lesz Jokicséknak, márpedig ha a francia center megállítja a Denvert a festékben, akkor azért a periméteren is izzadhatnak Bartonék. Támadópotenciálban szakadéknyi a különbség a vendégek javára, a csapatvédekezés viszont a Jazz mellett szólhat még úgy is, hogy a Hill-Hayward páros távozott a tavalyi rendszerből. 

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 03:30

Ez gyakorlatilag egy nyugati rangadó lesz, hiszen a Spurs mindig élcsapatnak számít, a Wolves pedig a Butler-Towns párosra építve idén már szintén minimum a playoffig szeretne eljutni, ezt rögtön egy nagy skalppal alapozhatják meg. Az rögtön egy érdekes kérdés lesz, hogy ki fogja meg Townst a palánk alatt, de az is, hogy a Butler-Wiggins duóval mihez kezd a San Antonio, hiszen Kawhi Leonard nem lesz ott a pályán, mint ahogy Tony Parker sem. A Wolvesnál valószínűleg Taj Gibson lesz a kezdő négyes, ő sok terhet levehet Towns válláról és limitálhatja LaMarcus Aldridge-et is, akin nagyon sok fog múlni a Spurs támadójátékát tekintve. 

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 04:00

A Blazers alapja együtt maradt, a Sunsnál viszont továbbra is a fiatalok fejlesztése folyik, draftoltak idén is komoly potenciállal bíró játékost, alighanem őket fogják erőltetni ezúttal is - a rutinosabbak körül Jared Dudley sérült, míg Alex Len (hogy ő rutinosnak számít-e, azt mindenki döntse el maga) játéka egyelőre kérdéses. A vendégeknél Noah Vonleh sérült, CJ McCollumot pedig egy meccsre eltiltották, de mivel ők idén a rájátszást célozzák meg, nyerniük kellene Phoenixben, az előszezonban rengeteget hibázó Bookerék ellen pedig erre meg is van minden esélyük - a pontokkal aligha lesz gond ezen a találkozón. 

Sacramento Kings - Houston Rockets 04:00

Bravúrgyőzelemmel kezdte a szezont a Rockets, hiszen a negyedik negyedben fölénybe kerültek a bajnok GSW otthonában, és szoros végjátékban meg is tudták verni Curryéket. Ezek után ugyan back-to-backet játszanak idegenben, de önbizalommal telve utazhatnak át Sacramentóba, ahol teljesen új csapat épül, és ahol Zach Randolph, valamint Bogdan Bogdanovics is sérüléssel bajlódik - igaz, valószínűleg azért játékra alkalmasak lesznek mindketten. A Houstonnál Chris Paul helye és szerepe egyelőre nem volt letisztult a Warriors ellen, most ezen dolgozhatnak leginkább, feltéve, hogy térdsérülése ellenére játszani fog - az mindenesetre az ilyen back-to-backeknél nagy előny számukra, hogy sem neki, sem Hardennek nem kell megszakadnia. A Kingsnél még nagyon sok munka van, az előszezonban is teljes volt a káosz a rotációt tekintve, tele vannak ígéretes fiatallal, de az komoly bravúr lenne még a pihentségük ellenére is, ha meg tudnák verni a Houstont. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus