A Suns lesz az áldozati bárány a Warriors oltárán?

A Suns ellen köszörülhet csorbát a GSW - a Bulls duplázhat Dallasban - Portland-Miami dobópárbaj - a Raptors az Atlantát nullázhatja le

Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets 23:00

Két nap eltéréssel csap össze a két gárda, az „odavágón” a Bucks Antetokounmpo és Parker jó játékával, a kiegészítők parádés triplázásával győzött 111-93-ra. A Nets sem a palánkok alatt, sem a periméteren nem tudta megnehezíteni ellenfele dolgát, tükörsima vereséget szenvedtek otthon, és nem igazán látszik, hogy miben tudnának változtatni ahhoz, hogy győzzenek. A görög mindenesre nincs opciójuk, mert bár Rondae Hollis-Jefferson visszatért, így is nagy lyukak tátonganak a kinti védekezésükben. Egy lehetőségük van, előre menekülni, és elvileg meg is vannak azok a játékosaik, akik lelkiismeret nélkül képesek dobni, dobni és dobni – a hatékonyság persze már más kérdés…

Charlotte Hornets – Minnesota Timberwolves 01:00

A Timberwolves két szoros vereséget szenvedett a a New Yorktól az elmúlt napokban, nincsenek rossz formában, csak éppen képtelenek a végjátékban a maguk javára billenteni a mérleget. Visszatérő probléma ez, és sajnos a Hornets nem az a csapat, amelyik lágyszívűen engedi őket magukra találni. Idén nem annyira látványos a Charlotte menetelése leginkább Marvin Williams sorozatos egészségügyi gondai miatt, azonban olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amit szívesen látna Tom Thibodeau is csapatától, a Wolvestól: rossz játékkal is képesek nyerni. Towns gyorsasága ezúttal valószínűleg annyira nem fog érvényesülni, inkább a palánk alatt lehet keresnivalója, ezzel mindössze az a gond, hogy center létére ő a legstabilabb tripladobó a Minny kezdőcsapatában. Nem segíti őket a back-to-back sem, összességében esélyesebb a Hornets. 

Toronto Raptors – Atlanta Hawks 01:30

Óriási formában van a Toronto, egy meccsre állnak a keleti éllovas Clevelandtől, 24 órával korábban a Lakerst tömték ki 113-80-ra. A back-to-back nem lehet gond, hiszen nem kellett megszakadniuk, nem kellett utazniuk, ráadásul a védekezés egyik alapja, DeMarre Carroll pihenhetett is. Az Atlantánál jelenleg minden gond, nincs védekezésük, nincs támadójátékuk, esetleges a padjuk, borzasztó formában vannak, és még Paul Millsap, a gárda egyik alapembere is sérült. Nincs sok esélyük a brutálisan védekező Raptors ellen, a DeMarre Carroll vezette periméter-védekezés akát teljesen képes lehet megfojtani a kiscsatár egykori csapatának játékát, és akkor még a hátvédek támadásbeli "szintkülönbségéről nem is beszéltünk. 

Philadelphia 76ers – Boston Celtics 01:30

A Boston centere, Al Horford parádézott DeMarcus Cousins ellen 24 órával korábban, a csapat pedig fontos győzelmet aratott hazai pályán. Talán egy kicsit fáradtak lehetnek, mert végig szoros volt az összecsapás - a fásultság lehet a Philly egyetlen esélye, csak éppen a Sixers is back-to-back játszik. Horfordnak elvileg lesz dolga most is az Embiid-Okafor duóval, de nagy kérdés, hogy Embiidet pályára engedik-e az orvosok. Ha nem, akkor gyakorlatilag esélytelen a Sixers, de Embiiddel felállva is csak a Boston ronthatja el ezt a mérkőzést. 

Memphis Grizzlies – Los Angeles Lakers 02:00

Két olyan gárda találkozik, ahol kulcsemberek sérültek, de ettől nem omlott össze a játékuk, sőt, meglepetés-győzelmeket szállítottak. A Grizzlies hozza a szokásos grit-and-grind játékát, harapnak minden labdára, elöl pedig elsősorban Marc Gasolban bízhatnak, aki Conley kiesése után egyszemélyben a védekezés és a támadás alapembere is, Tony Allennel gardírozzák a csapat fiataljait. A Lakersben Russell és Young maródi, ők annyival tartanak hátrébb, hogy közel sem annyira kiforrott a csapat játéka és kultúrája, így néha becsúszik egy olyan bukta, mint 24 órával korábban Torontóban. Láthatóan azt a meccset hamar elengedték, hogy a Grizzliesre koncentrálhassanak. Szoros meccs várható, mert egyik csapat sem szórja mostanában a pontokat, talán a jobb csapatvédekezés miatt esélyesebb a Memphis. 

Dallas Mavericks – Chicago Bulls 02:30

Lendületből érkezik a Bulls, hiszen otthon verték meg a bajnokot, így biztos, hogy a lelkesedéssel nem lesz gond. Valószínűleg a játékkal sem, a Chicago olyan szinten dominálja idén a festéket, ami ellen kevés lesz a Dallas. Nowitzki megint sérült, a Mavs most azzal próbálkozik, hogy lassítja a játékot – ez egyébként hatásos lehet a Chicago ellen is, mert ki tudják őket ejteni a ritmusukból. Ha azonban a Chicago figyel erre és maradt még a tankban a back-to-back második felére, akkor simán győzhetnek itt is – Rajon Rondón sok fog múlni, ami azért hátrány a vendégeknek, mert az ő játékának fényét és árnyoldalait is jól ismeri a Dallas edzői stábja. 

Utah Jazz – Denver Nuggets 03:00

A Jazz meglepő vereséget szenvedett otthon a Miamitól, pedig a liga egyik legkeményebben védekező csapatát tisztelhetjük bennük – az szinte garantált, hogy még egyszer nem fognak lazítani saját közönségük előtt, és az első pillanattól kezdve nekiesnek a Nuggetsnak. A vendégek 24 órával korábban lélekölő vereséget szenvedtek Denverben a Houstontól, ha bennük maradt a pofon, akkor komolyabb ellenállásra nem lesznek képesek. Ha viszont felpaprikázzák magukat, akkor lehet némi esélyük a Jazz ellen, mert fontos játékosok (George Hill és Rodney Hood) hiányozhatnak a periméterről. 

Portland Trail Blazers – Miami Heat 04:00

A Miami három periméter-játékosa, Winslow, Waiters és Josh Richardson nélkül is remekel nyugati túráján, hiszen Denverben, majd nagyobb meglepetésre Utahban is győzni tudott. Goran Dragic nagyszerű formában tért vissza könyöksérülése után, az ő tempójára építve (no meg Hassan Whiteside védekezésére) kellemetlen ellenfél jelenleg a Heat, és a Portland hiába tömte ki 131 ponttal legutóbb a Pacerst, nem mehetnek biztosra. A Blazers védekezése ugyanis a liga egyik leggyengébbje, egyszerűen képtelenek huzamosabb ideig összeállni hátul, és innentől kezdve csak a dobófesztiválban bízhatnak. A Miami viszont képes jól védekezni kint és bent is, ráadásul a padjuk tele van olyanokkal, akiknél kiszakadhat a zsák – ha ez megtörténik, akkor vendéggyőzelem várható. 

Golden State Warriors – Phoenix Suns 04:30

Óriási meccsen, kétszeri hosszabbítás után szakadt meg a Warriors 12 meccses sikersorozata, de ismerve Curry-éket egy újabb hasonlót akarnak felépíteni. A GSW nem nagyon kap ki kétszer egymás után, a Suns pedig mindössze 3-8-cal áll idegenben – mondhatni, hogy ideális ellenfél, pláne azért, mert Kevin Durantre gyakorlatilag nincs opciójuk, Draymond Green pedig a Suns nagyembereinél nagyobb spílereket szokott reggelizni. Nagy meglepetés lenne, ha győzne a Suns, ehhez mindhárom kisemberüknek (Bledsoe, Booker, Knight) egyszerre kellene jól játszania – ilyen még nem nagyon történt idén…


A mérkőzésekhez élőképes streameket itt találhattok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus