A Warriors a Clippers otthonában is nyerni tudott

Szoros végjátékot nyert a GSW a Staplesben - újabb rangadót hozott a Nets - Leonard emlékeztette a Heatet - a Pistons lenyomta az Atlantát

Sorozatban tizedik győzelmét is megszerezte a ligaelső Golden State az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) keddi játéknapjának rangadóján, ezúttal a Clippers otthonából távoztak győztesen Curry-ék. Kawhi Leonard sokoldalú játékával verte a címvédő Spurs a Miamit, a szokatlan rotációt alkalmazó Atlanta kikapott a jól játszó Detroit otthonában, a Brooklyn pedig újabb kulcsmeccset nyert meg, ezúttal a Pacers volt az áldozat. Lássuk a részleteket!

A játéknap legfontosabb jeleneteit videós rovatunkban összegyűjtöttük!

Brooklyn Nets – Indiana Pacers 111-106

Az utolsó percben dőlt el. Bár végig előrébb járt a Brooklyn, a Pacers folyamatosan látótávolságon belül tudott maradni és a 28 pontos George Hill vezérletével a hajrához is reális esélyekkel érkeztek meg. 105-100-as Nets-vezetésnél aztán az irányító nem jó döntést hozott, hiszen kipasszolta a labdát Hibbertnek, a center pedig elvállalta az üres triplát, ami még a gyűrűt is messzire elkerülte – a túloldalon Joe Johnson hármasa viszont beakadt, ezzel végleg eldőlt a találkozó.

Minden egyben van. A szezon során először nyert sorozatban négy mérkőzést a Nets és mondhatni, hogy a legjobbkor lendültek topformába. Brook Lopez (24 pont, 11 pattanó) „megette” Roy Hibbertet is (7 pont, 3/11 mezőnyből, 3 pattanó), Joe Johnson ismét 21, Alan Anderson pedig húsz pontot rámolt be, ültek a triplák és bár a védekezésükön akadtak lyukak, George Hillt leszámítva senkinek nem engedtek túl sokat. Még a vereségnél is nagyobb baj a vendégeknek, hogy CJ Miles bokája hat perc után feladta a harcot és Stuckey csuklója sincs rendben…

A Nets legjobb dobói: Lopez 24, J. Johnson 21/9, Anderson 20/9
A Pacers legjobb dobói: G. Hill 28/12, West 14, Scola 13, Watson 13/6

Detroit Pistons – Atlanta Hawks 105-95

Különleges rotáció mindkét oldalon. A hazaiaknál Greg Monroe hiánya miatt Joel Anthony kapott ezúttal is komolyabb szerepet, Reggie Jackson kisebb betegsége miatt minden negyedben „kötelező” pihenőre vonult, így Dinwiddie és Lucas III kapta meg a lehetőséget – előbbinek kiment a bokája, utóbbi viszont 15 pontot rámolt be. A keleti listavezetőnél mindkét félidő elején a kezdőötös játszott, majd sort cserélt Budenholzer és mind az öten leültek – nem igazán érdekelte a végeredmény, csak a rotáció betartása, az első sor minden tagja 23 perc 44 mp-et, a második sor minden tagja 24 perc 16 mp-t volt pályán.

Lucas nyerőember lett a végén. Reggie Jackson a vázolt okok miatt 22 percet töltött parketten, de már félidőre tíz gólpassznál járt – igaz, ehhez csupán egyet tudott hozzátenni később. A negyedik negyedben is le kellett ülnie, a szoros meccset viszont ekkor eldöntötte a csereirányító: Lucas 15 pontjából 11-et ebben a periódusban szórt, mellette a 22 pontos, 13 pattanós Drummond és a Prince-Butler páros is a legjobbkor talált be. A Hawksnál Sefolosháék nem erőltették a hajrát, a védőspecialista 19 egységet szórt be, de hiába játszottak jól a kezdők is, most nem volt tényező a győzelem a vendégcsapat számára.

A Pistons legjobb dobói: Drummond 22, Caldwell-Pope 18/9, Lucas 15/3
A Hawks legjobb dobói: Sefolosha 19/6, Horford 16, Mack 12

Miami Heat – San Antonio Spurs 81-95

Leonard felidézte a tavalyi döntőt. A Spurs mindenese elöl-hátul az őrületbe kergette a Miamit az előző szezon fináléjában és most is hasonló teljesítményt nyújtott. Egyrészt berámolt 22 pontot 8/13-as mezőnymutatóval, leszedett mellé kilenc lepattanót, ráadásul védekezésben is extra volt: kiosztott két blokkot, ellopott négy labdát és 6/20-as mezőnymutatón tartotta Dwyane Wade-et. Ez utóbbival gyakorlatilag meg is nyerte a mérkőzést, mert Dragic villanásain kívül nem maradt fegyver a hazaiaknál, csupán 40%-kal dobtak és összesen mindössze 11 (!) gólpasszt osztottak szét.

Minden nyitott. A Spurs sorozatban negyedik győzelmével fél meccsre van a Clipperstől és kettőre a Houstontól, utóbbi már a nyugati harmadik helyet jelentené számukra. A Heat továbbra is hetedik keleten, de már csak fél meccs az előnyük a száguldó Brooklyn előtt és csak egyetlen találkozóval vezetnek a 9. Bostonnal szemben – bár Whiteside és Andersen már bevethető, Luol Deng is kellene ahhoz, hogy ellen tudjanak állni az üldözők rohamának.

A Heat legjobb dobói: Dragic 19/3, Wade 15/3, Chalmers 10/6, Whiteside 10
A Spurs legjobb dobói: Leonard 22/3, Parker 16, Duncan 12

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 106-110

Sokat hibázott a Clippers a végén. 103-102-re módosult az állás a hajrában, amikor DeAndre Jordan mindkét büntetőjét értékesítette (!), de Barnes faultolta Iguodalát a sarokban, aki mindhárom lehetőségét bedobta a vonalról. Ez után a Clippers két triplát és egy tempót is elrontott, majd Paul betörésből betalált, de 12 mp-cel a vége előtt kicsúszott a kezéből a labda az oldalbedobásnál, így a GSW jöhetett – a Splash Brothers büntetőivel innen már kiharcolta sorozatban tizedik sikerét a ligaelső.

Leadta az előnyt a Los Angeles. A megállíthatatlan Blake Griffin (40 pont, 16/25 mezőnyből, 12 pattanó, 5 gólpassz, 3 blokk) vezérletével jól kezdtek a hazaiak és mivel Paul is fellépett mellé, 19 perc után 44-27-re vezetett is Doc Rivers csapata. Innen állt fel a GSW, a Curry-Thompson páros zsinórban 19 pontot szórt be a harmadik negyedben, ezzel fordítottak a dolgok menetén és mivel a hazaiak cseresora összesen 12 egységet tett a közösbe, nem tudták megtolni csapatuk szekerét. A Griffin-Paul duón kívül más nem tudott érdemi ponttermést szállítani a Los Angelesnél, a vendégek viszont Draymond Green nélkül is megtalálták a lehetőségeiket – a Clippers sorozatban hét győzelem után kapott ki.

A Clippers legjobb dobói: Griffin 40, Paul 27/3, Redick 14/4
A Warriors legjobb dobói: Curry 27/12, Thompson 25/9, Lee 17

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus