Andrew Wiggins dudaszós kosara süllyesztette el az OKC-t

Drámai végjátékot hozott a Thunder és a Wolves meccse - megvan a Pelicans első sikere - megsérült Dennis Schröder. 

Nagy kosárra nagy kosár volt a válasz az Oklahoma City és a Minnesota drámai végjátékában az észak-amerikai kosárliga (NBA) ma hajnali rangadóján, de az utolsó szó Andrew Wigginsé és a Wolvesé lett: egy palánkról, a dudaszó pillanatában bevágódó óriási triplával tudtak nyerni a vendégek. A Brooklyn közben megszerezte idei második, a Pelicans pedig idei első sikerét, az Atlantánál viszont sérülést szenvedett Dennis Schröder. 

Visszajátszás c. videós rovatunk a legfontosabb jelenetekkel, legnagyobb egyéni teljesítményekkel és hosszabb összefoglalókkal ide kattintva megtekinthető!

Brooklyn Nets - Atlanta Hawks 116-104

Jól kezdi a szezont a Nets. Második hazai mérkőzését is megnyerte a Brooklyn, a támadójáték megint nagyon jól nézett ki, a védekezés pedig most elégnek bizonyult a sikerhez. Remekelt az ex-atlantai DeMarre Carroll, kiválóan szállt be Trevor Booker és az öt blokkot kiosztó újonc Jarrett Allen, de a győzelmet a hátvédsor intézte elsősorban: D'Angelo Russell (16 pont, 7 lepattanó, 10 gólpassz), a másodéves Caris LeVert (16 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) és a padról húsz ponttal beszálló Allen Crabbe is nagyon komoly károkat okozott az Atlantának. Vezérletükkel az elvesztett első negyed után egyértelműen fölénybe kerültek a hazaiak, a két középső játékrészt húsz ponttal nyerték meg és az is belefért, hogy a negyedik negyedben meginogjanak egyszer - ugyan utolérte őket a Hawks, de megint megrázták magukat és lehozták a végjátékot. 

Schröder megsérült. Nem játszott jól a Hawks motorja (5/22 mezőnyből), de ennél is nagyobb baj csapata számára, hogy három és fél perccel a mérkőzés vége előtt megsérült a bokája - sántítva jött le a pályáról és nem tudott visszatérni, kérdés, hogy mekkora a probléma. Irányítója nélkül aztán minden esélyét elvesztette az Atlanta, hogy megnyerje ezt a találkozót, 99-106-nál dőlt ki Schröder, onnan már lemenedzselte a helyzetet a Nets - a vendégeknél egyénileg nem is igazán lehet kiemelni senkit, csak Belinelli tűzereje, illetve az újonc John Collins dupla-duplája (14 pont, 13 lepattanó, közte hat támadó) dicsérhető.

A Nets legjobb dobói: Crabbe 20/12, Carroll 17/6, Russell 16/3, LeVert 16
A Hawks legjobb dobói: Belinelli 19/9, Schröder 17, Bazemore 16

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 113-115

Anthony megnyerte? Ja nem, Wiggins nyerte meg. A mérkőzés első három negyedében a Minnesota játszott fölényben, majd az utolsó játékrészt nagyon összerakta az OKC és 38-27-re behúzta, de végül ez sem lett elég a győzelemhez. A hajrá nagyon hektikusra sikerült, Russell Westbrook triplája után egállal mentek neki a felek az utolsó fél percnek, de kilenc másodperccel a vége előtt érkezett Karl-Anthony Towns duplája, amivel a siker kapujába került a Wolves. Az időkérés után azonban Westbrook odatolta a labdát Carmelo Anthonynak, aki elsüllyesztett egy clutch triplát négy másodperccel az órán, a Minnesotának pedig már nem maradt időkérése - Andrew Wigginsnek viszont ez is elég volt ahhoz, hogy átrohanjon a labdával az ellenfél térfelére és nagyon messziről, a palánk segítségével, a dudaszó pillanatában megnyerje csapatának ezt a hihetetlen végjátékot. Wiggins egyébként is remekelt (27 pont, 7 lepattanó, 4 gólpassz), de Towns (27 pont, 12 lepattanó), Jeff Teague (19 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz) és Jimmy Butler (15 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) is villogott, a kezdőötös Taj Gibsonnal kiegészülve egészen kiválóan működött.

Valami még nem teljesen kerek. Russell Westbrook javította előző esti gyenge játékát és 31 ponttal, valamint 10 gólpasszal dupla-duplázott, hozta magát Carmelo Anthony és Steven Adams is bedobálta, amit be kellett neki, negatívumok azonban most is bőven akadtak a Thundernél. Paul George pocsékul játszott, a védekezés egyénileg és csapatban is nagyon gyengére sikerült, a lepattanózást simán elvesztették, felállt védelem ellen pedig eléggé erőlködtek - akkor tudtak eredményesek lenni, amikor képesek voltak rohanni, egyébként még nem volt elég egyértelmű a játék. A Westbrook-Anthony páros klasszisa persze kis híján így is megnyerte a meccset és csak egy óriási Wiggins-extra miatt úszott ez el, de végül két nap alatt másodszor is kikapott a társaság, így 1-2-es mérleggel fogadja George korábbi csapatát, az Indiana Pacerst. 

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 31/15, Anthony 23/6, Adams 17
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 27/6, Wiggins 27/6, Teague 19/3

Los Angeles Lakers - New Orleans Pelicans 112-119

Megvan az első. Idei első győzelmét aratta a Pelicans, de ez sem jött könnyen: hiába került tíz pont feletti előnybe pár perc alatt a társaság és hiába őrizte ezt a harmadik negyed hajrájáig, ott megint jött egy hullámvölgy és egy 27-4-es futást engedtek a Lakersnek a vendégek. Négy perccel a vége előtt hátrányban is volt már a gárda, de még egyszer fel tudta magát szívni, egy 11-0-s etappal felelt és végül megnyerte a mérkőzést, méghozzá ezúttal nem csak két emberre kihegyezve, hanem a teljes csapat megtette a dolgát. Anthony Davis (27 pont, 12 lepattanó, 3-3 gólpassz, labdaszerzés és blokk) és DeMarcus Cousins (22 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz, 2 blokk) ezúttal is tarthatatlan volt, de most felnőtt melléjük E'Twaun Moore, Jrue Holiday, Ian Clark, sőt, a frissen igazolt Jameer Nelson is a periméterről - utóbbi a hajrában egy clutch triplával jelentkezett és Alvin Gentry szerint már ezzel megszolgálta a szerződését...

Volt tűzerő a Lakersben. Ugyan Lonzo Ball ezúttal nem dobott jól (3/13 mezőnyből), de leszedett nyolc lepattanót és kiosztott 13 gólpasszt, pontszerzők pedig akadtak mások a gárdában: a padról Jordan Clarkson (24 pont, 10/18 mezőnyből, 5 gólpassz) és az újonc Kyle Kuzma (20 pont, 7/13 mezőnyből, 6 lepattanó) is extra játékkal szállt be, a kezdőben pedig az első két meccset eltiltás miatt kihagyó Kentavious Caldwell-Pope hajított egy húszast. A nagy felzárkózást döntően szintén ők vitték véghez, de akkor éppen a védekezés is jól működött, így rendszeresen le tudták indítani a New Orleanst - azonban 110-106-os vezetésük után sorozatban hat dobást rontottak el egy eladott labda mellett, ez pedig végül mégis borítékolta az újabb vereségüket. 

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 24/9, Kuzma 20/6, Caldwell-Pope 20/6 
A Pelicans legjobb dobói: Davis 27/3, Cousins 22/3, Moore 19/9

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus