Anthony folytatja sorozatát a Kings ellen?

A Knicks sztárja ma folytatná a Sacramento elleni szériáját - igazi rangadó nincs, de pályán a Thunder, Memphis és a Clippers is

A Knicks sztárja ma visszatér és folytatná a Sacramento elleni szériáját - igazi rangadó nincs, ráadásul a hét meccsből egyet el is halasztottak, de pályán a Thunder, Memphis, a Pelicans és a Clippers is. Nézzük, mire számíthatunk a mai hat összecsapástól!

Brooklyn Nets – Portland Trail Blazers

A mérkőzést elhalasztották hóvihar miatt. Április 6-án rendezik meg az összecsapást

New York Knicks – Sacramento Kings 01:30

A Sacramento zsinórban hat vereség után érkezik New Yorkba és most már egyértelmű, hogy a nyilvánvaló védekezésbeli gondok mellett mentálisan is elvesztette magát a csapat – Cousins és Gay sorra kapja a technikaikat és a kiállításokat. Ez még a Knicks ellen sem fér bele, a hazaiaknál ráadásul a két remeklő „tíznapos”, Galloway és Thomas mellé visszatér ma Carmelo Anthony is. A New York egy árnyalattal jobban védekezik már, a Kings viszont egyre kevésbé, az elmúlt hat meccsen már 107,8 pontot kaptak átlagban – ez különösen úgy rossz hír, hogy Anthony a legutóbbi három egymás elleni derbi mindegyikén 36 pontig jutott. Cousinsban mindenesetre reménykedhetnek a vendégek, a center 26,4 pontot és 13,9 lepattanót hozott átlagban az előző hét meccsén, a decemberi meccsen 39-ig jutott a Knicks ellen. Calderon valószínűleg kihagyja a mai derbit, így ismét igazi irányító nélkül lesz kénytelen kiállni Derek Fisher csapata.

UPDATE: ezt a mérkőzést is elhalasztották, március 3-án játsszák majd le.

Memphis Grizzlies – Orlando Magic 02:00

Jeff Green beépítése folyamatban van a Memphisnél, az elmúlt két meccsen már kezdőként kapott szerepet, legutóbb 18 ponttal csapata legjobb pontszerzője volt – a legproduktívabb Grizzlies-meccse azonban a Magic ellen volt, akkor 21-et szórt. Mellette Zach Randolph stabilan hozza a dupla-duplákat, zsinórban nyolcnál jár ebből a fajtából, mellé Conley és Gasol is hozza, amit kell – nem hangzik ez jól a Magic számára, akik az utóbbi kilenc meccsen 112,3 pontot engednek átlagban. Igyekeznek gyorsabban játszani, mint korábban, ennek sok szerzett, de sok kapott pont is a vége – ma ráadásul támadójátékuk alapja, Vucsevics Marc Gasollal néz farkasszemet, jó eséllyel nem fog dominálni. Ha Gasol ki tudja húzni a vendégek méregfogát, nem lesz kérdéses a találkozó, ha a Magic centere hozza a megszokottat, akkor sem biztos, hogy elég lesz…

New Orleans Pelicans – Philadelphia 76ers 02:00

Belendült a Pelicans, sorozatban három meccset nyertek Davisék és elkezdtek közeledni a nyugati 8. Suns felé – égetően szükségük van a mai győzelemre is, főleg úgy, hogy pár hete kikaptak a Sixerstől. Az erőcsatár 24,3 pontot és 10,4 lepattanót átlagol, tegnap pedig clutch végjátékkal vezette győzelemre csapatát a Dallas ellen. A Philly-t nagyon szétszedte a festékben a Memphis és a Davis-Asik párostól is hasonló várható – a 76ers egyébként is zsinórban öt vereségnél tart ismét, kétszer egymás után nehéz elképzelni, hogy megverjék a New Orleanst. Szintén komoly gond a vendégeknél az eladott labdák száma, 18,6-os átlagukkal vezetik a ligát, a Memphis ellen 24-szer szabadultak meg a játékszertől, ez pedig a gyorsan induló Pelicans ellen végzetes lehet.

Oklahoma City Thunder – Minnesota Timberwolves 02:00

Három győzelem után két vereséggel zárta idegenbeli túráját a Thunder, tegnap LeBron Jamesék ellen egy feszült, playoff-hangulatú rangadót buktak el – ma mindenképp javítani szeretnének otthon. Kevin Durant szerint napról napra jobb az összhang a csapaton belül és valóban jól néz ki az OKC, Waiters egyelőre ideálisnak tűnik a padról beszálló scorer szerepére. A Minnesota a liga legrosszabb mérlegével áll, pláne idegenben, viszont tegnap az Atlanta ellen egyáltalán nem játszottak rosszul. Pekovics visszatérésével Thaddeus Young átkerült kiscsatárba, ahol lubickolt, nagyon aktív játékkal 26 pontot szórt, ma Durant ellen kell bizonyítania. Bármennyire is vállalható a vendégcsapat támadásban, védekezésben továbbra is borzalmasak, nincs emberük sem Durantre, sem Westbrookra, így pedig az esélyeik is minimálisak.

Utah Jazz – Boston Celtics 03:00

A Jazz majdnem egy éve nem nyert három meccset egymás után, márpedig Haywardék ma erre készülnek – szerkezetileg mindenképpen előnyben vannak. A palánk alatti rotációjuk főleg védekezésben nagyon masszív, de bármelyik magasemberük képes bármikor tíz pont fölé menni – ezzel szemben a vendégeknél a valószínűleg a periméterre szoruló Sullinger az egyetlen, aki ponterős, védekezésben ő is súlytalan. A periméteren frissített Snyder vezetőedző, Trey Burke a padról hatékonyan száll be, az Exum-Ingles páros pedig eddig nagyon meggyőzően teljesít a kezdőben, velük kellene valamit kezdenie a Turnert leszámítva nagyon gyengén játszó Boston-hátvédsornak. A Boston a back-to-backek második felében 107,7 pontot enged átlagban, tegnap pedig a Golden State-től kaptak ki – ráadásul Olynyk továbbra sem bevethető centerposzton, ami tovább rövidíti a lehetőségeiket.

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 04:30

A Clippers határozottan előrelépett védekezésben, ma viszont elsősorban a támadójátékukkal nyerhetik meg a találkozót, hiszen a Denver védekezése „fasorban sincs”. A hazaiak az utóbbi 15 találkozójukon csak 97,8 pontot kapnak, ráadásul a harmadik leghatékonyabb támadógépezetet működtetik jelenleg – az elmúlt négy találkozójukon 50%-kal dobnak mezőnyből, 40%-kal tripláznak és 115,5 pontot szereznek. A Nuggets jóval 100 felett kap átlagban, nincs olyan elem, amit le tudnának védekezni, így pedig vérmes reményeik ma sem lehetnek. Ugyan elöl megvannak, főleg a periméteren erősek Afflalóék, viszont még belegondolni is rossz számukra, hogy mit művel ma velük a Griffin-Jordan duó belül – a center 88,4%-kal „dob” a legutóbbi hat mérkőzésen, ízekre szedik az ellenfeleket a festékben.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus