Az egyenlítésért lép pályára a Houston és a Boston

Idegenben szeretné behúzni harmadik sikerét a Milwaukee és a Golden State, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

 

Boston Celtics - Milwaukee Bucks 1:00

Kulcsfontosságú mérkőzés ez a Boston számára abból a szempontból, hogy az első meccsen elvett pálaelőny óta föléjük kerekedett a Milwaukee, kettőből kétszer szedte szét a védekezésüket és ha most nem tudnak válaszolni egy győzelemmel, akkor a kiesés szélére kerülnek 1-3-mal. Kíváncsian várhatjuk, hogy Brad Stevens elő tud-e még állni valamivel, mert a legalapvetőbb változtatások igazából legutóbb is megérkeztek, Kyrie Irvingben tudatosította, hogy hogyan is kéne támadni a pick-and-rollt, de aztán az irányító az első negyed után ezt mintha elfelejtette volna, védekezésben pedig egyszerűen nem volt megoldásuk a Bucks játékára. Most muszáj lépniük valamit, meglátjuk, hogy mi lesz az, de ami változást hozhat, az Marcus Smart esetleges visszatérése: a playoffban eddig nem láttuk a sérült hátvédet, de a hírek szerint már teljes értékű edzésmunkát végzett (sőt, támadóhibát is kiharcolt edzésen...), jól érzi magát és az ő személyiségére, keménységére nagy szüksége lenne a Bostonnak. A Milwaukee-nál Malcolm Brogdon továbbra is sérült, ő biztosan nem térhet még vissza, de reagálni nem is nekik kell jelenleg, hiszen ha hátul ugyanazt a munkát elvégzik, elöl Giannis Antetokounmpo hasonló teljesítményt hoz, a kiosztásokat pedig jó százalékkal beverik a társak, akkor ismét ők tűnnek favoritnak - ha pedig kikapnak, még mindig megvan a hazai pályájuk a folytatásra, nincs is rajtuk óriási nyomás.

A párharc állása: 2-1 a Bucks javára.

Houston Rockets - Golden State Warriors 3:30

Ebben a párharcban legutóbb megmenekült a Houston és egy újabb győzelemmel vissza is jöhetne a szériába a gárda, ha azonban kikap, azzal behajtja a fejét a bárd alá, onnantól a Golden State-en múlik, hogy mikor sújt le. A vendégeknek azért van min elgondolkodni, a Splash Brothers és főleg Steph Curry nagyon gyenge szériát fut, sérülés ide vagy oda, ennél biztosan több kell tőlük (tőle) ahhoz, hogy tovább tudjanak jutni, mert hiába Kevin Durant MVP-teljesítménye, ezt még ellensúlyozhatja a Rockets. A Warriors kispadjától sem ártana valami segítség, mert legutóbb csak negatívumot jegyezhettünk fel velük kapcsolatban, míg a Houstonnál többen is elő tudtak lépni, de azt azért tegyük hozzá, hogy mindezek ellenére csak hosszabbításban tudták legyűrni ellenfelüket James Hardenék. Nagy kérdés, hogy támadásban fenn tudják-e tartani ők az akkorit, mert hátul azért háromból háromszor limitálták jól a Warriorst, csak amikor elöl nem találták meg a jó megoldásokat, akkor bajba kerültek - mindenesetre a szezonjuk (és talán még annál is több) a tét, ha most kikapnak, majd 1-3-ról kiesnek, akkor továbbra sem tudják legyőzni a mumusukat és nem lesz mire mutogatni. Új sérült nincs, a meglevő problémák (főleg Curryé) viszont nem szűntek meg.

A párharc állása: 2-1 a Warriors javára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus