Az életben maradásért küzd az OKC és a Timberwolves

Otthon billentheti maga felé saját párharcát a Cavs és a Raptors - hajnalban továbbjuthat a Houston és a Utah is. 

Toronto Raptors - Washington Wizards 01:00

Nagyot fordult ez a párharc, mert a két hazai meccsen összeállt a Wizards és lebontotta a Toronto addig jól működő játékát, most pedig az a nagy kérdés, hogy képesek lesznek-e a kanadaiak visszatalálni a helyes útra saját közönségük előtt, vagy idegenben is képes irányítani az eseményeket a Washington. Itt elsősorban a támadójátékot lesz érdemes figyelni a Raptors oldalán, a kezdeti kiváló labdajáratás, türelmes játék után legutóbb már DeMar DeRozan egy-egyei jelentették az alapot, ez pedig biztos, hogy a vendégek malmára hajtja majd a vizet - John Wallék elkapták a fonalat, megjött az önbizalmuk és taktikailag is jól néztek ki legutóbb. Ami viszont még döntő faktor lehet, az a hazai pálya, a Toronto a liga legjobbja volt holtversenyben otthon az alapszakaszban, míg a Washington sorozatban nyolc idegenbeli playoff-meccset vesztett el, ezt egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni - ráadásul ne felejtsük, hogy akár DeRozan erőlködésével is lehet egy-egy meccset nyerni, akár éppen ezt is. 

A párharc állása: 2-2.

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 01:00

Sok mindenen túl vannak már a felek és igazából még mindig csak körvonalazódik, hogy hogyan is állnak egymással - az biztos, hogy a Cavs eddig kétszer egyenlített a párharcban és legutóbb vissza tudta venni az első meccsen elvesztett pályaelőnyét. Így LeBron Jamesék vannak kisebb fórban, de eddig mind a négyszer a Pacers ritmusában zajlott a küzdelem, bár voltak olyan időszakok, amit a Cleveland akarata érvényesült. Két kulcsfaktort emelhetünk ki, az egyik az, hogy a Cavs kiegészítő (és most már ott tartunk, hogy Jamesen kívül mindenki ide tartozik) személyzete tud-e legalább annyit hozzátenni, főleg támadásban, mint a negyedik meccsen, a másik pedig az, hogy akad-e egy vezér az Indianánál elöl, mert eddig akkor tudtak nyerni, amikor volt egy-egy extra teljesítményük támadásban. George Hill játéka egyébként megint kérdéses a hazaiaknál, edzeget, de még nincs igazán jó állapotban, meglátjuk, hogy hogyan érzi majd magát a mérkőzés előtt. 

A párharc állása: 2-2. 

Houston Rockets - Minnesota Timberwolves 03:30

Ez is érdekes párharc, de csak azért, mert a Rockets támadójátéka 14 negyedet szenvedett, majd egyet szárnyalt és ez is elég ahhoz, hogy 3-1-re vezessen az alapszakaszgyőztes - ez a fór pedig a pályaelőnyt is beleszámítva döntőnek tűnik. Nagy kérdés, hogy a Minnesota tud-e valamit lépni, taktikailag Tom Thibodeau nem igazán változtatott eddig sem, inkább csak annyi történt a két houstoni meccs után, hogy Butler és Towns magára talált, ezzel hoztak egy győzelmet és legutóbb is nagyon szorongatták Hardenéket, amíg nem kaptak 50 pontot egyetlen negyed alatt. Ezzel együtt a Rockets sem lehet nyugodt, mert ilyen negyedekre nem alapozhatnak Paulék, de ha a védekezésük egyben lesz, akkor még gyengébb napjukon is van bennük annyi "varázslat" elöl, hogy megoldják a feladatot és továbbjussanak hazai pályán. Jeff Teague biztosan ott lesz a pályán a kisebb ujjsérülése után és a térdproblémával bajlódó PJ Tucker is vállalni fogja a játékot a Houstonnál. 

A párharc állása: 3-1 a Rockets javára.

Oklahoma City Thunder - Utah Jazz 03:30

Itt a szakadék szélére került, sőt, ott is már csak fél kézzel kapaszkodik az OKC és azt a fél kezet is mindössze a hazai pálya jelenti Russell Westbrookék számára - annyira oktatófilmbe illően szedte szét őket az elmúlt meccseken a Jazz, hogy az 1-0-s kezdés után 1-3-ra áll már a párharc, zsinórban hármat nyert a Utah. Különösen a legutóbbi találkozó volt olyan, ami után közel reménytelen helyzetben van már a Thunder, mert ott aztán tényleg nagyjából másfél negyeden keresztül volt esélye a gárdának és sem taktikailag, sem máshogy nem lépett az égvilágon semmit eddig Billy Donovan és csapata - az összes reakció annyi volt a részükről, hogy még jobban felpörgött Westbrook és még hamarabb elkezdtek erőlködni, nem vártak vele a negyedik negyedig. Tegyük azért hozzá gyorsan, hogy ez a Westbrook-George kettős bárkit bármikor képes megverni, ha éppen olyan napja van, ha most pont egy olyan nap lesz, akkor életben is maradhat az OKC, illetve természetesen a Utah oldalán is jöhet egy rossz dobóforma, egy gyengébb este, vagy (ne legyen ilyen) sérülés is. Meglátjuk, mindenesetre új sérült jelenleg nincs, az eddigiek alapján pedig gyökeres változásra van szükség a hazaiak részéről ahhoz, hogy ne érjen véget a párharc hajnalban. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket itt, esetleg itt találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus