Az életéért harcol a Rockets

Ma három meccsel folytatódik az NBA rájátszása, először a címvédő Miami Heat a bicegő Jeffersonnal kiálló Charlotte-ot fogadja. A Dallas legutóbb nagyon közel állt a meglepetéshez, ma reményeik szerint egy jobb Nowitzkivel újra próbálkozhatnak, de Houstonban a legnagyobb a tét: ha nem tudnak ma nyerni, alighanem komoly gondok lesznek a csapat háza táján. Nézzük meg alaposabban, mi vár ránk ma éjjel!

Miami Heat- Charlotte Bobcats (01:00)

Az első találkozón egy bő félidőt bírt a Charlotte, de Al Jefferson állapota cseppet sem javult, nélküle pedig minimális a vendégek esélye Floridában. A center járógipszben érkezett meg a reggeli dobóedzésre, de állítása szerint pályára fog lépni este – mindenestre közel sem 100%-os az állapota. Nincs minden rendben a címvédőnél sem, Chalmers is kihagyta a mai edzést, ő a sípcsontját fájlalja, játéka kérdéses. Kulcskérdés lesz Michael Kidd-Gilchrist személye, az első meccsen alig negyedórát tudott fent maradni faultgondok miatt, viszont az alatt +8-as +/- mutatót hozott. Egy teljesen egészséges Jefferson nélkül nincs sok esélye a Bobcatsnek, de legutóbb sem voltak alárendeltek, Walkerből vagy Nealből (különösen, ha Chalmers hiányzik) könnyen kicsúszhat egy nagy meccs.

San Antonio Spurs – Dallas Mavericks (02:00)

Kiváló kinti dobóformájának köszönhetően egészen a hajráig meccsben volt a Mavs az első meccsen, pedig Dirk Nowitzki mélyen tudása alatt játszott. Splitterék remekül védték a festéket és nem volt sok kedv a vendégekben tesztelni őket, viszont csak tempódobásokkal nem lehet meccset nyerni a playoffban. Meg kell találniuk Nowitzki és Ellis dobásait, de hasonlóan eredményesen kell tüzelniük kintről is – közben pedig javulniuk kell védekezésben. Legutóbb Parker és Duncan gyakorlatilag azt csinált, amit akart, amikor pedig ők nem voltak fent, Ginobili is hatékonyan működtette a Spurst. Viszont mindezek ellenére szoros meccset játszottak, nem szabad leírni a Dallast, Nowitzki valószínűleg nem fog még egyszer ilyen gyengén szerepelni.

Houston Rockets – Portland Trail Blazers (03:30)

Óriásit kell fejlődnie játékban a Houstonnak akkor is, ha csak hosszabbításban kaptak ki legutóbb. James Harden rengeteg dobást elrontott, egy újabb gyenge rájátszás az ő értékét is megkérdőjelezné, de főleg védekezésben voltak hatalmas gondjaik, LaMarcus Aldridge 46 pontos PO-karriercsúcsot ért el. A Portlandnek gyakorlatilag ugyanazt kell csinálni, mint az első meccsen, Aldridge-et tömni labdával, Lillardnak és a többieknek pedig támogatni. Az irányító lejátszotta Beverley-t, aki a hazaiak legjobb védőjének számít – ez pedig komoly gondot jelenthet a Rockets számára. Viszont ennyi gyengeség ellenére is csak hosszabbításban kaptak ki, ami mutatja, hogy a texasiakban van potenciál, de ha ma sem sikerül kihozniuk magukból, valószínűleg elköszönhetnek a playofftól. Ebben az esetben pedig alighanem fejek fognak hullani a csapat körül.

Élőképes streamekhez katt IDE !

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus