Beállította a rekordot a Golden State

15-0-nál jár a GSW - Oklahoma City-ben kapott ki a Dallas - Anthony Davis villogott, a Pelicans nyert - a Toronto is leverte a Clipperst

Denverben is simán nyert, így 15-0-ra áll a címvédő Golden State Warriors az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, két nap múlva pedig meg is döntheti a liga történetének legjobb rajtját az ezúttal a Portlandtől kikapó Lakers ellen. A Toronto egy parádés félidővel nyerni tudott az egyre lejjebb süllyedő Clippers otthonában, a Brooklyn visszavágott a Bostonnak, a Thunder Westbrook vezérletével megszakította a Dallas győzelmi sorozatát, a Pelicans viszont Anthony Davis parádéjával a Phoenixet is legyőzte – íme a részletek!

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken elérhető!

Los Angeles Clippers – Toronto Raptors 80-91

Egy félidő parádé, egy félidő gyötrelem. Az első két negyedben elképesztő formában játszott a Toronto, DeMarre Carroll egymaga 21 pontot szórt 8/8 dobással és 29 pontos fórral mehetett nagyszünetre a vendégcsapat. Ez után jött a totális szétesés, a harmadik negyedben összesen nyolc (!) pontot tudtak szerezni DeRozanék, de tíz pontnál közelebb nem engedték a Clipperst, sikerült magukat stabilizálni és 24 perc szenvedéssel is nyerni tudtak a Staplesben.

Komoly gödörben a Clippers. Sorozatban harmadik vereségét szenvedte el Doc Rivers csapata és az első félidőben a teljes apátia volt érezhető rajtuk – Blake Griffin 2012 óta először zárt pont nélkül egy félidőt, de Chris Paul is idén már sokadik gyenge teljesítményét hozta. A fordulás után DeAndre Jordan (13 pont, 15 lepattanó, 5 blokk) vezérletével ugyan tudtak váltani, de a hátrányuk ledolgozhatatlan volt, így már 50% alá (6-7) süllyedt a mérlegük…

A Clippers legjobb dobói: Redick 17/9, Jordan 13, Paul 13/3
A Raptors legjobb dobói: Carroll 21/6, DeRozan 21, Scola 20/3

Brooklyn Nets – Boston Celtics 111-101

Visszavágott a Nets. Két napja Bostonban 25 pontos verést kaptak Brook Lopezék, de most saját pályájukon sikerült ezért revansot venniük. Ezúttal nem csak hogy tartották a lépést a vendégekkel, de az első félidőben sok labdát és könnyű kosarat szereztek, 17 pontos előnnyel mehettek nagyszünetre – innen még felzárkózott hat egységnyire a Celtics, de az 50%-kal dobó hazaiak végül úrrá lettek a helyzeten. A Lopez-Jack-Joe Johnson trió mellett érdemes kiemelni az újonc Hollis-Jeffersont, aki rendkívül sokoldalúan játszott, bekerült a kezdőbe (elég magas szerkezettel nyitott a Nets) és 9 ponttal, 7 pattanóval, 4 gólpasszal, valamint 5 szerzett labdával segítette csapatát.

Most kicsit vékony volt a Boston. A vendégcsapatban Smart hiánya miatt ismét bekerült a kezdőbe Avery Bradley, de a dobóhátvédet ez nem zavarta meg – 27 pontot rámolt be 7/14 triplával (!) és a szintén 27-ig jutó Thomas mellett elsősorban ő vezényelte le csapata felzárkózását. A két kisember mellett azonban más nem tudott igazán fellépni a Celticsnél, csak Turner jutott még tíz pont fölé és mindössze 43%-kal dobtak mezőnyből, rengeteg hármast emeltek rá, de a sok hiba most nem fért bele – nem tudta megszokott védekezését hozni Brad Stevens legénysége.

A Nets legjobb dobói: Lopez 23, Jack 22, J. Johnson 17/9
A Celtics legjobb dobói: Bradley 27/21, Thomas 27/6, Turner 13

New Orleans Pelicans – Phoenix Suns 122-116

Anthony Davis clutch volt. A Pelicans vezére 32 ponttal, 19 lepattanóval és 4 blokkal állt csapata élére, brutális teljesítményét pedig megkoronázta az utolsó percben. Előbb egál helyzetnél beemelt egy hárompontost, majd blokkolta Mirza Teletovics tripláját 22 mp-cel a vége előtt, ezzel sorozatban második mérkőzését is megnyerte a New Orleans. Támadásban egyébként nagyon egyben voltak most a hazaiak, a kezdőben Gordon pörkölt be öt triplát, a padról két 30 pontos meccs után 29-ig jutott Ryan Anderson, de az év felfedezettje, Ish Smith is remekelt (17 pont, 9 pattanó, 8 gólpassz).

Csak a triplákban bízott a Suns. A vendégcsapat 40% alatt dobott mezőnyből, ám elsüllyesztett 17 hárompontost és a 29 egységet termelő Bledsoe-ra építve közel is járt a sikerhez – azonban egyrészt Brandon Knight gyenge napot fogott ki, másrészt a védekezésük csapnivaló volt. A festékben uralkodott a New Orleans, Tyson Chandler mindössze 16 percet tudott játszani faultgondjai miatt, ráadásul a 15 eladott labdát 25 pontra váltotta a hazai csapat – ezeket végül nem bírta el a Phoenix.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 32/3, Anderson 29/12, Gordon 20/15
A Suns legjobb dobói: Bledsoe 29/12, Knight 19/6, Morris 17/3

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 117-114

Westbrook eldöntötte. A harmadik negyedben magabiztosan vezetett a Dallas, de a záró etapot már két ponttal az OKC kezdhette jobb helyzetből – 13 egál mellett tíz alkalommal változott az elöl lévő csapat kiléte. A szoros meccs végén az OKC volt nyugodtabb, a 31 pontos, 12 gólpasszos Westbrook két tempót is elsüllyesztett az utolsó percben, majd a Dallas válaszát Ibaka blokkolta, így nagy csatában nyerni tudott a hazai csapat.

Vége a Mavs sorozatának, McGee bemutatkozott. A center idei első meccsét játszotta, tíz perc alatt nyolc pontot és hat lepattanót tett hozzá, de ő sem tudott segíteni csapata védekezésén – sorozatban hat győzelem után kapott ki a Dallas. Nagyon jól járatta a labdát mindkét csapat és 50% feletti dobóteljesítményeket láthattunk, ugyanakkor a Thunder megfogta Nowitzkit (a német klasszis mindössze hét dobást vállalt 34 perc alatt) – a túloldalon viszont Westbrookkal nem lehetett mit kezdeni, ez pedig az utolsó percben döntőnek bizonyult.

A Thunder legjobb dobói: Westbrook 31/6, Ibaka 16, Waiters 14/6, Morrow 14/6
A Mavericks legjobb dobói: Williams 20/6, Matthews 18/12, Powell 13

Denver Nuggets – Golden State Warriors 105-118

Könnyedén jött a 15. siker. A Warriors takarékon is beszórt 118 pontot, a második negyed végétől kezdve nem adta ki a kezéből a vezetést és azt is megengedhette magának, hogy Steph Curry idei legvisszafogottabb estéjét hozza – először maradt 20 pont alatt az MVP és kiülte a teljes negyedik negyedet. Ezzel együtt is 50% felett dobtak mezőnyből a vendégek, 15/29 triplát süllyesztettek el és amikor kellett, nagyon keményen védekeztek – ezzel beállították az NBA történetének legjobb rajtját, két nap múlva otthon,  a Lakers ellen jöhet a csúcsdöntés.

Nem volt reális esélye a Denvernek. Már az első negyedet 11 ponttal veszítették el a hazaiak, majd innen ugyan fel tudtak zárkózni, a harmadik játékrészben ismét simán kikaptak – hiába dobtak száz pont felett, a GSW végig tartotta az előnyét. A Nuggetsnél érdemes kiemelni a Faried helyén kezdő és 21 pontig jutó Arthurt, illetve a padról továbbra is remeklő (19 pont, 7/10 mezőnyből) Bartont, de az újonc Mudiay most is szenvedett a dobásával (6/21 mezőnyből, 8 gólpassz, 3 eladott labda).

A Nuggets legjobb dobói: Arthur 21/3, Gallinari 19/3, Barton 19
A Warriors legjobb dobói: K. Thompson 21/12, Curry 19/9, Barnes 17/6

Los Angeles Lakers – Portland Trail Blazers 93-107

Kifelé a gödörből. A hosszú nyeretlenségi széria után elindult felfelé a Blazers, ezúttal nem volt kérdés, hogy melyik csapat nyeri a mérkőzést – a 30 pontos, 13 gólpasszos Damian Lillard vezérletével végig a Portland akarata érvényesült. A hazaiak a második és a negyedik negyedben tudtak felzárkózni, de a hajrában egy 8-0-s etappal végleg eldöntötte a kérdést a vendégcsapat, amelyben Lillard mellett McCollum és a palánk alatt domináló, Hibbertet lejátszó Plumlee (17 pont, 11 lepattanó) is kiemelendő.

Russell kezdi érezni. A Lakers idei 1/2-es választottja Byron Scott és Kobe Bryant „fogságában” van ebben a szezonban, a csapat legendája most is 6/22 dobást vállalt, de az újonc irányító egyre jobban teljesít – most 13 pontja mellé 9 lepattanót és 6 gólpasszt tett. Mellette Clarkson és a padról beszálló Lou Williams is hasznosan játszott, de egyrészt a védekezésük átjáróház volt, másrészt Randle gyengébb napja és Bryant erőlködése miatt összességében így is 40% alatt maradtak mezőnyből – ez nyilvánvalóan nem fért bele, az újabb sima vereségük után pedig készülhetnek a GSW-gálára…

A Lakers legjobb dobói: Clarkson 19/9, Bryant 18, L. Williams 14/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 30/9, McCollum 19/9, Plumlee 17

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus