Bostonba utazik a Dallas, a Clipperst fogadja a GSW

Tizenkét meccses játéknap jön érdekesnek tűnő párosításokkal. 

Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 01:00

A Sixers back-to-back lép pályára, előző este meglepetésre legyőzte a Brooklynt úgy, hogy Embiid, Harden és Maxey sem állt rendelkezésre, ez pedig most sem fog változni, ezúttal is B kerettel fut majd ki a parkettre Doc Rivers együttese. A Hornets számára így esély nyílik arra, hogy megtörje a rossz szériáját, hiszen 12-ből 11 vereség után, 1-6-os hazai mérleggel érkezik meg erre a találkozóra. LaMelo Ball még mindig nem játszhat, de a hazai pálya, az egészség és a frissesség így is Rozierék mellett szól, meglátjuk, hogy a Phillyben lesz-e most is elég tűz ahhoz, hogy ezzel a tartalékos kerettel tudjon elég pontot dobni - a Nets ellen megvolt az extra motiváció, most b2b nem biztos, hogy ez megismételhető. 

 

Cleveland Cavaliers - Portland Trail Blazers 01:00

Ez rangadó lesz, a Cavs ismét jó formában van, egy nagy sikerszéria és egy vereségsorozat után most megint zsinórban hármat nyert, a Charlotte és a Miami után legutóbb az Atlantát is legyőzte, a Garland-Mitchell páros mellett a Mobley-Allen duó is nagyot megy - közben a Portland megtorpant, elvesztette Damian Lillardöt, és az utóbbi három mérkőzését is. Lillard most sem játszhat még, így pedig nehéz pozitívumokat mondani a vendégcsapatról, főleg hogy az előző két meccsén 120 pont körül kapott - ha ezen nem tud jelentősen változtatni Chauncey Billups alakulata, akkor nagyon nehéz dolga lesz Clevelandben. A hazaiaknál LeVert nem bevethető még, és Love játéka is kérdéses, de a főbb sarokpontok ott lehetnek a parketten. 

 

Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 01:00

A Timberwolves belendült, ugyan az ellenfelek aktuális állapota is kedvezett a csapatnak mostanában, de ki is tudta pipálni ezeket a kötelezőket, így már négyet nyert zsinórban, és 50% fölé javította a mérlegét. Viszont a Pacers még ennél is jobb formában van: Haliburtonék sorozatban ötöt nyertek, és összességében másfél meccsel még a Minnesotát is előzik a tabellán, 10-6-tal remekül áll jelen pillanatban. Eddig összességében inkább az Indy volt egyébként meggyőzőbb, a Wolves játéka még mindig kérdéses, néha csak keresik egymást a húzóemberek, Rudy Gobert például legutóbb mezőnykísérlet nélkül maradt, még mindig nincs meg az ideális egyensúly a felelősség és a szerepvállalás terén. A Pacers játéka sokkal gördülékenyebb, minden posztról veszélyesek, ráadásul Haliburtonre és Hieldre nincs is igazán jó védő most a Minnynél - ha nyernek a vendégek, az már szebb teljesítmény lesz az utóbbi meccsek kötelezői után.

 

Atlanta Hawks - Sacramento Kings 01:30

Ez jelen pillanatban rangadónak tűnik, hiszen a Sacto talán az egész liga legforróbb csapata: sorozatban hetet nyertek Foxék, összességében 10-2-ben vannak, most pedig egy memphisi diadalból érkezik - back-to-back lép pályára, ami hátráltató tényező, de tény, hogy Ja Morantéket is felülmúlta a gárda. A Hawks 10-7-re áll, és mostanában csak jó csapatokkal találkozott, úgyhogy érthető a kissé ingadozó formája, legutóbb Clevelandben kapott ki, most viszont pohentebben, otthon ismét nekifuthat egy újabb jó csapattal szemben. A betegséggel bajlódó De'Andre Hunter most ott lehet a pályán, ez pozitívum a hazaiak számára, de a vendégeknél sincs fontos hiányzó, bár a b2b miatt lehet, hogy kissé leharcoltabb lesz az amúgy az energiára, sebességre, agresszivitásra építő társaság. 

 

Boston Celtics - Dallas Mavericks 01:30

Ez kiemelt rangadónak számít két olyan csapat között, amely egyaránt minimum a bajnoki cím közelét célozza. A Boston jelenleg a ligaelső, sorozatban kilenc győzelem után kapott ki legutóbb Chicagóban, de már lezárta az idegenbeli túráját, otthon pedig 6-1-re áll eddig, bár összességében is csak négyszer kapott ki. A Dallas nem ilyen kiegyensúlyozott, a texasiak csak 9-7-re állnak, az utóbbi egy hétben sikerült kikapniuk a nyugati sereghajtó Houstontól, majd legutóbb a nagyon tartalékos Denvertől is, de tény, hogy a jó csapatok ellen általában ők is jobban játszanak. Fontos faktor lehet, hogy Jayson Tatum bokája nem 100%-os, és jelen állás szerint erősen kérdéses a játéka, azért ha a legjobb embere hiányzik, még ez a Celtics is sebezhetőbbé válhat, míg a Dallasnál a nem teljesen egészséges Spencer Dinwiddie állítólag vállalja a játékot. Kemény meccs lehet ebből, egy MVP-szerű Donciccsal bármire képes lehet a Mavs, és bár alapvetően esélyesebb a Boston, de ha nincs Tatum, akkor izgalmas csatára számíthatunk. 

 

Miami Heat - Washington Wizards 01:30

Négy napja találkoztak a felek Washingtonban, akkor hosszabbításban, egy ponttal győzött a Wizards a Heat C csapatával szemben, de a helyzet most is nagyon hasonló, a floridaiak kerete továbbra is üres, sok a hiányzó, alig van bevethető játékos, edzeni, készülni is alig tud a társaság. A négyes vereségszéria és a 7-11-es mérleg miatt nagyon kellene a győzelem Lowryéknak, de ezúttal is rengeteg a sérültjük, és még nem tudni, hogy ki lehet majd ott a pályán - Jimmy Butler biztosan nem, a többiek minimum kérdésesek. A Wizards jobb passzban van, egészségesebb, a Heat elleni siker óta legyőzte a Charlotte-ot, majd pihent két napot, de azért Beal, Hachimura és Morris sérülésével is számolni kell - előbbi játéka erősen kérdéses, pedig nagy szükség lenne rá. Összességében mégis a Washington az esélyesebb, a Heatnél óriási változásra van szükség minden fronton ahhoz, hogy meg tudja fordítani ezt a pocsék irányba tartó szezont Erik Spoelstra alakulata. 

 

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 01:30

A Nets back-to-backet vív a meglepő philadelphiai vereség után, ahol a Sixers tartalékjaitól sikerült kikapni, és a kritikák ismét özönlöttek is Kyrie Irvingék felé - kérdés, hogy hogyan reagál erre a gárda, amelynél Watanabe és Curry biztosan nem lesz, a sztárok pihentetéséről nincs információ. A Raptors frissebb, három teljes napot pihenhetett a hosszabbításos atlantai vereség óta, ez pedig a hazai pályával együtt akkora helyzeti előny, amit ki kell használni - ráadásul Trent Jr. és Boucher elvileg visszatérhet, bár Barnes játéka kérdéses, Siakam és Porter Jr. pedig még biztosan nem játszhat. A két csapat első meccsét a Brooklyn nyerte otthon, de most nagyon sok minden szól a Toronto mellett, és előzetesen inkább a hazaiak felé billen a mérleg nyelve. 

 

Milwaukee Bucks - Chicago Bulls 02:00

A Milwaukee legutóbb legyőzte a Portlandet, Giannis Antetokounmpo 37 pontot dobott, míg a Chicago egy vereségszériát úgy zárt le, hogy megverte a ligaelső Bostont, méghozzá remek játékkal - ezek után mindkét fél bizakodva léphet pályára a csoportrangadón. Alapvetőn a Bucks tart előrébb, jóval jobban is áll, de az utóbbi időszakban szétesett kicsit a játéka, megtorpant az eredmények terén is, így nagyon kellene neki, hogy kicsit lendületet vegyen - de a vereségszériába csúszó Bullsnak is nagyon fontos lenne, ha ne csak egyszeri fellángolás legyen a Celtics elleni siker. A felek mostt találkoznak idén először, így egymás elleni tapasztalat most nincs, de összességében természetesen a Milwaukee az esélyesebb, főleg otthon - már "csak" Middleton és Ingles sérült, a többiek játszhatnak, elvileg minden adott a sikerükhöz. A Bullsnál csak Lonzo Ball az, aki továbbra sem bevethető, a hírek szerint mindenki más ott lehet a parketten, úgyhogy ilyen szempontból jó meccsre készülhetünk, meglátjuk, hogy ebben az összevetésben mire megy a Milwaukee TOP1-es védekezése és akadozó, sokszor stagnáló, küszködő támadójátéka. 

 

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 02:00

Ez is jó meccs lehet, hiszen a Thunder kifejezetten veszélyes csapat eddig idén, valahol a GSW és a Dallas között van támadásban, Shai Gilgeous-Alexander kiemelkedő szezont fut, és ha kell, akkor a periméter-védekezésüket is meglepően agresszívre tudják szabni. A Denver visszakapta a játékosait, gyakorlatilag teljes a keret, de a dallasi bravúr után Jokicsék visszatérése nem segített, sőt belefutottak egy váratlan pofonba otthon, a Detroit ellen - ami miatt most ráadásul back-to-backet vívnak. A felek kétszer találkoztak már idén, mindkétszer a Nuggets nyert, és érdekes módon mindkétszer 122 pontot dobott, ebből az következik, hogy az OKC védekezése nem igazán illeszkedik a denveri támadójátékhoz, a Jokics-központú gépezet ellen nehezen találnak ellenszert. Meglátjuk, hogy mennyi energia maradt a vendégekben, ha kicsit koncentráltabb, fegyelmezettebb játékot mutatnak, mint a Pistons ellen, akkor lesz esélyük, de a fáradtság miatt az OKC esélyei is jók. 

 

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 02:00

A Spurs tovább süllyed, sorozatban öt vereség után, egy hosszú idegenbeli túra után érkezett haza, az utóbbi meccsein érdemi esélye sem volt a sikerre, így természetesen a Pelicans a találkozó esélyese. A vendégek legutóbb 45 ponttal verték a tartalékos Warriorst és összességében is jó formában vannak most már egy ideje, ez a meccs jelen pillanatban kötelezőnek tűnik számukra. Fontos sérültjük nincs, Zion Williamson is visszatért már, elvileg minden adott ahhoz, hogy behúzzák a meccset, meglepő lenne, ha kikapnának San Antonióban. 

 

Utah Jazz - Detroit Pistons 03:00

A Pistons back-to-backet vív a váratlan denveri bravúr után, amikor a semmiből megverték az otthon mindig masszív, ráadásul már kiegészült Nuggetset, így a Jazz sem lehet teljesen nyugodt. Persze azért otthon, pihentebben egyértelmű, hogy a nyugati élcsapat az esélyes úgy is, hogy legutóbb szoros küzdelemben kikapott a Clipperstől, és hogy Mike Conley térde még mindig nem jött rendbe, így ezúttal sem játszhat. A két csapat alapvetően teljesen más szinten mozog és minden a Utah mellett szól, egyedül a Detroit tegnapi bravúr rondít bele a képbe, de egy esetleges mostani győzelme még nagyobbat szólna, mint az...

 

Golden State Warriors - Los Angeles Clippers 04:00

A Warriors Houstonban megtörte az idegenbeli vereségsorozatát, majd kiültette a kezdőit a következő mérkőzésen, így ezúttal Curryék két teljes nap pihenő után léphetnek pályára a rangadón. A Clippers fokozatosan terheli Kawhi Leonardöt, Paul George viszont sérült, ahogy Luke Kennard is, most sem játszhat még egyikük sem, sőt, a load managament miatt ezúttal Leonardöt is nélkülözni fogja a társaság. Három fontos játékos nélkül azért nehéz dolguk lesz, ugyan legutóbb (még Leonarddel) legyőzték a Jazzt, és összességében sorozatban hármat nyertek, de most nem ők a favoritok: a GSW egészségesebb, pihent. ráadásul otthon játszhat, ahol eddig 7-1-re áll...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus