Bucks-Pacers rangadó Keleten, Lakers-Nuggets Nyugaton

Lesz Toronto-Dallas és OKC-Clippers, de pályára lép a Boston is - nézzük, hogy mit várhatunk az este 21:30-kor kezdődő NBA-játéknaptól.

 

Toronto Raptors - Dallas Mavericks 21:30

A Raptors legutóbb nagyon fontos győzelmet aratott úgy, hogy a fél kezdője kidőlt sérülés miatt, de a Mavs is tudna mesélni a fontos hiányzó nélküli győzelmekről, hiszen továbbra sem számíthat Luka Doncicra, ám nélküle nyert Milwaukee-ban és Philadelphiában is, úgyhogy Torontóban is minden esélye meglehet erre. A hazaiaknál a Siakam-Gasol-Powell sor továbbra sem játszhat, úgyhogy a Lowry-VanVleet-Ibaka triónak kell elsősorban vinni a csapatot, meglátjuk, hogy ez elég lesz-e a rendszerszinten parádésan dolgozó, Kristaps Porzingis személyében második számú vezért is találó Dallasszal szemben - a vendégeknél az előlépő shootereken is sok múlik persze, de ha ők hozzák a megszokottat (főleg Hardaway Jr. és Curry), akkor bármire képesek lehetnek. Teljesen nyílt meccs, aki jobban alkalmazkodik a szituációhoz, az jöhet ki győztesen a küzdelemből, az viszont biztos, hogy ilyen formában mindkét gárdának borzasztó fontos és értékes lenne az esetleges siker. 

Boston Celtics - Charlotte Hornets 00:00

A Hornets back-to-backet játszik a Jazz elleni hazai vereség után, így pedig nem túl kellemes feladat elutazni Bostonba, oda, ahol eddig egy meccs kivételével mindig a hazai csapat nyert. A Celtics a két veresége óta már begyűjtött két újabb győzelmet és továbbra is harcban van a keleti második helyért, úgyhogy bár Marcus Smartra biztosan nem számíthat ezúttal sem és Gordon Hayward játéka is erősen kérdéses, így is abszolút favoritnak számít - főleg otthon, pihentebben. A Hornets még mindig a Rozier-Graham párosban bízhat leginkább, de ők a Jazz ellen sem jelentettek elegendő muníciót a győzelemhez, most pedig fáradtabban, idegenben meglepő lenne, ha szétdobnák az ezeken a posztokon egyébként szintén erős Bostont - igaz, a Walker-Rozier csata izgalmas lehet, utóbbi biztosan nagyon bizonyítani akar a TD Gardenben.

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 01:00

A Milwaukee back-to-backet játszik, de előző este abszolút pihentető győzelmet aratott a társaság a Knicks ellen, félgőzzel, erősen limitált játékpercekkel nyert a gárda - meglátjuk, hogy ez mennyit vett ki belőle, mindenesetre az biztos, hogy a Pacers ellen többre lesz szükség. A vendégek jó formában vannak, zsinórban öt, az utóbbi tízből pedig nyolc mérkőzést nyertek meg, elkapták többek között a Bostont és a Lakerst is, úgyhogy meglátjuk, hogy idegenben mennyire lesznek meggyőzőek - ők a frissebbek, de vannak sérüléseik, Sabonis és Lamb játéka is kérdéses jelenleg. Idei első mérkőzésüket simán nyerte a Milwaukee Indianában, de a Pacers ahhoz képest most sokkal jobb állapotban van és ha Myles Turneréknek sikerül jól védeniük a festéket, valamint kihasználni azt, hogy valamivel pihentebbek, akkor lehet esélyük - persze ez csak akkor áll, ha Sabonisék is játszhatnak, nélkülük azért nagyon szűk lehet a rotáció.

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 01:00

Folytatódik a "visszatérős turné" a Clippresnél, Paul George visszatért már Indianába, Kawhi Leonard Torontóba, most előző este San Antonióba, ezúttal pedig ismét George van soron, aki tavalyi csapatának otthonába látogat - oda, ahonnan elcseréltette magát. Kérdéses lesz a fogadtatása, mint ahogy maga a meccs kimenetele is, ugyanis bár a LAC nyilvánvalóan jobb csapat jelenleg, de back-to-backet játszik és ugyan nem szakadtak meg a sztárok előző este, de akkor is idegenbeli b2b úgy, hogy Leonard ezt, a második felét természetesen menetrendszerűen ki fogja hagyni. Így aztán végképp George-ról szólhat az este vendégoldalon, kérdés, hogy a hazaiak hogyan állnak ehhez hozzá, hiszen ők egyébként jó formában vannak, nyertek zsinórban hármat, otthon 10-5-öt hoztak eddig és a sérültjeikkel sincsenek különösebb gondok, a megszokott rotációval számolhatnak. Idén egyszer már találkoztak Los Angelesben, akkor 90-88-ra nyert a Clippers és előzetesen úgy tűnik, hogy most is lesz keresnivalója a Thundernek. 

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 03:30

Kiemelt nyugati rangadó lesz ez, ahol a Lakers back-to-back vereségek után próbálja stabilizálni magát - a Pacers és a Bucks vendégeként is kikapott a gárda, ráadásul az egészsége sem az igazi, Anthony Davis is hagyott ki meccset, Kyle Kuzma is hiányzott egy ideig, most pedig LeBron Jamesnek van ilyen problémája. A hazaiak vezére nem is tudott edzeni és jelen állás szerint nem fog játszani ezen a mérkőzésen, ami nyilván átírja az erőviszonyokat, hiszen a LAL-nál így Davisnek, Rondónak, Kuzmának és mindenki másnak is sokkal többet kell hoznia ahhoz, hogy meg tudják verni a Denvert. A vendégek remek formában vannak, ők sorozatban ötöt nyertek, de mind az ötöt hazai pályán hozták és idegenben csak 6-5 a mérlegük eddig ebben a szezonban, úgyhogy ez még azért kérdés marad - az viszont egyértelmű, hogy Nikola Jokics felpörgött az elmúlt időszakban és ha ő oktatni tud ezen a poszton Davis, Howard és McGee ellen, az nagyon komoly faktor lehet. Náluk Paul Millsap bajlódik térdsérüléssel, az ő játéka kérdéses.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus