Bucks-Thunder és Clippers-Nuggets rangadókat rendeznek hajnalban

Tíz mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, lesz mit nézni - mutatjuk, hogy mit kell tudni a találkozók előtt. 

 

Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 01:00

A Miamiban aratott bravúrgyőzelem után újabb idegenbeli sikerre készül a Minnesota, amelynél az a kérdés, hogy védekezésben tud-e egy kicsit szigorúbbá válni, mert a pontszerzéssel abszolút nincs gondja úgy sem, hogy Karl-Anthony Townsra nem számíthat. Más fontos hiányzójuk nem lesz, úgyhogy elvileg minden adott hozzá, hogy játsszanak egy újabb jó meccset, de az Orlandónak így is jó esélyei lesznek, hiszen Fultzék kimondottan jó formába lendültek és két szép idegenbeli győzelemből érkeznek. Ezeken a meccseken ők is felvették a "dobjunk sokat, nem baj ha kapunk" stílust, jól is állt nekik, megmutatták, hogy képesek rá, most otthon erre még rátehetnek egy lapáttal, ráadásul ötös poszton Vucsevicsnek elég kényelmes estéje lehet - ha a társak kellően támogatják kintről, akkor azért inkább nekik áll a zászló. 

Atlanta Hawks - Brooklyn Nets 01:30

A Nets négyből három vereség után próbál javítani, ugyanis a Magic közben fél meccsre megközelítette Dinwiddie-éket és ha most nem nyernek, akkor könnyen lehet, hogy visszacsúsznak a nyolcadik helyre Keleten. Az Atlantánál nagy csodák nincsenek, a pontokat hozzák, de nagyon rohannak és közben védekezni nem igazán tudnak, Trae Young ráadásul legutóbb fáradtságra panaszkodott, azóta pedig fel is került a sérültlistára betegként, a játéka kérdéses - ha ő nincs, akkor egyértelműen a Brooklyn az esélyes, de vele együtt is nagyon kéne a győzelem a vendégcsapatnak. A Netsnél nincsenek újkeletű egészségügyi problémák, a meglévő keretnek kell feljebb kapcsolnia, főleg védekezésben és akkor visszatérhetnek a helyes útra.

Toronto Raptors - Charlotte Hornets 01:30

A Hornetsnél legutóbb hosszú idő után egészen jól játszott a Rozier-Graham duó, meg is nyertek egy meccset, ha a győzelem/vereség mutatót nézzük, akkor az elmúlt hetekben nincsenek rossz passzban, de azért a Toronto nagyon más tészta, úgyhogy az esélyes egyértelműen a hazai csapat. A Raptors ugyan elvesztette a Bucks elleni hazai rangadót, de ettől még egy ligaelit csapatról beszélünk, amely a Gasol-Powell duó nélkül is hozza ezt a szintet, főleg otthon, a Hornets pedig nagyon nem az a kategória, amely fel tud ehhez nőni - Lowryékon múlik a meccs, ha kellő fordulatszámon pörögnek, akkor nem lehet különösebb gondjuk. A sérültjelentésre pillantva: Gasol nem fog játszani, Powell már edzett, az ő állapota kérdéses, ahogy egyébként Ibakáé is, neki is gondja van a térdével - közben a túloldalon Monk kapott eltiltást, rá nem számíthatnak.

Miami Heat - Dallas Mavericks 02:00

Nagyon kellene ez a meccs a Heatnek, idei legrosszabb formáját futja Erik Spoelstra csapata, a Minnesota elleni hazai vereség azért már nagyon-nagyon mélyen van ezen a téren - viszont Jimmy Butler visszatért és bár vannak még hiányzóik, de el kell kezdeniük visszajönni, ha nem akarnak visszacsúszni hamarosan a hatodik helyre Keleten. A Mavs jobb passzban van, a Doncic-Porzingis páros remekel és jönnek is az eredmények, ötből négyet nyertek, legutóbb San Antonióból távoztak győztesen és mivel idegenben kiemelkedő mérlegük van, így most sincs mitől tartaniuk. A kérdés az, hogy a Heat össze tudja-e kapni magát, főleg védekezésben - legutóbb a nyilatkozatok alapján már belátták, hogy ez így nem mehet tovább, kíváncsian várjuk a tetteket. 

Memphis Grizzlies - Sacramento Kings 02:00

A Kings back-to-backet játszik, méghozzá egy nagyon bosszantó vereség után, hiszen 19 ponttal is vezettek már Oklahoma Cityben Hieldék, de végül mégis kikaptak, így pedig fáradtan érkezhetnek meg Memphisbe. A Grizzlies 0-4-gyel zárta nehéz idegenbeli túráját és a további sorsolást elnézve ez éppen egy olyan meccs, amit nagyon meg kéne nyernie a csapatnak, már csak azért is, mert a Sacramento az egyik jelentkező, amely szeretné utolérni Valanciunasékat és odaérni a playoffba, a memphisi fór pedig ugyan még megvan, de az olyan meccseket, ahol otthon fogadnak egy fáradt, verhető csapatot, hozniuk kell. Kérdés, hogy fejben hogyan reagálnak az utóbbi két óriási pofonra és hogy a hazai pálya segít-e rajtuk annyit, hogy összeszedjék magukat, mert a Clippers és a Houston ellen sem elöl, sem hátul nem voltak önmaguk. A Clarke-Jackson páros sérülése nem jött jól nekik, négyes poszton vannak gondjaik, meglátjuk, hogy sikerül-e úrrá lenniük a gondokon - a Kings jobb formában volt az előző meccs előtt, ez a Thunder elleni vereség viszont fizikálisan és mentálisan is megterhelő lehetett. 

Milwaukee Bucks - Oklahoma City Thunder 02:00

Ez a játéknap egyik kiemelt rangadója, hiszen a ligaelső fogadja az NBA egyik legjobb formában lévő csapatát, de azért tegyük hozzá, hogy a Thunder back-to-backet játszik, ez mindenképpen a Bucks mellett szól. Ezzel együtt Chris Paulék nem véletlenül tartanak ott, ahol, ráadásul idegenben sorozatban kilencet nyertek, utoljára január 7-én, Philadelphiában kaptak ki vendégként, úgyhogy az nem hátrány számukra, hogy nem saját csarnokukban kell pályára lépniük. Persze ettől még a Milwaukee a liga legjobb csapata, amely legutóbb fáradtan is rangadót nyert Torontóban és Kyle Korveren kívül elvileg mindenkire számíthat, Giannis Antetokounmpo a kisebb hátfájdalmai ellenére a hírek szerint játszani fog, márpedig teljes fegyverzetben azért nem nagyon lehet őket megverni - ha viszont valaki képes lehet rá, az éppen ez a mostani Thunder...

New Orleans Pelicans - Cleveland Cavaliers 02:00

Ez papíron kötelező győzelem a Pelicans számára, hiszen Zion Williamsonék nagyon mennének a playoffért és a Lakers elleni vereséggel ehhez nem kerültek közelebb, egy 17-41-es keleti kiscsapat elleni hazai meccset pedig nem lehet elrontani annak, aki rájátszást szeretne. Ezzel a Cavsszel viszont most jó vigyázni, ötből négyet nyert az együttes, elkapta a Miamit és a Sixerst is, úgyhogy bár most idegenben lesz, de azért érdemes odafigyelni a gárdára - a magasemberek nagyon jól dolgoznak, a kicsik közül pedig főleg Collin Sexton az, aki hozza a szükséges pontokat. Jobb csapat a New Orleans, több fegyvere van, de magas poszton a Cavs is veszélyes lehet és ha nem figyelnek eléggé Holidayék, akkor érheti őket kellemetlen meglepetés - nyerniük kell, de jó teszt lesz ez számukra, hogy megbirkóznak-e az ilyen feladatokkal.

Phoenix Suns - Detroit Pistons 03:00

A Sunsnak papíron még van esélye playoffba jutni, a gyakorlatban mondjuk ez az esély már elég kevés, de amíg létezik, addig menniük kell, főleg hogy az előttük álló csapatok sem brillíroznak - a Detroit elleni hazai mindenképpen kötelezőnek számít ilyen helyzetben. A Pistonsnál a megmaradt játékosok teszik a dolgukat, küzdenek/hajtanak ahogy tudnak, ebből mondjuk a győzelmek nem nagyon jönnek, de az biztos, hogy félvállról nem lehet őket venni, laza stathajszolással nem lehet őket legyőzni. Elvileg ez a Phoenix abszolút jobb csapat, a Booker-Ayton-Rubio trió elég lehet a sikerhez még úgy is, hogy Oubre sérülése súlyosnak tűnik - otthon nyerniük kellene, ha nem megy, akkor lassan tényleg ideje elengedni a szezont.

Utah Jazz - Washington Wizards 03:00

Itt mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, a Jazz teljesen váratlanul került nagyon mélyre sorozatban négy hazai vereséggel, míg a Wizards szeme előtt még a keleti rájátszás lebeg, de ahhoz most már bravúrokra is szükség lesz - például éppen arra, hogy kihasználják a Utah problémáit. Nem igazán értjük, hogy mi történik Mitchelléknél, az biztos, hogy Mike Conley kicsit sem találta meg a helyét a csapatnál, legutóbb már a rotációt is felborították, de az sem jött be, pedig most elvileg egy jóval alacsonyabban jegyzett csapatot fogadnak, elméletben toronymagas favoritnak számítanak. Ezt viszont a pályán is bizonyítani kell, meglátjuk, hogy sikerül-e, vagy Bealék őket is lenyomják - vertek meg már jó csapatokat idén, Bealben mindig benne van a nagy meccs, de Bertans, Hachimura, vagy akárki más is guríthat egy extra estét.

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 04:30

A Bucks-Thunder mellett ez lesz a játéknap másik kiemelt rangadója, itt a nyugati harmadik fogadja a másodikat azzal a szándékkal, hogy eltünteti a köztük lévő különbséget - ha a Clippers nyer, akkor egálban lesznek a felek, értelemszerűen denveri siker esetén szétnyílik az olló, sőt, a LAC-nak akkor már maga mögé kell figyelnie a Houston miatt. Mindkét csapat megnyerte az előző két meccsét azok után, hogy volt egy kisebb hullámvölgye, most elvileg mindkettő teljes kerettel tud kiállni, ami eddig nem sokszor fordult elő, úgyhogy készülhetünk a parázs csatára. Otthon azért a Clippers talán esélyesebbnek tűnik, de az első meccset Denverben megnyerte a Nuggets, Nikola Jokics most is komoly károkat okozhat és ha a periméterről jön a megfelelő segítség, akkor ez a Denver nagy dolgokra képes - persze ez a Clippersnél is így van, náluk az a kérdés, hogy Paul George mikor kapja el a fonalat, mert Kawhi Leonard azért hozza, amit kell. Támadásban mindkét oldalon lehetne még azért javulni, egyelőre inkább a védekezésükre tudtak támaszkodni, de a sok sérülés, formaingadozás miatt az sem volt állandó egyik csapatnál sem - kíváncsian várjuk, hogy melyik fél tudja jobban felszívni magát erre a kiemelt alkalomra.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus