Clippers-Warriors rangadó a Sport TV-n!

Hajnali fél ötkor összecsap a liga két legjobb formában lévő csapata, előtte Miamiba látogat a Spurs és playoffról dönthet a Nets-Pacers.

 

Brooklyn Nets – Indiana Pacers 01:30

Újabb döntő jelentőségű mérkőzés lesz ez a keleti rájátszás szempontjából, hiszen a nyolcadik Bostonnal holtversenyben áll a Brooklyn, tőlük fél meccsel lemaradva pedig az Indiana. Kettejük párharca ezért duplán fontos jelenleg, sőt, triplán, hiszen ez az idei utolsó összecsapásuk, és eddig 1-1 győzelmet jegyeztek ebben a párharcban. A Nets sorozatban három győzelem után magabiztosan készülhet, a hazai gyenge formájukat is maguk mögött hagyták, a 30 pontos meccseket hozó Brook Lopez mögé felépítették a védekezést, és megtalálták Joe Johnson dobásait is – mondhatni, hogy a legjobbkor. A bukószériának már a Pacers is véget vetett, vasárnap a Dallast is sikerült legyőzniük, a George Hill-CJ Miles párosra pedig nagyon oda kell figyelni – ők ketten 45 pontot átlagoltak az előző mérkőzéseken. Kérdés, hogy Lopezzel mihez tud kezdeni Hibbert, ez a párharc alapjaiban határozhatja meg a találkozót, de ha Deron Williamsék tudják lassítani George Hillt, azzal sokat nyerhet a Nets. Thaddeus Young játéka kérdéses, Paul George pedig továbbra is vár a zöld jelzésre.

Detroit Pistons – Atlanta Hawks 01:30

Az Atlantával kapcsolatban mostanság az az elsődleges kérdés, hogy hány kezdőjátékosát pihenteti Budenholzer, és a back-to-back második napján ez a kérdés még nagyobb prioritást élvez. Azok után, hogy a teljes első ötös pihent, tegnap mindenki játszott a Bucks ellen, de a formában tartás is fontos, nem feltétlenül a pihentetés az első jelenleg. Az szinte biztos, hogy Jeff Teague játszik, miután tegnap Schröder megsérült, és nem is utazik ma a csapattal, így irányító poszton élvezetes csatát vívhat Reggie Jacksonnal. A Pistons rá és Drummondra építhet, a palánk alatt akadnak gondjai a keleti elsőnek, a Pistons centere pedig bődületes számokra képes – más kérdés, hogy védekezésben akadnak gondjai a hazai csapatnak. A korábbi három találkozójukon a Hawks védekezése mindig dominált, ha játszik az első sor, most is erre számíthatunk – ebben az estben pedig aligha tud partiban maradni a Detroit.

Miami Heat – San Antonio Spurs 02:00

Kijelenthetjük, hogy a címvédő bombaformában van, az utóbbi 16 találkozóból 13-at megnyertek Parkerék, most sorozatban háromnál járnak, amiket átlagban 23,7 ponttal húztak be. A vezér mostanság Kawhi Leonard, a védekezésben parádésan teljesítő mindenes támadásban is képes első opcióként működni, a Memphisnek 15-öt rámolt be a negyedik negyedben, és folyamatosan bizonyítja, hogy lehet rá számítani. Ma is fontos szerepe lesz, jó eséllyel neki kell kezelésbe venni Dwyane Wade-et, hiszen a sérültekkel tele lévő Heatnél a dobóhátvéd az igazi veszélyforrás – legutóbb 40-et rámolt be a Detroitnak. Wade az utóbbi nyolc hazai meccsén 30 pontos átlagot hoz, de rajta kívül nem sok opció maradt, Dragic felléphet mellé, de Deng és Whiteside is sérült, sőt, Andersen és Beasley sem bevethető a hírek szerint.

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 04:30 (TV: Sport 1 – ÉLŐ)

A játéknap rangadója mindenképpen ez a találkozó lesz, a liga két legjobb formában lévő csapata találkozik. A Warriors sorozatban kilenc győzelemnél jár, és Steph Curry-ék elképesztő formában kosaraznak, de ugyanez elmondható a zsinórban hét sikert arató Clippersről is – a Paul-Jordan-Griffin trió gálameccsek során van túl, átlagban 18,3 ponttal hozzák a meccseiket. A látványos támadójátékra aligha lesz panasz, mindkét fél zseniális megmozdulásokkal és tökéletesen működő rendszerrel operál, védekezésben viszont egyértelműen a GSW jár előrébb – a kérdés persze az, hogy Steve Kerr pihentet-e ezen a találkozón. Március 8-án hazai pályán szűken nyert a ligaelső, de akkor még nem játszott Griffin a Clippersnél, és idegenben egy szinttel mindig „langyosabbak” Curry-ék…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus