Csúcsderbi, MVP-harc - az Oracle-be látogat az OKC

GSW-Thunder derbi, összecsap Curry és Westbrook - javítania kell a Cavsnek - nehéz helyzetben a Bulls - Spurs-Lakers és Memphis-Dallas

Houston Rockets – Portland Trail Blazers 23:00

Nagy jelentősége van a meccsnek, hiszen a hetedik Rockets és a kilencedik Blazers között jelenleg mindössze 2,5 meccs a különbség, így egy vendégsikerrel komoly veszélybe kerülne a texasi gárda. Márpedig erre van esély, ugyan a Houston megnyerte az előző két meccsét, elég ingadozó a játékuk otthon is, védekezni nagyon ritkán tudnak hatékonyan, elöl pedig főleg a kinti dobásokra hagyatkoznak – márpedig „túllőni” nem lesz egyszerű a Blazerst. Lillardék a Torontótól kaptak ki legutóbb öt győzelem után, ráadásul idegenben is négyet nyertek az utóbbi hat fellépésükből, igaz, január 18-a óta csak otthon játszottak. A periméterek csatája döntő lesz, hogy a Lillard-McCollum duó mire megy azzal a Hardennel, aki Houstonba igazolása óta 33 pontot átlagol a Blazers ellen – a hazaiak számára különösen fontos a derbi, mert ezt követően február 27-éig nem játszanak otthon és akkor is a Spurst fogadják…

Charlotte Hornets – Washington Wizards 01:00

Mindkét fél back-to-backből érkezi, a Wizards egy könnyed győzelemből, a Hornets viszont egy utolsó perces vereségből, így ez mindenképpen a fővárosiak mellett szól. A vendégeknek azonban védekezésben mindenképpen előre kell lépniük a győzelemhez, Wall hiába játszik ismét remek formában, amíg nem tudnak stabilabbá válni hátul, nem tudnak sorozatban meccseket nyerni. A Hornetsben megvannak az ágyúk ennek kihasználásához, Walker, Batum és Lin is játszott tegnap, az utóbbi négy meccsen Marvin Williams is szenzációs, így valószínűleg látványos mérkőzésre számíthatunk. A két csapat idén kétszer találkozott már és mindkétszer a hazai fél győzött.

Indiana Pacers – Detroit Pistons 01:00

A Pacers továbbra sem tud stabilan teljesíteni, tegnap Atlantában kaptak ki George-ék és elöl-hátul ingadozó a játékuk, igaz, hazai pályán így is elkaphatnak bárkit – főleg azt a Pistonst, amely idegenben meglehetősen szellősen védekezik. A hazaiaknál a hírek szerint visszatérhet Ian Mahinmi, neki és Turnernek kell majd megoldania Drummond limitálását, ami fél siker – ráadásul George Hill is jó opciónak tűnik Reggie Jacksonra. Caldwell-Pope nem léphet pályára, de Stanley Johnson 15 pontos átlaggal pótolja a kezdőben, így az ő csatája Monta Ellisszel szintén érdekesnek ígérkezik. A mérkőzés kiemelten fontos, hiszen a két csapat között jelenleg fél meccs a különbség a Detroit javára.

Cleveland Cavaliers – New Orleans Pelicans 01:30

A Cleveland tegnap némi meglepetésre Bradley buzzer triplájával kikapott a Bostontól, ennek másnapján muszáj javítaniuk a New Orleans ellen. Kevin Love combsérülése nem tűnik súlyosnak és van rá esély, hogy akár már ezen a meccsen pályára lépjen, de erre azért nagy pénzt nem tennénk – nem biztos, hogy van értelme erőltetni. A kispadnak viszont mindenképpen javulnia kell hazai oldalon, most már meccsek óta csak a nagy hármasra és JR Smith-re támaszkodnak támadásban, ennyi fegyver pedig a Pelicansnél is van – a vendégeknél a kérdés a védekezés és hogy mennyire lesznek önzőek elöl. Jellemző rájuk az egy-egyezés (akárcsak a Cavsre), de ezzel most aligha nyerhetnek, Anthony Davisnek dominálnia kell Tristan Thompson ellen, az viszont kérdés, hogy LeBron Jamesszel mihez kezdenek majd. Lue csapatának van miért törleszteni, hiszen decemberben New Orleansból vesztesen távoztak.

Philadelphia 76ers – Brooklyn Nets 01:30

A Nets talán idei legjobb támadóteljesítményével verte meg tegnap a Sacramentót, a Philly viszont végig hátrányban játszva maradt alul a Washington ellen. Amennyiben ezt a formát meg tudják ismételni Joe Johnsonék, akkor nem lehet kérdés a győztes kiléte, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy két nap alatt kétszer is tudnak így dobni kintről – persze nem is biztos, hogy rászorulnak A Sixers védekezése nem éppen áthatolhatatlan és sok múlhat a Noel-Okafor páros agresszivitásán Brook Lopezzel szemben, de Ish Smith-ék bárkit képesek húsz eladott labdával megtámogatni – ez valószínűleg nem fog beleférni. Ha tudnak vigyázni a labdára, Smith türelmesen játszik és megtalálja a centereit, a Nets pedig nem fog ki újabb extra napot, akkor szoros meccsre számíthatunk.

Memphis Grizzlies – Dallas Mavericks 02:00

Erősen gyűlnek a viharfelhők a Dallas felett, a tegnapi történelmi zakó után nem lesz egyszerű felállniuk, ráadásul náluk erősebb csapat ellen gyakorlatilag képtelenek nyerni – márpedig a Memphis mindenképpen erősebb, főleg hazai pályán. Gasolék is back-to-backből érkeznek, de ők nyerni tudtak előző este, ráadásul az utóbbi tíz meccsükből kilencet megnyertek, ez idő alatt pedig parádés támadójátékot mutattak be – miközben a Mavs sorozatban negyedik vereségét igyekszik elkerülni. A vendégek támadójátéka lesz a kérdés, tud-e értékelhetőt hozni Chandler Parsons (illetve mihez kezd majd Jeff Green ellen), észrevehető lesz-e Wesley Matthews, tegnapi gyenge estéje után fel tud-e javulni Nowitzki, illetve hogy a nem teljesen egészséges Deron Williams játszik-e a back-to-back második felén.

Minnesota Timberwolves – Chicago Bulls 02:00

Borzasztóan nehéz helyzetben van a Chicago, hiszen Dunleavy még, Noah már nem játszhat, Mirotic és Gasol is sérült, tegnap pedig Jimmy Butler szenvedett súlyosnak tűnő térdsérülést – azóta azonban kiderült, hogy mégsem végzetes a történet, ennek ellenére ezen az estén nem léphet pályára a dobóhátvéd. Ilyen helyzetben még Minnesotában is bravúr lenne a győzelem a csapattól, tegnap Denverben húsz pontos előnyt adtak le a negyedik negyedben, igaz, a Wolves is híres a leolvadásokról. Wigginsék védekezésében azért bízhatnak Rose-ék, főleg Kevin Garnett nélkül nincs sok tartása az együttesnek, szoros végjátékokat sem tudnak nyerni és bár a fiatalok továbbra is ígéretesek, egyelőre nem tudnak vezérré válni. Gasol valószínűleg visszatérhet a Bullsnál, akik 2009 óta nem kaptak ki ebben a csarnokban, igaz, idén novemberben a United Centerben nyerni tudott a Minny.

San Antonio Spurs – Los Angeles Lakers 02:30

A Spurs tegnap finoman szólva is impresszív győzelmet aratott a Dallas ellen, hazai pályán továbbra is veretlen, ebben a csarnokban természetesen bárki ellen esélyes. A Lakers az előző két találkozón nyerni tudott, mindkétszer Kobe Bryant volt a hős, más esélye pedig most sincs az arany-liláknak: ha a veterán klasszis újabb extrát hoz, csak akkor lehet bármiféle győzelmi reményük. Egyébként zongorázni lehet a különbséget a csapatok között még akkor is, ha Tim Duncan és Manu Ginobili sem léphet pályára.

Phoenix Suns – Utah Jazz 03:00

A Phoenix az utóbbi két meccsen javuló formát mutatott, főleg támadójátékban, a Goodwin-Booker hátvédpáros fegyelmezetten teljesít, mindenki hozta magát a kispadról beszállva is – a gond a védekezéssel an, különösen a periméteren. Az azonban nem biztos, hogy a Jazz ezt ki tudja használni, ugyan Hood és Hayward révén tudnak komoly károkat okozni hármasokkal, de nem erre építenek elsősorban, a festékben pedig már stabilabbak Chandlerék. A Jazz védekezése azonban kőkemény és ezt tegnap is bizonyították hazai pályán, sok pontot nem várhatunk ezen a meccsen – a zsinórban öt győzelemnél járó Utah egyértelmű esélyesnek számít idegenben is.

Golden State Warriors – Oklahoma City Thunder 03:00

A játéknap csúcsrangadója természetesen a Thunder látogatása lesz az Oracle-ben, hiszen a bajnok és egyik fő kihívója idén még nem találkozott egymással. A GSW januárban minden statement game-jét hatalmas fölénnyel nyerte meg és saját közönsége előtt most is egyértelműen esélyes, hiszen itt még senki nem nyert ebben a szezonban – nyilatkozatokat már mindkét fél tett a meccsel kapcsolatban, ráadásul Durant esetleges nyári GSW-hez igazolása miatt is külön érdekes lesz az összecsapás. A Curry-Westbrook MVP-harc természetesen kiemelendő, hiszen azt nem igazán látni, hogy hogyan fogják egymást lassítani, ráadásul az utóbbi időben csapatszinten sem remekelnek a felek védekezésben. Durantre papíron megvannak a Warriors emberei, hiszen Iguodala, Green és Barnes is kezelésbe veheti – óriási meccsre és sok pontra van kilátás.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ide kattintva találtok!

                                                                                    

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus