Csúcsrangadóra készül a Celtics

Hat mérkőzést rendeznek az NBA következő játéknapján, közte a Thunder-Celtics rangadóval, mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 01:00

A Sixers a Bucks és a Celtics mögött a keleti harmadik helyen áll, az elmúlt tíz meccséből hetet is megnyert, de az utóbbi napokban már csúsztak be vereségek, Joel Embiid hiányát nem mindig bírta el a társaság – ennek ellenére még mindig a liga legjobb csapatai között tartjuk őket számon. A Chicago azok után, hogy hetekkel ezelőtt elemi erővel indult meg felfelé, már csak felváltva szerzi a győzelmeket és vereségeket, de így is tartja keleti playin-helyét, a szezon elején bemutatott teljesítményéhez képest ez is óriási eredmény a vendégektől. Érdekesség, hogy a felek a legutóbbi meccsüket éppen egymás ellen játszották, három nappal ezelőtt meglepetésre a Chicago tudott nyerni, sőt, eddig mindkét egymás elleni összecsapást DeRozanék nyertek meg, most viszont hazai pályán kötelező javítania a Sixersnek, főleg úgy, hogy már a tavalyi MVP is játékra jelentkezik.

 

New Orleans Pelicans – Brooklyn Nets 02:00

Jelenleg nincs egy súlycsoportban a két csapat, ez pedig főleg a Brooklyn mélyrepülésének köszönhető, a vendégek ugyanis csak két meccsüket nyerték meg a legutóbbi tíz pályára lépésükből – mindkétszer a ligautolsó Detroit elleni kötelezőt húzták be Bridgesék. A Nets most zsinórban három vereségnél jár, a Bucks és a Thunder ellen senki nem várhatta el tőlük a győzelmet, viszont Washingtonban illett volna nyerniük, de a tankoló csapat ellen is kudarcot vallottak. A Pelicans 7-3-mal zárta az elmúlt időszakot, már a nyugati hatodik hely az övé, jól kihasználta a szoros nyugati mezőnyben az ellenfelek botlásait és felzárkózott az előtte lévőkre. Bár a Rockets és a Grizzlies elleni vereségek kellemetlenek voltak számukra az előző héten, de legutóbb a Lakerst tudta lesimázni a csapat, ismét riválist győztek tehát le Williamsonék, ami fontos volt a felzárkózáshoz. A hazaiaknál Trey Murphy visszatérhet a csapatba, de a vendégeknél Walker IV és Simmons még mindig maródi – ettől függetlenül a találkozó nagy esélyese a Pelicans, Ingramék már a Sacramentót üldözik, egy sikerrel pedig akár utol is érhetik a negyedik helyezettet.

 

Oklahoma City Thunder – Boston Celtics 02:00

A játéknap kiemelt rangadóját vívja egymással a nyugati második és a keleti első helyezett, az OKC 8-2-vel, a Boston pedig 9-1-gyel teljesített az elmúlt tíz találkozóján, két elképesztő formában lévő csapat találkozik tehát egymással, remek mérkőzésre számíthatunk. A Thunder egymás után négyszer tudott nyerni, ráadásul ez alatt a Minnesota, a New York és a Denver ellen is komoly rangadót nyert a csapat, legutóbb a Brooklyn elleni kötelezőt is behúzta, jobb formában talán nem is lehetnének SGA-ék ez előtt a kiemelt rangadó előtt. Pechükre azonban a vendégek is hasonlóan élesek, a Boston zsinórban hat sikernél jár – bár a kelták programja jóval könnyebb volt az utóbbi napokban, hiszen a nem éppen a versenyképességéről híres Pistons-Raptors-Spurs trió ellen kellett behúzniuk a kötelezőket, ez sikerült is, még ha az előbbi két csapat ellen a vártnál talán nehezebben is – ettől függetlenül a Boston a liga egyik, ha nem a legjobb csapata, viszont ez az OKC-ről is elmondható. A Celtics a mezőny legjobb NET-Ratingjével vezeti a ligát, de a Thunder is a harmadik a sorban, ráadásul most mindkét csapat teljesen egészséges – minden adott egy izgalmas, magas színvonalú rangadóhoz, amely bármelyik irányba eldőlhet, kíváncsian várjuk mire megy egymással a két topcsapat.

 

Memphis Grizzlies – San Antonio Spurs 02:00

A mérlegek alapján ez egy tét nélküli nyugati alsóházi rangadó lehet, a Memphis azonban Morant visszatérésével egyértelműen egy szinttel magasabb színvonalat nyújt a tankoló csapatoknál – még akkor is, ha az elmúlt három meccsét elveszítette. A jelenlegi Grizzliesnek azonban nem a Denver, a Clippers és a Kings ellen kellett nyernie, bár egyelőre az is kérdés, hogy mit szeretnének ettől a szezontól: Morant eltiltásának lejártával és Smart felépülésével azért képesek meglepni a nagyobb csapatokat is, de a komolyabb célokért zajló harcokba már valószínűleg nem szólnak bele idén. A Spursnél kristálytiszta a helyzet, Popovich csapata gőzerővel megindult lefelé, a vendégek a közelmúltban a Jazz és a Portland ellen is kikaptak – nem titkolt céljuk az újabb 1/1 behúzása. A csapatok novemberben találkoztak egymással, akkor egy sokkal gyengébb Memphis is simán legyőzte a San Antoniót, most is valami hasonlóra lehet kilátás. A Spursnél Zach Collins dőlt ki több hétre, míg bár a Memphisnél már több sérült is visszatérhetett, de még mindig vannak fontos játékosok, akiket hosszú ideig nélkülözniük kell. Ennek ellenére a mutatott játék színvonala az elmúlt hetekben azért emelkedett, most hazai pályán egy ilyen mélyen lévő csapat ellen szinte kötelező győzelem előtt áll Jenkis csapata.

 

Golden State Warriors – Orlando Magic 04:00

Azok után, hogy úgy tűnt, hogy a Warriors zsinórban öt győzelmével kilábalt abból a nagyon mély gödörből, amelybe még november végén belekerült, most ismét zsinórban három zakónál jár és így továbbra is csak a tizenegyedik helyen áll a csapat. A Magic korábbi remek formája szintén a múlté, azonban egy gyengébb időszak után most megint szebb napokat élnek a floridaiak, az utóbbi öt meccsükön csak a Sixerstől és a kiegészülve feljavuló Sunstól kaptak ki – próbálják tartani negyedik helyüket a keleti tabellán. A hírek szerint a hosszú időt kihagyó Markelle Fultz ma akár vissza is térhet a Magicbe, de a túloldalon is minden sérült felépült, csak az eltiltott Draymond Greenre nem számíthat Steve Kerr csapata. Egyik csapat sincs kimagasló formában, a Warriors legutóbbi meccsei azért nem voltak egyszerűek, a Denver, a Miami és a Dallas is stabil playoff-helyeken áll, ilyen ellenfelek ellen azért nem feltétlenül Curry-ék voltak az esélyesek. Nehéz bármit is jósolni erre a mérkőzésre, egyik csapat sincs kimagasló passzban, a Magicnél viszont Banchero és Wagner párosa jó formában van, ha ők most is tudják hozni magukat, akkor ellophatják ezt a meccset San Franciscóból.

 

Sacramento Kings – Charlotte Hornets 04:00

A Kings itt kötelező előtt áll, a Hornets ugyanis az elmúlt hetekben még a korábbinál is pocsékabb eredményeket hozott, egymás után tizenegy alkalommal kapott ki és már a Washingtont is alig előzi meg. A Kings ezzel szemben továbbra is tartja a stabil playoff-helyét, és bár kicsit lemaradt a Thundertől és a Nuggetstől, de még így is a legjobb nyugati csapatok közé tartozik. A Hornetsnél nagyon hosszú a hiányzók névsora, az elmúlt alkalommal Terry Rozier is csatlakozott a meglévő sérültekhez, így végképp alig maradt reményük a vendégeknek a bravúrra. A Kings most egészséges, Fox és Sabonis is kifejezetten jó formában van, ráadásul a kiegészítők is képesek bármikor fellépni a sztárok mellé – ma csakis a győzelem lehet a célja a hazai csapatnak, akár még egy nagyobb különbségű kiütés is benne lehet a meccsben, a magabiztos győzelem mindenesetre abszolút elvárt Foxéktól.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus