Curry New Yorkban dönthet rekordot, Portlandben javíthat a Suns

Csak három mérkőzést rendeznek hajnalban, de így is várható egy nagy pillanat. 

 

Brooklyn Nets - Toronto Raptors 01:30

A Toronto back-to-back lép pályára, miután előző este a Sacramentót verte nagyon simán úgy, hogy közben kicsit készülhetett erre a derbire is, a játékperceket tekintve nem szakadt meg a kanadai alakulat. A Nets pihentebb, otthon játszhat és bár Millsap karanténban van, de a többiek elvileg játszhatnak, most Durant, Harden és Aldridge is ott lesz a parketten, úgyhogy keleti listavezetőként természetesen ők az esélyesebbek. A Raptors egyébként jó formában van, ötből négyet nyert, de az is igaz, hogy mindegyik meccset otthon játszotta, most hosszú idő után kellett elutaznia idegenbe - ahol viszont 7-5 az idei mérlege, tehát egyáltalán nem elveszett. A felek idei első meccsét egyébként a Brooklyn nyerte Torontóban 116-103-ra és a realitás most is valami hasonló lehet, ha a pihentebb Duranték nem fognak ki rossz napot és a mostanában nagyon szigorú kanadai védekezésen találnak fogást. 

 

New York Knicks - Golden State Warriors 01:30

Itt a Warriors játszik back-to-backet úgy, hogy előző este óriási csatában, a végén fordítva tudta kiizadni a győzelmet Indianában. A listavezető az utóbbi időben nem játszik igazán jól, a védekezését azért próbálja a megszokott szinten tartani, de támadásban, dobóformában visszaesett Steve Kerr csapata, amire most még a b2b is rátehet, így a New Yorknak lesz keresnivalója. Persze tegyük hozzá, hogy Randle-ék pocsék formában vannak, például az előző három találkozóját elvesztették és szintén támadásban akadozik erősen a gépezet most már hetek óta - ha ezen nem tudnak jelentősen javítani a hazaiak, akkor azt a GSW még így, fáradtan is meg fogja büntetni. A találkozó fő sztorija viszont természetesen nem ez, hanem Steph Curry rekorddöntése: ha a vendégek sztárja dob két triplát, akkor azzal megdönti Ray Allen rekordját - az utóbbi meccseken már nagyon görcsösnek tűnt az irányító, egy ilyen pillanathoz viszont aligha létezik jobb helyszín, mint a Madison Square Garden. Emiatt nagy hangulat és fieszta várható, azt pedig nehezen tudjuk elképzelni, hogy Curry kétszer ne találna be kintről...

 

Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 04:00

Itt a Suns a back-to-backes csapat, Chris Paulék előző este váratlanul gyenge, pontatlan, ütemtelen támadójátékkal, rossz dobóformával sima vereséget szenvedtek a Clippers ellen, úgyhogy érdeklődve várjuk, hogy mire mennek most. A Portlandben jóval kevesebb tartás van a Los Angeleshez képest és jelenleg az egész liga egyik leggyengébb formában lévő csapatáról beszélünk, amelybe ugyan legutóbb visszatért Damian Lillard, de ez sem segített semmit, ugyanolyan simán kikapott még a Minnesotától is. Most pihentebben, otthon elvileg nem szabadna "csak úgy" kikapniuk, ha bármit akarnak ettől a szezontól, rendben van, hogy CJ McCollum hiányzik, de a túlodalon sincs sem Devin Booker, sem Deandre Ayton - óriási kérdés, hogy a minden szempontból padlón lévő Blazers összeszedi-e magát vagy sem, de az biztos, hogy a mostanában látott játékot még ez a fáradt Suns is ki tudná használni.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus