Dallasban szedné össze magát a GSW

A Houstont is elkapná a Memphis - a Hornets ellen folytatja Antetokounmpo - San Antonióba látogat a Raptors. 

 

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 01:00

0-3-mal kezdett az ígéretesnek tűnő Sixers, úgyhogy most már lassan el kellene kezdenie nyerni a társaságnak, mert hiába Ben Simmons remeklése (15,7 pont, 10,3 lepattanó és 6 gólpassz eddig), győzelem nélkül ez mit sem ér. Legutóbb Joel Embiid nélkül ráadásul egy nagyon komoly pofont kapott az együttes, amit illene kijavítani, most már a centerrel a fedélzeten - igaz, idegenben most is nagyon nehéz dolguk lesz az eddig stabil Pistons otthonában. Drummondék komoly hátrányból felállva nyertek New Yorkban, Tobias Harris és Reggie Jackson is jó formában kezdte a szezont, elöl-hátul biztató dolgokat produkáltak eddig, így hazai pályán minden esélyük meglesz az újabb sikerre - valamit kezdeniük kell Simmonsszal és Drummondnak limitálnia kell Embiidet, de megvannak a fegyvereik, amikkel nyerhetnek. 

Miami Heat - Atlanta Hawks 01:30 

A Hawks nincs jó passzban, nem kezdték jól a szezont, back-to-backet játszanak, ráadásul a támadójáték motorját, Dennis Schrödert is elveszítették előző este - most még biztosan nem léphet pályra, nélküle pedig nagyon komoly gondban lehetnek elöl. Előléphet mondjuk Delaney, többet vállalhat játékszervezésben Bazemore, de az egyértelműen legjobb playmaker kiesése ezt a keretet nagyon érzékenyen érinti, ez biztos. A Heat Whiteside nélkül tudott nyerni legutóbb, és a center valószínűleg most sem lesz bevethető, kérdés, hogy az alacsonyabb, gyorsabb szerkezet hogyan fog majd működni a Hawks ellen - több playmaker is van a hazaiaknál, akik hozhatják a győzelmet, előzetesen azért inkább Dragicék az esélyesebbek. 

Houston Rockets - Memphis Grizzlies 02:00 

Mindkét együttes kiválóan rajtolt, a Houston 3-0-val, a Memphis pedig eddig 2-0-val és a Warriors magabiztos legyőzésével - most is nagyon veszélyesek lehetnek a vendégek. Nagy kérdés lesz természetesen a védekezés, ha most is úgy tud harapni a Grizzlies, ahogy a GSW ellen, akkor Hardenék is bajba kerülhetnek, főleg mivel Chris Paul térde nem jött rendbe, ő nem lép pályára - ugyanakkor legutóbb a Rockets védekezése is jól zárt, ha ez megint így lesz, akkor kontrollálhatják a meccset. A Conley-Harden csatát külön is érdemes lesz majd nézni, ahogy azt is, hogy Marc Gasollal mihez kezdenek belül Capeláék, az ő semlegesítése kulcsfontosságú lesz a texasiak számára. 

Milwaukee Bucks - Charlotte Hornets 02:00 

Giannis Antetokounmpo elképesztő formában kezdte az évet, az első három meccsén kivétel nélkül elhangzott vele kapcsolatban az "MVP" jelző, azt pedig nehéz kitalálni, hogy a Hornets hogyan fogja őt megállítani - főleg, hogy Michael Kidd-Gilchrist még csak most kezdett edzeni, nincs ideális állapotban. A kulcs pedig mindenképpen ez lehet a Charlotte számára, bár Dwight Howardra a Bucksnak nincs igazán megoldása belül, de ha a periméteren Brogdonék lelassítják Kemba Walkert, elöl pedig Antetokounmpo hozza magát, az már elég is lehet a hazai sikerhez. 

Dallas Mavericks - Golden State Warriors 02:30 

A címvédőnek mindenképpen javítania kell, mert három nagyon gyenge meccset játszott eddig, abból egyet nagy nehezen megnyert, legutóbb viszont nagyon csúnyán kapott ki - szerencséjükre végül sem Curry, sem Durant nem kapott eltiltást, ott lehetnek a pályán. A Dallas nincs jó formában, egyelőre nagyon nem működik a játék, vannak hiányzóik is (bár reményeik szerint most Dennis Smith és Devin Harris is játszhat), a lepattanózás pedig egészen pocsék: az első három meccsen 43-mal kaptak ki ebben a szegmensben, egyelőre nem tűnik jónak Nowitzki centerben. A jóval atletikusabb, gyorsabb, magasabb, ráadásul motivált címvédő így toronymagas favorit, a Mavs egyelőre nyeretlen, elég nagy meglepetés lenne, ha éppen Thompsonék ellen törnék meg ezt a szériát. 

San Antonio Spurs - Toronto Raptors 02:30

Két 2-0-s csapat találkozik, de mindkettőt nehéz megítélni egyelőre: a Spurs Kawhi Leonard és Tony Parker nélkül is jól védekezik, de kevésbé meggyőzően támad, a Raptors pedig két könnyed, látványos győzelmet aratott eddig. A hazaiaknál nagyon sok múlhat LaMarcus Aldridge teljesítményén támadásban, de még több azon, hogy hátul mennyire lesznek képesek megállítani a Raptors gépezetét, amelybe eddig tökéletesen illeszkedik CJ Miles és amelyhez a teljes kispad elég sokat tud hozzátenni. Probléma viszont a vendégek számára, hogy Jonas Valanciunas megsérült legutóbb, de egyelőre kérdéses, hogy mennyit kell kihagynia, arra is van esély, hogy akár már most is bevethető legyen - Ibaka és Nogueira mindenesetre több időt kaphat ötösben. 

Denver Nuggets - Washington Wizards 03:00 

Érdekes meccs lehet, a Denvernél két fiatal irányító kezébe került a támadójáték, de egyelőre csak módjával, Murray és Mudiay sem kapott túl nagy terhet még, inkább Nikola Jokicson vagy máson keresztül folyik a játék, nem az egyes poszton múlik a legtöbb dolog. Murraynek és Mudiaynek ráadásul most főleg védekezésben lesz kulcsfeladata, hiszen valakinek meg kell fognia John Wallt és Bradley Bealt, ezt pedig nem fogja helyetük más megtenni - a csapatvédekezésnek legalább olyan stabilnak kell lennie, mint a Kings ellen, de talán még stabilabbnak. A vendégek két hátvédje remekül kezdte a szezont, vezérletükkel 2-0-ra áll a Washington, és most is azon múlik sok minden, hogy ők mennyire fognak dominálni - a palánk alatt azért a Jokics-Millsap kettős a Denver mellett szól, főleg hogy négyesben kicsit lyukas most a Wizards, de Jokics eddig nem igazán találja a dobását, ezen mindenképpen javítania kell. 

Phoenix Suns - Sacramento Kings 04:00

Két fiatal csapatról beszélünk, de a Sunsnál egyértelműen problémák vannak: Eric Bledsoe "nem akarok itt lenni" tweetje után kirúgták Earl Watsont, így az egyik eddigi segédedző, Jay Triano irányítja most a 0-3-ra álló, egészen botrányos játékkal kezdő gárdát. A Kings 1-2-re áll, de teljesen más a helyzet, sokkal biztatóbb a játék, a rutinrókák megteszik, amit kell, a fiatalok pedig szabadon fejlődhetnek, bár legutóbb simán kikaptak a Denvertől, ez egyelőre nem szegheti kedvüket. A fáradtság viszont faktor lehet náluk, négy este alatt három idegenbeli meccset játszanak, ami sosem előny, ráadásul Bogdan Bogdanovics játéka megint kérdéses. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus