Detroitban rangadózik a Cavs, Dallasba utazik a Celtics

Tizenegy találkozót rendeznek hajnalban, nézzük, hogy mit érdemes tudni előttük!

 

Charlotte Hornets - Minnesota Timberwolves 01:00

A Timberwolves back-to-backet játszik, miután fájó hazai vereséget szenvedett a Pistons ellen, így van min javítania, hiszen három győzelem után nem jött jól ez a hiba, főleg úgy, hogy egyébként egy labdán múlt a siker. A Hornets viszont éppen legutóbb törte meg a jeget, és egy komoly nyeretlenségi széria után tizenöt ponttal verte a Clipperst, Kemba Walker idei legjobb formájában van, joggal bizakodhatnak a szép folytatásban. A meccs kimenetele azért elsősorban a Minnesotától függ majd, ha ők fel tudnak pörögni, akkor egyértelműen jobbak - a két csapat első találkozóján Jeff Teague például lejátszotta Walkert, és simán nyerni is tudott Tom Thibodeau legénysége. 

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 01:00

Ez rangadó lesz, a keleti második fogadja a lendületben lévő negyediket, ráadásul a hazai pályán is ellensúlyozhatja az, hogy a Pistons back-to-backet játszik. A Cavaliers zsinórban négy győzelemnél jár, bár továbbra sem játszik jól, főleg ami a védekezést illeti, azért ez a sikerszéria már elismerésre méltó - a Detroit jóval többet mutatott eddig, és két vereség után a minnesotai győzelem is tekintélyt parancsoló. Nagy kérdés, hogy a center nélküli vendégcsapat mire megy Andre Drummonddal, valamint Reggie Jacksonnal, hiszen Thomas és Rose mellett Shumpert sem bevethető még, elég vékony a gárda hátvédposzton. LeBron James persze mindig ütőkártya, de ha nem lesz túl fáradt a Detroit, akkor inkább nekik áll a zászló. 

Orlando Magic - Indiana Pacers 01:00

A Magic zuhan, a Pacers emelkedik, a hazaiak totálisan szétestek az elmúlt meccseken, sorozatban négy vereségnél járnak, "a támadójáték kifogyott, védekezés nem is volt" címszóval indultak meg nagy lépésekben lefelé. A Pacers viszont felülteljesít, sorozatban három győzelmet aratott a társaság, védekezésben is tudtak javulni, támadásban pedig megy a szekér - a kezdőből bárki képes extra teljesítményre, előző este például a Heatnek dobtak 120 pontot dobott. Az emiatt esetleg meglévő fáradtság okozhat nekik gondokat, de itt most elsősorban az Orlando lesz a kérdés, ha Frank Vogel össze tudja rántani a társaságot fejben, akkor otthon megtörhetik a rossz szériát, de ha nem, akkor a Pacers őket is szét fogja dobni. 

Philadelphia 76ers - Utah Jazz 01:00

A Jazz érthetetlen győzelmet aratott legutóbb, totális meglepetést okoztak Rubióék azzal, hogy negyven pontot vertek az Orlandóra, így megszerezték első idegenbeli győzelmüket - az mondjuk valószínű, hogy ebből nem igazán érdemes kiindulni. A Sixers helyzete stabilabb, a Simmons-Embiid kettősre építve a legtöbb csapatot megszórják, legutóbb a Warriors ellen is vezettek már húsz ponttal, de nem tudták megtartani az előnyt - ezzel együtt ők többé-kevésbé ugyanazt hozzák mindig. Hazai pályán most is ők az esélyesek, kétszer egymás után csak nem "őrül meg" a Utah...

New York Knicks - Los Angeles Clippers 01:30

Legutóbb elég gyenge játékkal kapott ki a New York, és bár otthon mindig jóval masszívabb az együttes, mint idegenben, azért az jól jönne, ha Kristaps Porzingis ismét hozná a korábban látott szintet - az utóbbi meccseken már csak 34%-kal dobott, és egyes hírek szerint a könnyebben sérült könyöke zavarja. Márpedig nagy szükségük lenne az ő extrájára, mert hozniuk kellene ezt a meccset, a sorozatban nyolc vereségnél járó Clippers ugyan visszakapja most Patrick Beverley-t, de ő egymaga nem fogja megoldani a problémáikat. A Cavs ellen már majdnem nyerni tudtak, de végül azt is elrontották, majd kikaptak a Charlotte-tól is - előbb-utóbb persze minden sorozat megszakad, de ahhoz rengeteg dologban kell javulniuk. 

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 02:00

Ötmeccses idegenbeli túrára indul a Blazers, de ez most megint egy olyan meccs, amit hoznia kellene a társaságnak idegenben is, mert a Memphis teljesen megzuhant Mike Conley sérülése miatt - az irányító most sem fog játszani, sorozatban négy vereség és átlagban kapott 110 pont után pedig nagyon nagy javulás kellene a hazaiaktól. Kérdés, hogy képesek-e erre, legutóbb már a kispad sem volt extra, Tyreke Evans sem 100%-os, így ha a Portland idegenben is képes most már bizonyítani, akkor jól kezdheti a kirándulást - fontos lesz, hogy a Lillard-McCollum páros hogy fog dobni, illetve Nurkic mire megy Gasollal a palánk alatt. 

Milwaukee Bucks - Washington Wizards 02:00

A Wizards back-to-backet játszik és két vereségből érkezik, ráadásul John Wall játéka is kérdéses - előző este nem játszott a Toronto ellen, most azért több esély van arra, hogy pályára lép. Javítani viszont a Bucksnál is van min, egy szép széria után legutóbb darabokra esett a játék, és hatalmas pofont kaptak Dallasban, most hazai pályán nem hibázhatnak, ha fel akarnak nőni az élcsapatokhoz, ráadásul a Washington közvetlen riválisuknak is számít. Kérdés, hogy a korábban látott agresszív védekezést elő tudják-e húzni ismét Middletonék, hogy Antetokounmpóval mit kezdenek Porterék és hogy a Washington mennyire lesz fáradt - nekik is nagyon kellene a siker, ráadásul idegenben is 4-3-ra állnak, vendégként sem rosszak eddig. 

New Orleans Pelicans - Oklahoma City Thunder 02:00

Érdekes meccs lesz, mindkét félnek borzasztóan kellene ez a győzelem, mert egyik sem áll túl jól - a Pelicans sorozatban kétszer kapott ki, a Thunder pedig három győzelem után San Antonióban bukott el, így továbbra sincs győzelme egyetlen komoly csapat ellen sem. Nagy kérdés, hogy mire mennek egymással a felek, a hazaiaknál Anthony Davis elvileg játékra alkalmas állapotban van, vele és Cousinsszal kell majd birkóznia Carmelo Anthonynak és Steven Adamsnek, de a túloldalon sem nagyon látni, hogy mi lesz Russell Westbrookkal és Paul George-dzsal. Az, hogy a Thunder még Pelicans-szintű csapatot sem nagyon vert meg, ráadásul idegenben csak 2-6-ra áll, a hazaiak felé billenti a mérleg nyelvét, de ők is nagyon tudnak szenvedni...

Dallas Mavericks - Boston Celtics 02:30

A listavezetővel kapcsolatban mindenki arra vár, hogy vajon mikor fog hibázni, de papíron ezen a meccsen is toronymagas favoritok Kyrie Irvingék. A ligaelsőnél jóval gyengébb védekezések is levették már a pályáról a Dallast, és bár a Milwaukee-t legutóbb szétdobták Matthewsék, a bostoni periméter ezt aligha fogja hagyni - épp ebben parádésak a vendégek, ha csak nem eresztenek le nagyon, akkor hozniuk kell a meccset. Mostanában többször voltak már gyenge periódusaik, amikor nagy hátrányba kerültek, de eddig mindig ki tudtak belőle jönni, az pedig azért elég nagy szó lenne, ha a 3-14-es Mavs állítaná meg ezt a szériát. 

San Antonio Spurs - Atlanta Hawks 02:30

Elég ingadozó mostanában a Spurs teljesítménye, de otthon természetesen esélyesnek számít, nagy blama lenne, ha nem tudnák megverni az Atlantát Greenék. A támadójátékuk azért néha elég döcögőssé tud válni, a Hawks pedig jobb csapat annál, mint amit a 3-13-as mérleg sejtet, nem vehetik félvállról a meccset a hazaiak - Schrödert kell limitálniuk elsősorban, támadásban pedig az Aldridge-Gasol páros magasságára és képzettségére építeni. Döntő lehet, hogy meccsen belül mennyire lesz felemás a San Antonio, mostanában komoly gondjaik vannak azzal, hogy varázsütésre elfelejtenek jól játszani és halmozzák a hibákat - nem biztos, hogy ez most bele fog férni. 

Sacramento Kings - Denver Nuggets 04:00

A Nuggets back-to-backet játszik és nincs könnyű helyzetben, mert Paul Millsap előző este megsérült, ő valószínűleg nem tud most pályára lépni, de nagyon kellene a győzelem a vendégeknek, mert idegenben csak 2-5-re állnak, muszáj lenne javítaniuk. Pedig a Kings otthon veszélyes csapat, 3-3-ra áll saját pályáján és képes váratlan bravúrokra, főleg ha a vendégcsapat ilyen rossz állapotban érkezik. Támadásban alapvetően azért több kategóriával előrébb jár a Denver, de Millsap nélkül, fáradtan azért lehetnek gondjaik, Cauley-Stein és Randolph megdolgozhatja Jokicsot, így sok múlhat majd a periméter-játékosokon - a hazaiaknál Buddy Hield játéka kérdéses.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus