Döntő meccsek jönnek Nyugaton

Thunder vagy Pelicans? - kötelező előtt a Houston és a Clippers, a Warriorshoz látogat a Memphis - Nets-Bulls rangadó Keleten

 

Charlotte Hornets – Houston Rockets 01:00

Két vereség után a Pelicans ellen fontos győzelmet aratott a Houston, és úgy néz ki, hogy Howard is kezd hasonlítani sérülése előtti önmagára – nagy szüksége is lesz rá a csapatnak a playoffban. Ma nem lehet kérdéses számukra a győzelem, ha nem akarnak a hatodik helyen maradni, nyerniük kell – a Hornets minimális ellenállást sem fejtett ki az elmúlt mérkőzéseken, így erre minden esélye meg is van a vendégcsapatnak. A hírek szerint ma Howard pihenőt kap, de a jó pár fontos hiányzóval számoló Charlotte 35% körül dobált az előző három találkozón úgy, hogy 77 pontot átlagolt – kisebb csoda lenne, ha a playoffért harcoló Houston ellen találnának magukra.

Cleveland Cavaliers – Detroit Pistons 01:00

David Blatt szerint James, Irving, Love és Smith is játszani fog ma este, teljes hadrendben pedig nem sok csapatnak ad esélyt a Cavs hazai pályán – két vereség után valószínűleg némi motivációt is tudnak találni a tét nélküli mérkőzésben. Bár a Pistons is jó formában van, nem egy kategória a két gárda, ha legalább a támadójátékot komolyan veszi a Cleveland, akkor látványos összecsapásra van kilátás – a pontszerzéssel a Detroit sem áll hadilábon, most már Jodie Meeks is bekapcsolódott a buliba. A Jackson-Irving csata jól hangzik, de LeBronra maximum Prince-t tudja tenni Van Gundy, és a back-to-back sem mellettük szól – meglepetésként hatna, ha nem hozná a derbit a hazai csapat, amennyiben minden játékosát beveti Blatt.

Philadelphia 76ers – Milwaukee Bucks 01:00

A Milwaukee a Brooklyn elleni meggyőző siker után hátradőlhet, hiszen megvan a keleti hatodik hely – kérdés, hogy Jason Kidd pihentet, vagy győzelemre játszik ma este. Csapata most nagyon egyben van, a sokáig kritizált Carter-Williams 20,3 pontot átlagolt 61,4%-kal az előző három mérkőzésén, a védekezésük összeállt, és gyakorlatilag készen vannak – ez nem túl jó hír a Philly számára. Bár védekezésben a hazaiak is jól festenek Noel vezérletével, azért akadnak nagyon gyenge estéik ezen a fronton is – támadásban pedig a liga legrosszabbjai közé tartoznak. A sorozatban elszenvedett nyolc vereség is azt mutatja, hogy nincsenek most túl jó passzban, és bár a Bulls ellen jól játszottak, valami mindig hiányzik – ma Noel, Smith és Mbah a Moute játéka is kérdéses, Canaan pedig valószínűleg kihagyja a találkozót.

Atlanta Hawks – New York Knicks 01:30

A Hawks tegnap a cseresorral lépett pályára és kapott ki a Washingtontól, Budenholzer elmondása alapján viszont ma visszatérnek a kezdők – egyedül a vállsérüléssel bajlódó Millsap játéka kérdéses. Nyilvánvalóan szakadéknyi a különbség a Keletet már régen megnyerő Atlanta és a konferencia-utolsó Knicks között, és amennyiben tényleg játszanak Horfordék, nem is lehet kérdéses a győztes kiléte – bár a New York nyerni tudott az Orlando ellen, egészen borzalmasan játszottak Larkinék is. Érdekes, hogy amióta legutóbb találkozott a két csapat, a Knicks kezdőjéből már sem Anthony, sem Stoudemire, sem Dalembert nem tagja az aktív keretnek…

Brooklyn Nets – Chicago Bulls 01:30

Mindenképpen érdekes találkozónak ígérkezik ez, hiszen mindkét csapat számára komoly jelentőséggel bír. A Bulls a harmadik helyért, a Nets a bejutásért küzd, de elég ellentétes előjelekkel – a Brooklyn 8., de tegnap nagyon kikaptak a Buckstól, a Bulls viszont 4., de Derrick Rose jó játékával tudott nyerni legutóbb. Kulcskérdés lehet, hogy ő mennyire lesz hasznos ezúttal Deron Williams ellen, valamint hogy Noah-ék meg tudják-e fékezni Brook Lopezt – ha a center hozza a 26 pontos átlagát, könnyen bajba kerülhet a Chicago. A vendégek február 8-a óta nem nyertek sorozatban két találkozót idegenben, és most is nehéz dolguk lesz az életéért küzdő Brooklyn otthonában – amennyiben kikapnak Williamsék, megelőzheti őket az Indiana.

Miami Heat – Orlando Magic 01:30

Matematikailag még van esélye a Miaminek bejutni a playoffba, de ehhez nagyon sok csillag szerencsés együttállására van szükség – kezdve azzal, hogy ma le kellene győzniük az Orlandót. A vendégek egymás után két meccset buktak ugyan, de összesen három ponttal maradtak alul ezeken és alapvetően jól néznek ki – Vucsevics remekel, a Payton-Oladipo páros pedig kintről tudja megfelelően támogatni. A Knicks elleni borzalomból kiindulni nem igazán lehet, így kérdés, hogy Vucseviccsel mit kezd ma a Miami, hiszen a center idén 28,3 pontot átlagol ellenük – Whiteside-nak sok dolga lesz, de ő nem teljesen egészséges. A Wade-Oladipo csata is jónak ígérkezik, és a Dragic-Payton harcot is jó lesz nézni, a realitás talaján maradva nincs sok tétje a találkozónak, de jó kosárlabdára van kilátás.

Minnesota Timberwolves – New Orleans Pelicans 02:00

Ma bejuthat a nyugati rájátszásba a Pelicans, amennyiben a Thunder nem tud nyerni a Portland ellen, Davisék viszont hozzák a kötelezőt Minnesotában. A festékben továbbra is gyengén védekező, a Wiggins-LaVine páros támadópotenciáljára építő Wolves nem lehet akadály egy playoffba igyekvő csapat számára ebben a helyzetben – pláne úgy, hogy ha esetleg nem tudnak nyerni, vagy az OKC győz, a Spurs ellen kell kiharcolniuk a bejutást. A vendégeknél Jrue Holiday is hatékonyan dolgozott tegnap, de nélküle is nagyon jól megy a triplázás a New Orleans számára (43,5% az előző 12 meccsen) – plusz adalék, hogy az idei három összecsapásukat átlagban 26 ponttal nyerték meg Davisék.

Oklahoma City Thunder – Portland Trail Blazers 02:00

Bár hivatalosan ma nem juthat be az OKC a playoffba, ha hazai pályán le tudnák győzni a Portlandet, óriási lépést tennének efelé – a záró fordulóban ők a Minnesotával, a Pelicans pedig a Spursszel csap majd össze. Azonban ez a találkozó borzasztóan nehéznek ígérkezik számukra, hiszen a Blazers még Afflalo nélkül is komoly szintet képvisel, de nagy szerencséjükre a Westbrook elleni ma hajnali technikait visszavonták, így az irányító, akire jelenleg az egész játék épül, pályára léphet. A Blazersnél Lillard és Aldridge is jó formában kosarazik az utóbbi időben, és alapvetően valamivel esélyesebb is lenne Portland a két gárda jelenlegi formájában, de amíg a hazaiaknak élet-halál harc ez a találkozó (ha kikapnak, szinte biztosan lemaradnak), addig a vendégek számára minimális téttel sem bír már.

Utah Jazz – Dallas Mavericks 03:00

Egyik gárdának sem számít már igazán az eredmény, de a Jazz szeretne szépen búcsúzni erre a szezonra a közönségétől – az All-Star szünet óta Snyder csapata a liga egyik legjobbja otthon, így erre minden esélye megvan. Azóta ők kapják átlagban a legkevesebb pontot, és ellenük dobnak legrosszabbul az ellenfelek, így mindenképpen többre képesek annál, mint amire a helyezésükből következtetni lehet – valószínűleg a Mavs is megszenved majd velük. Már persze ha akar szenvedni, hiszen Nowitzkiéknél elsősorban a védekezés javításán és az egészségen van a hangsúly – a hírek szerint egyébként ma visszatérhet Chandler Parsons. A vendégeknél a támadójáték, a hazaiaknál a védekezés dominál, érdekes összecsapásra van kilátás.

Sacramento Kings – Los Angeles Lakers 04:00

A kaliforniai derbinek is nagyon idényvégi szaga van már, a Kingsnél Cousins, Gay és Collison sem léphet pályára, a Lakersnél pedig hasonlóan tét nélkül folyik a játék már jó ideje – bár az is igaz, hogy egyik csapat sem vádolható Hornets-szerű összeomlással és lélektelenséggel. Jordan Clarkson miatt többnyire manapság is megéri LAL-meccseket nézni, a hazaiaknál Omri Casspi táltosodott meg mostanság (19 pont 56%-kal az előző hét meccsen), és mindkét gárdánál jól működik a támadójáték a hiányzók ellenére – a látványos mérkőzéseket igen, a védekezést viszont nem kedvelők számára mindenképpen ajánlott találkozó lesz ez.

Golden State Warriors – Memphis Grizzlies 04:30

Óriási feladat előtt áll a második helyért küzdő Memphis, hiszen a toronymagasan ligaelső Golden State otthonában kell nyerniük ezért a pozícióért. A dolgot mindenképpen nehezíti, hogy Allen, Conley és Marc Gasol játéka is kérdéses, három kulcsembere nélkül pedig vajmi kevés esélye lenne a Grizzliesnek – igaz, védekezni így is tudtak, 40% alatt tartották a Clipperst. Akarattal sok mindent lehet viszont pótolni, és az mindenképpen mellettük szól, hogy a Warriors számára nincs tétje a találkozónak, így Steve Kerr akár pihentethet is, elkerülvén egy fizikális mérkőzést kezdőjátékosai számára. Hazai pályán azért erre kevés esély van, sőt, a hírek szerint Barbosa is játékra jelentkezik majd, így borzasztó nehéz találkozóra számíthatnak a vendégek.

Los Angeles Clippers – Denver Nuggets 04:30

Hasonlóan a Houstonhoz, a Clippers számára is kötelező ez a győzelem, hiszen minden esélyt meg kell ragadniuk a nyugati helyezkedés közepette – náluk nincs gond a formával, többnyire gálameccseken nyernek, legutóbb a Memphis sem okozott túl nagy problémát. Erősen kétséges, hogy a Nuggets védekezése alkalmas-e arra, hogy lelassítsa Paulékat, hiszen Melvin Hunt gárdája a látványos támadójátékból él – annál jobb csapat a Clippers, hogy hagyja ezt kibontakozni, vagy hogy ne tudja túldobni. Bár Jamal Crawford még nem találja a ritmust, ez a találkozó is jó alkalom lesz számára a visszarázódásra – a kaliforniaiak jelenleg harmadikak, de számolgatni majd csak a játéknap után…

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus