Dupla hosszabbítást nyert a Washington Bostonban

Tartalékosan verte a Lakerst a Golden State - otthon kapott ki a Boston - elbukta a kötelezőt a Bucks és a Heat is. 

Jó pár meghatározó játékosát nélkülözte a Celtics az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) ma hajnali játéknapján, ezt pedig extra túlórában ugyan, de ki tudta használni a Wizards - ugyanúgy hosszabbításban maradt alul a Heat, a Milwaukee pedig Orlandóban bukott el egy kötelező mérkőzést. Nyugaton a szintén erősen tartalékos GSW viszont nem hibázott, Kevin Duranték a Lakerst győzték le. 

Visszajátszás c. videós rovatunk ezen a linken megtekinthető!

Orlando Magic - Milwaukee Bucks 126-117

Feltámadás. Az előző esti gyalázatos játék és 72 dobott pont után most mintha egy egészen más csapat futott volna ki a pályára orlandói mezben és a back-to-back ellenére extra dobóformával arattak meglepő győzelmet a hazaiak. Ehhez három kiemelkedő egyéni teljesítményre volt szükség, Jonathon Simmons (35 pont, 7/12 tripla), DJ Augustin (32 pont, 6/9 tripla), valamint a festékben domináló és onnan remekül kipasszolgató Nik Vucsevics (22 pont, 8/14 mezőnyből, 9 lepattanó, 9 gólpassz, 4 labdaszerzés) is parádézott, erre a trióra építve pedig 50%-os mezőnymutatóval, 18/34 (52,9%) hármassal és 31 gólpasszal zárta az estét a társaság. Az alaphangot már az első negyedben megadta Frank Vogel alakulata, ezt a játékrészt 36-20-ra nyerte meg és bár ezt követően közelített a Milwaukee, az itt kiharcolt előnyt be tudta osztani a Magic - sorozatban öt vereség és egy negatív szezoncsúcs után tudott nyerni az együttes. 

Ez blama. A back-to-backet játszó, a szezont egyébként is rég feladó, több kulcsjátékosát nélkülöző és előző este 72 ponttal negatív szezoncsúcsot döntő ellenfelet még idegenben is kötelező lett volna megvernie a playoff-helyekért hajtó Bucksnak, de védekezésben képtelenek voltak megoldást találni a vendégek, így fájdalmas vereséget szenvedtek. A jó egyéni teljesítmények náluk is megvoltak, főleg Giannis Antetokounmpo (38 pont, 16/29 mezőnyből, 10 lepattanó, 7 gólpassz) villogott, de Khris Middleton (22 pont, 4/6 tripla) és Eric Bledsoe (20 pont, 8 gólpassz) is megtette a magáét - csak éppen a túloldalon reménytelen volt a társaság, sem Vucsevics, sem a Magic kinti dobásai ellen nem tudtak mit tenni, így végig futottak az eredmény után. Nagy baj persze nincs, hiszen a fő rivális Miami is kikapott Sacramentóban, de előrébb sem tudott lépni a Bucks. 

A Magic legjobb dobói: Simmons 35/21, Augustin 32/18, Vucsevics 22/3
A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 38/3, Middleton 22/12, Bledsoe 20/9

Boston Celtics - Washington Wizards 124-125 - két hosszabbítás után

Dupla hosszabbítás. Scott Brooks, a vendégek vezetőedzője szerint olyan hosszú volt ez a találkozó és annyi minden történt közben, hogy úgy érzi, egymás után két meccset is lejátszottak, melyből összesítésben ők jöttek ki győztesen. A fővárosiak nagyon rosszul kezdtek, húszpontos hátrányt szedtek össze már az első félidőben, innen álltak fel és kapaszkodtak vissza, a negyedik negyed már szorosan alakult, majd a rendes játékidő végén a Washington mentett hosszabbításra: egy támadópattanó után Jodie Meeks triplájával egyenlített a társaság alig két másodperccel a vége előtt. Az első hosszabbítás végén megint ott volt a Boston kezében a győzelem, Jayson Tatum faulttal együtt szerzett kosarat három másodperccel az órán, ezzel egyenlített, de a büntetőt elrontotta, így nem juttatta előnyhöz csapatát. Aztán jött a második túlóra, amely már a Wizardsé volt, de itt is megvolt az esélye a Celticsnek: egy Rozier-triplával egy pontra zárkóztak az utolsó percben, Beal dobása kimaradt és három másodperccel a vége előtt Tatumnak volt még egy triplája, ám ez sem a gyűrűben landolt, így óriási küzdelemben győzött a vendégcsapat

Túl sokan hiányoztak a hazaiaknál. Ugyan háromszor is egy-egy játékra volt a győzelemtől a Celtics, meg kell említenünk, hogy Kyrie Irving, Jaylen Brown, Al Horford, Marcus Smart és Daniel Theis nélkül lépett pályára a társaság, az eredendően sérült Gordon Haywardot már ne is hozzuk fel - a Rozier-Tatum-Morris-Yabusele-Baynes kezdőhöz a Larkin-Nader-Ojeleye-Monroe kispad társult, ez volt a hazaiak kerete. Így is kiválóan tartották magukat, de a szerencse végül nem állt melléjük, sorozatban második vereségükkel pedig már 4,5 meccs a hátrányuk a Torontóhoz képest - hátra nem nagyon kell figyelniük, de azért jegyezzük fel, hogy a Pacers előtt hat találkozóval vezetnek. 

A Celtics legjobb dobói: Marc. Morris 31/12, Rozier 21/12, Tatum 19
A Wizards legjobb dobói: Beal 34/9, Mark. Morris 20/6, Porter 18/9

Sacramento Kings - Miami Heat 123-119 - hosszabbítás után

Hiába a nagy hajrá. A jó kezdés után a második-harmadik játékrészben eléggé szétesett a Heat és a záró etapban 16 pontos hátrányban volt, amikor Goran Dragic feljebb kapcsolt, sorozatban dobott tizenegy pontot és a vezetésével visszajött a meccsbe a vendégcsapat. Sőt, olyannyira visszajött, hogy a vezetést is átvette és már-már a kezében volt a győzelem, hiszen három másodperccel az órán két büntetőt dobhatott egypontos előnynél Kelly Olynyk, de az egyiket elrontotta, a túloldalon pedig De'Aaron Fox dudaszós kosarával hosszabbításra mentett a Kings. A ráadásra aztán eltűnt már a floridaiak lendülete és végül vereséget szenvedtek Wade, Whiteside és Richardson nélkül, de hiába voltak viszonylag tartalékosak, így sem lehetnek elégedettek - James Johnson szerint nem pörögtek végig és ezért kaptak ki, pedig ők nem az a csapat, amely képes ki-be kapcsolni, amikor szükséges. Ezzel nem tudták kihasználni a Bucks hibáját és maradtak a keleti nyolcadik helyen, jelenleg hat győzelemmel és négy vereséggel vezetnek a kilencedik Detroit előtt. Az ijesztő statisztika számukra viszont az, hogy sorozatban kilencszer kaptak ki idegenben, utoljára januárban nyertek meccset vendégként...

Megint Fox. Idén oda-vissza legyőzte a Miamit a Sacramento és De'Aaron Fox mindkét negyedik negyed végén dobott egy dudaszós kosarat - az elsővel a győzelmet, a másodikkal most a hosszabbítást szállította csapatának. Az újonc irányító egyébként is jól játszott, 20 pontig jutott 9/14-es mezőnymutatóval, mellette Buddy Hield (24 pont, 9/16 mezőnyből) és Zach Randolph (22 pont, 9 lepattanó) is dicsérhető, de Bogdan Bogdanovicsnak is voltak fontos játékai - érdekesség, hogy a Kings 3-0-ra áll idén a hosszabbításokat tekintve, jól működnek a fiatalok ilyen helyzetben. 

A Kings legjobb dobói: Hield 24/6, Randolph 22/6, Fox 20
A Heat legjobb dobói: Dragic 33/9, Ellington 22/18, J. Johnson 18

Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 117-106

Tartalékosan is nyert a Warriors. Három kezdőjátékos nélkül szokatlan összeállításban, a Cook-Young-Durant-Looney-Pachulia ötössel nyitotta a találkozót a címvédő, de az előző két meccs erőlködése után most sikerült higgadtabban, koncentráltabban kosárlabdáznia a társaságnak és működtetnie a rendszert. A támadójáték élére természetesen Kevin Durant (26 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) állt, de mindenki hozzátette a magáét, a tíz pályára lépő játékosból heten érték el a tízpontos határt és a 22 eladott labda, valamint a mindössze 6/20 tripla ellenére nyerni tudott Steve Kerr legénysége. A hazaiak a harmadik negyed elején léptek meg igazán ellenfelük elől, akkor 7/8 jó dobással és egy 21-7-es rohammal nyitottak úgy, hogy Kevin Durant nem is szerzett pontot közben és bár innen még közelebb jött a Lakers, a találkozó utolsó tíz percét már lemenedzselte a GSW, a végjátékban nem volt miért izgulni. Kellett ez a mérkőzés Pachuliáéknak, akik szombat hajnalban a Sacramentót fogadják majd és másfél meccs távolságból igyekeznek nyomás alatt tartani a Houstont. 

Thomas a kezdőben. Bekerült az első ötösbe a back-to-backet játszó és az Ingram-Kuzma duót nélkülöző vendégeknél Isaiah Thomas, Lonzo Ball-lal és Kentavious Caldwell-Pope-pal alkotott hátvédtriót, de hármójuk közül csak neki ment a játék - húsz ponttal (5/9 tripla) és hét gólpasszal zárt, Ball (8 pont, 3/11 mezőnyből, 11 gólpassz) és KCP (4/13 mezőnyből) visszafogottabban teljesített. A két magasember, Randle (22 pont, 10 lepattanó) és Lopez (20 pont, 5 blokk) vezetésével azért jól tartotta magát a Los Angeles, de fordítani nem tudott már a negyedik negyedben, így két győzelem után vereséget szenvedett. 

A Warriors legjobb dobói: Durant 26/3, Young 18/9, Casspi 15
A Lakers legjobb dobói: Randle 22, Lopez 20/6, Thomas 20/15

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus