Egyenlít a Boston, vagy válaszol a Miami?

Legutóbb egyértelmű volt a Celtics fölénye, de azóta több nap is eltelt - vajon képes reagálni a Heat, vagy egyenlítenek Jayson Tatumék?

Miami Heat - Boston Celtics 02:30 (Sport 1)

Némi szünet után folytatódik a keleti döntő és ez a szünet bizony fontos tényező lehet - a harmadik meccset szombat este játszották, ehhez képest három teljes nap kimaradt most, ami szinte már szokatlan a buborékban. Legutóbb a 2-0-s hátrányban lévő Bostonnak muszáj volt nyerni és meg is oldotta a feladatot, remek játékkal végig irányítani tudott, Gordon Hayward visszatért és elöl-hátul egyértelműen jobbak voltak, így lenne mire építeniük - kérdés, hogy a plusz szünet a győzelem után nekik, vagy a felkészülésre, válaszra időt kapó Heatnek jött jobban.

Az tény, hogy még mindig a Miami vezet és emiatt valamivel nyugodtabb lehet, de azért ha a meccsek alakulását nézzük, akkor a Bostonnak sincs min aggódni - Hayward nélkül is jól néztek ki, csak a szoros végjátékokat elrontották, vele pedig már nem is kellett szoros hajrát játszaniuk. A Heatben azért van ennél több, legutóbb már a triplát is gyengén dobták Robinsonék, Butler még mindig nem vette kézbe igazán a dolgokat, Dragic is rosszul játszott, úgyhogy Spoelstra azért valószínűleg tud még variálni, a kérdés az, hogy taktikailag mit tud lépni - az előző meccs után főleg arról beszéltek, hogy oda kell figyelni a részletekre, illetve keményebben kell játszani, ez lehet a kulcs.

Meglátjuk, most a Celtics is magabiztos lehet, a Heat pedig az előny miatt érezheti úgy, hogy nagyon azért nem kell kapkodni, a 2-2 sem a világ vége, de most már azért meg kellene találni a válaszokat és játékban felnőni a Boston szintjére. A sérülteknél nincs változás, elvileg Iguodala nem 100%-os, de ő is játszani fog.

A párharc állása: 2-1 a Heat javára.

A mérkőzéshez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus