Egyenlítene a Lakers, a Sixers és a Magic

Három párharc is a második mérkőzéséhez érkezik hajnalban, nézzük a tudnivalókat.

 

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 01:00

Elsőre érvénytelen támadójátékot mutatott be az alapszakaszt is problémásan záró Orlando, és a nagy kérdés most is az, hogy mennyire tudnak majd felgyorsulni, lendületbe jönni a vendégek - a szezon eddigi részében is sokszor voltak nehézkesek, de fizikalitással, védekezéssel sok mindent ellensúlyozni tudtak. A Cavsben több volt a tűzerő, de azért az ohióiak támadógépezete is nagyon akadozott, igazi brusztolós keleti PO-meccsel indult a széria, de azért a hazaiaknál a Mitchell-Garland hátvédpár tudott bontani, az Allen-Mobley magasduó pedig hozta a lepattanózást. Ezekre kellene megoldást találniuk Bancheróéknak, de nagy kérdés, hogy ki tudja jobban a kezébe venni a karmesteri pálcát és egyénileg védelmet bontani, betörni, reakciókat kiváltani, mert leginkább az hiányzott elsőre - arra a statikus, erőlködős játékra megvan az ellenszer clevelandi oldalon. Jamahl Mosley variálhatja a hátvédrotációját, előkaphatja Cole Anthonyt vagy akár Markelle Fultzot is, mindenesetre elsőre mind a négy labdás kisembere betlizett - az lesz a fő kérdés, hogy ezt sikerül-e kezelniük, mert ha nem, akkor nem igazán látni az ő győzelmüket most sem. Valószínűleg fognak ők még jobban triplázni a legutóbbinál, de az önmagában nem lehet elég - míg a Cavsnél nagy csodákat nem kell tenni, de nekik is gyorsabbnak, pontosabbnak kell lenniük elöl, Suggsék szorításában azért sokszor tűntek ők is tanácstalannak, itt-ott talán felkészületlennek is. A videózás és az első meccs tapasztalata azért változtathat a felálláson ,de a labda az Orlando térfelén pattog, és a nyomás is áthelyeződött a vendégekre, legalábbis 2-0-lal már elég nehéz helyzetbe kerülnének.

A párharc állása: 1-0 a Cavaliers javára.

 

New York Knicks - Philadelphia 76ers 01:30

A Knicks remekül kezdte a párharcot, rengeteg jó egyéni teljesítményt hozott Tom Thibodeau csapata, Jalen Brunsonra nem talált megoldást a Philly, miközben a hazaiak kispadja brillírozott - ráadásul Joel Embiid térde közel sem 100%-os, és bár játszani fog, de az MVP-formát legutóbb sem tudta hozni. Kérdés persze, hogy New York-i oldalon Hart vagy McBride meg tudja-e ismételni az első meccs remeklését, náluk azért inkább az mondható el, hogy minden bejött, míg a Sixersnél nagyon nem, de azért így is voltak időszakok, amikor Tyrese Maxey-ék akarata érvényesült. A Knicks 27 gyorsindításos pontját még egyszer nem nyelhetik be Kyle Lowryék, kulcskérdés lesz, hogy erre oda tudnak-e jobban figyelni, ahogy az 55-33-as lepattanózás is fenntarthatatlan - ezeken muszáj lesz változtatni Nick Nurse-éknek, mert ha nem sikerül, akkor sok esélyük nem lesz. Itt nem annyira egyértelmű a képlet, mint Clevelandben, elsőre talán az élesség terén nagyobb volt a szakadék a két csapat között, amit mostanra orvosolni lehetett - és a Philly még most is elveheti a pályaelőnyt, egyértelműen nagy csatára számíthatunk ezúttal is.

A párharc állása: 1-0 a Knicks javára.

 

Denver Nuggets - Los Angeles Lakers 04:00

A címvédő magabiztosan kezdte a párharcot a playinből érkező Lakersszel szemben, és bár a vendégek becsülettel helytálltak, de elmondhatjuk, hogy ez a matchup még mindig a Nuggetsé - igaz, tegyük azt is hozzá, hogy Jamal Murray rossz dobóformáját leszámítva szinte mindenki hozta is a vendéglátónál azt, amit várni lehetett. A Los Angelesnél a lepattanózáson, a fizikalitáson kell csavarni egyet, ha egyenlíteni akarnak Anthony Davisék, mert támadásban nem játszottak rosszul az arany-lilák sem, de ezekben a kulcsfaktorokban csúnyán kikaptak, amit egy ilyen szintű csapat, mint a Denver, minden esetben meg is fog büntetni. Kulcskérdés lesz az is, hogy D'Angelo Russell újra NBA-játékosnak tűnik-e, vagy az első meccs (és a tavalyi PO-párharc) borzalmtá folytatja, illetve hogy a James-Davis duóban mennyi erő lesz - elsőre azonnal 40+ percet játszottak, és érezhetően el is fogytak a végére, amit ez a Nuggets még a rövid kispadjával együtt is jól tud menedzselni és ki tud használni. Az látszott most is, ami tavaly: a Los Angelestől közel tökéletes meccs kellene a győzelemhez, kérdés, hogy ez megérkezik-e - mindenesetre lepattanózásban és Russell teljesítményében minimum muszáj lesz javulniuk, ha éles párharcot szeretnének már a mai naptól.

A párharc állása: 1-0 a Nuggets javára.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus