Este 7-től Sixers-Pacers a Sport TV-n

Négy mérkőzést rendeznek az idei NBA-alapszakasz utolsó előtti játéknapján.

Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 19:00 (Sport 2)

A felek négy napja találkoztak és akkor 131-122-re nyert a Sixers Indianában, most otthon nyilván az a papírforma, hogy simábban hozza a kötelezőt Doc Rivers csapata, amivel biztosítaná a hazai pályáját az első körre. Joel Embiid MVP-esélye eléggé lecsökkent Nikola Jokics teljesítménye és a csapatmérleg miatt (ha mondjuk a Philly nyerte volna Keletet, az más lenne), a pontkirályi cím viszont reálisan nézve meglehet, a kérdés inkább James Hardennel van: Szakáll az utóbbi öt meccsén 31%-kal átlagolt 15 pontot és az elmúlt 12 találkozója során csak egyszer tudott 50% felett dobni. A Pacers védekezése alkalmas arra, hogy megszórja magát bárki, érdekes lesz látni, hogy Harden kicsit alakít-e a hozzáállásán - elvileg teljes kerettel állhatnak ki a hazaiak, így az Indy akaratától, rotációjától függetlenül is toronymagas favoritok. Ha nyer a Sixers, akkor utoléri a Bostont. 

 

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 00:00

Itt nagy tét nincs, a Grizzlies biztosan nyugati második és a Pelicans nyugati 9. helye is meglehetősen biztos, így megszakadni egyik oldalon sincs értelme. A hazaiaknál Ja Morant még mindig nem játszhat, a többi húzóember viszont ott lehet a parketten, a vendégeknél viszont Brandon Ingram játéka kérdéses, továbbra sem érzi 100%-osnak a combhajlítóját és nem feltétlenül akarnak vele kockáztatni. Otthon azért a Grizzlies nyilván Morant nélkül is esélyes, hiszen remek mérlege van így is és bár az előző két találkozóját elbukta a gárda, de most saját csarnokában más lehet a helyzet, más lehet a motiváció is - ugyan a Pels két magabiztos győzelemből érkezik, de így sem neki áll a zászló. Ha viszont kikap és a Spurs nyer, akkor az utolsó meccs dönti majd el, hogy kettejük közül ki lesz hazai pályán a playinben. 

 

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 02:30

A Spurs már biztosan ott lesz a playinben, az viszont még kérdéses, hogy 9. vagy 10. helyen: ha kettőt nyer, a Pelicans pedig kettőt bukik, akkor kilencedik lesz a SAS, ez pedig az egymás elleni pályaelőnyt dönti majd el a selejtezőben. A Warriors a nyugati harmadik hely megtartásáért kapar, ehhez most és az utolsó napon is nyernie kell és mostanában azért elkapta a fonalat, az előző három mérkőzését behúzta. Túl azért nem fogja erőltetni ezt a dolgot Steve Kerr, annyit nem ér a harmadik hely, ezt az is jelzi, hogy tét ide, tét oda, Klay Thompsonnak pihenőnapot ad és kiülteti, ezen a meccsen nem fog játszani. Ugyanakkor Gregg Popovich még rajta is túltesz: Murray amúgy is sérült, de rajta kívül Johnson, Pöltl, Langford és Vassell sem lesz ott a parketten, vagyis nem érdekli őket a 9. hely esélye. Így azért otthon még Thompson nélkül is a GSW az esélyesebb, de majd meglátjuk, hogy ki akar jobban...

 

Los Angeles Clippers - Sacramento Kings 03:30

Ez tét nélküli mérkőzés, a Clippers tutitbiztos nyugati nyolcadik már régóta, a Kings pedig tutibiztos kieső már legalább ilyen régóta. A LAC viszont felfelé ívelő pályán van, sorozatban hármat nyert, Paul George után Norman Powell is visszatérhetett, úgyhogy ezt a lendületet jó lenne megtartaniuk a playin előtt, ahol már biztosan a Minnesotával találkoznak és ők lesznek "alul", vagyis nehéz dolguk lesz majd. A Kingsnél továbbra is többen hiányoznak, ők elengedték az ügyet, két sima vereség után vannak, nagy meglepetés lenne, ha megszorítanák az éppen összezáró és magát felpumpáló Clipperst. 

 

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus