Este Clippers-Nuggets a Sport TV-n, hajnalban Philly-Toronto

Pályán az OKC és a Warriors, a Houston pedig a San Antoniót fogadja - mutatjuk a játéknap felvezetőjét.

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 23:00 (00:00 Sport 2)

Komoly rangadó lesz ez, hiszen a Denver a remek formában lévő nyugati éllovas, míg a Clippers egy gyengébb periódus után legutóbb nyerni tudott, Lou Williams visszatért és otthon azzal a támadójátékkal bármire képes lehet a társaság. A Nuggets továbbra is elég foghíjas, még mindig hiányzik három kezdő és három cserejátékos, de ebben a felállásban nyerték az előző négy meccsüket, úgyhogy van mire építeniük - igaz, rögtön tegyük hozzá, hogy mind a négyet otthon játszották le, idegenben csak 8-6-ra állnak eddig. A LAC oldaláról a védekezés lehet a fő kérdés, azt nem sikerült még legutóbb sem igazán összeszedni, de Williams visszatérésvel olyan tűzerejük van, amivel ezt képesek lehetnek ellensúlyozni, főleg otthon - ha még hátul is stabilizálják magukat, akkor jó esélyeik lehetnek a sikerre. Kérdés persze, hogy Doc Rivers mit választ Nikola Jokics ellen és mit a tartalékos denveri periméter ellen, de van miből válogatnia, többféle stílust is kipróbálhat majd.

Washington Wizards - Phoenix Suns 1:00

A Suns gyakorlatilag évek óta nem látott jó formában van és zsinórban négy győzelemnél tart, legutóbb pedig Bostonban is nyerni tudott, úgyhogy most már abszolút komolyan kell venni, főleg hogy a Washington az előző hét meccséből hatot is elveszített. Otthon azért egy fokkal stabilabb a fővárosi gárda, most is erre építhet, de a biztosan hiányzó Porter-Howard páros mellett Wall és Morris sem tudott edzeni betegség miatt, ha ők nem játszanak, vagy nem 100%-osak, az pedig komoly érvágás lehet számukra. Érdekesség, hogy éppen ez a két csapat cserélt egymással nemrég, úgyhogy Trevor Ariza és Kelly Oubre Jr. is 1-2 héttel korábbi társai ellen lép majd pályára - a forma a Phoenix mellett szól, de talán belefér, ha Bookerék szereplését egy kicsit még fenntartásokkal kezeljük...

Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 1:30

Ez papíron egy kiemelt keleti rangadó lesz, a ligaelső látogat az otthon talán legveszélyesebb Phillyhez, amely az egyik legfőbb kihívója, de a gyakorlatban erősen a Sixers felé billen a mérleg nyelve. A Raptors egyrészt back-to-backet játszik, így fáradtabb, másrészt az már biztos, hogy emiatt Kawhi Leonard nem lép pályára, az is biztos, hogy Valanciunas és Ibaka sem lesz ott, arra pedig csak valamennyi esély van, hogy Lowry és Green legalább visszatérhet - ha nem játszanak mindketten, sőt, nem játszanak mindketten kiválóan, akkor azért túl sok esélyük nem lesz a vendégeknek. A Philadelphia sincs kirobbanó formában, de legutóbb azért 22 ponttal megverte a New Yorkot és át kell érezniük Simmonséknak, hogy ezen a meccsen muszáj nyerniük, muszáj kihasználniuk ellenfelük gondjait. Náluk minden alapember bevethető, az Ibaka-Valanciunas páros nélkül Embiidnek dominálnia kell, de saját közönségük előtt, pihentebben egyébként is nekik kell diktálni a tempót - volt már hasonló helyzetben komoly bravúrja a Torontónak, de egy vendéggyőzelem most is abszolút annak számítana.

Miami Heat - Milwaukee Bucks 2:00

Itt a Bucks játszik back-to-backet egy bostoni győzelem után, ahol végig kézben tartották a meccset Giannis Antetokounmpóék és magabiztosan nyertek, ám a Miami egészen más kihívás lesz majd, főleg fáradtabban. A Heat zsinórban hármat nyert és mindháromszor lebontotta ellenfele játékát, támadásban pedig éppen eleget tett azért, hogy valahogy győzni tudjon, most sem számíthatunk másra - Tyler Johnsonék célja az lesz, hogy csúnya meccset játsszanak és megpróbáljanak nagyjából 98-93-ra nyerni. Ehhez a hazai pálya és a frissesség adott, legutóbb a Houstont is felőrölték, bár Winslow játéka most kérdéses, a legutóbbi edzésen nem tudott részt venni, míg a Milwaukee-nál ilyen problémák nincsenek. Ha tudnak rohanni Middletonék, akkor minden bizonnyal képesek lesznek nyerni, ha elvesznek Whiteside-ék fizikális védekezésében, akkor viszont szenvedni fognak, amiből bárhogy kijöhetnek.

Houston Rockets - San Antonio Spurs 2:00

Ezen a meccsen a Spurs vív back-to-backet, de talán nem túlzás kijelenteni, hogy mégis a vendégek lesznek frissebbek - meccsek óta gáláznak DeRozanék, előző este is erősen limitált játékpercet töltöttek parketten, míg a Rocketsnél a húzóemberek minimális pihenővel, agyonhajtva nyomják végig a meccseket. Most is erre lehet számítani, Chris Paul nélkül James Hardenen embertelen teher lesz megint, de Eric Gordonon is nagy lesz a nyomás és mindenkinek be kell dobnia a lehetőségeit, különben bajba kerülnek - nagy kérdés, hogy mit tudnak kezdeni a Spurs egyre parádésabb védekezésével, illetve a még szenzációsabb támadójátékával. Tuckerék mindent elváltós védekezése ellen egyébként egész jó lehet a San Antonio játéka, mert szépen járatják a labdát és eljuttatják a legjobb matchupig, de azért a back-to-back náluk is back-to-back, a Heat elleni vereség előtt jó formában volt a Rockets, igaz, az még Paullal együtt történt, nélküle pedig finoman szólva sem jók...

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 2:30

Megtört a Dallas korábbi lendülete, zsinórban négyszer kapott ki a gárda és az utóbbi három alkalommal mindig legalább 120 pontot engedett aktuális ellenfelének, idegenben egyébként is csak 2-12-re áll, úgyhogy nem túl jó előjelekkel várhatja ezt a meccset - ráadásul Dennis Smith Jr. szinte biztosan, Wesley Matthews pedig lehet, hogy hiányozni fog. A Warriorsnál legutóbb megint egyértelművé vált, hogy sokkal koncentráltabban kell játszaniuk idén, mint a korábbi években, mert különben megéghetnek, de most otthon, az említett okok miatt szenvedő Mavs ellen természetesen kötelező a győzelem - Steph Curry és Kevin Durant is jó formában van, Draymond Green ugyan még adós a jó dobásokkal, de így is elég fegyverük van ahhoz, hogy hozzák a győzelmet.

Utah Jazz - Oklahoma City Thunder 3:00

A Utah back-to-back érkezik meg erre az összecsapásra, de egy 30 pontos portlandi siker után és az előző két találkozón nagyszerű védekezéssel, jó dobóformával tudott nyerni - ezt a lendületet próbálja megtörni a nyugati második helyen álló, három győzelemből érkező OKC. A vendégeknél a Westbrook-George duó tökéletesen kiegészíti egymást, a többiek pedig remekül végzik el a piszkos munkát, még mindig ligaelsők védekezésben és az előző három meccsükön 110, 121, illetve 132 pontot dobtak, a támadójátékukra sem lehet panasz. Otthon egyszer már legyőzték a Jazzt, de idegenben is pozitív a mérlegük, sérülések nem nehezítik a dolgukat, pihentebbek, úgyhogy jó esélyeik vannak - igaz, ahogy az elmúlt két meccsét hozta a Utah, az alapján Rubióék is magabiztosan léphetnek pályára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus